• 16 Νοεμβρίου, 2015

Εσερίδης: Είμαστε one way ticket… Να τιμήσουμε την ψήφο των δημοτών – Χατζηκυριάκος: Παρακολουθήσαμε έναν Απολογισμό μιζέριας – έκδοση 14-11-2015

Εσερίδης: Είμαστε one way ticket… Να τιμήσουμε την ψήφο των δημοτών – Χατζηκυριάκος: Παρακολουθήσαμε έναν Απολογισμό μιζέριας – έκδοση 14-11-2015

Ο Απολογισμός του πρώτου χρόνου της Δημοτικής Αρχής

Έκλεισε την πρώτη της χρονιά η Νέα Δημοτική Αρχή με τον Δημήτρη Εσερίδη Δήμαρχο με τον απολογισμό της περιόδου 9-2014 – 9-2015, ο οποίος παρουσιάστηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους και ελάχιστους Προέδρους και Δημότες που παρευρέθηκαν, την περασμένη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Αρχικά, οι Αντιδήμαρχοι έκαναν τον απολογισμό τους για τον τομέα καθηκόντων τους.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Καλαντζής Ευάγγελος αναφέρθηκε στα έσοδα 7.933.000 και στα έξοδα 6.714.000 ενώ σημείωσε, ότι «με τη διαχείριση που έγινε είχαμε μείωση εξόδων 35-40%.»

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βαλαμούτης, ανέφερε τις εργασίες των υπηρεσιών που ανέλαβε, όπως εργασίες για το αμαξοστάσιο, τις ράμπες στον Ξηριά, τον ελαιοχρωματισμό των σχολείων, τα κιόσκια που κατασκευάστηκαν στα σχολεία, καθώς και μία ράμπα, την απομάκρυνση αμιάντου από το parking του Δήμου, τους εκχιονισμούς, την απόθεση αμμοχάλικου και πίσσας, τον ηλεκτροφωτισμό στην Αμαλιάπολη, την επένδυση σε ομπρέλες και αποδυτήρια, τον καθαρισμό στο Κουρί, τις εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού και στο Νεκροταφείο.

Ο κ. Βαλαμούτης τόνισε την εξοικονόμηση από τη δαπάνη καυσίμων από τις 314.000 ευρώ σε 159.000 ευρώ, διευκρινίζοντας μετά από ερωτήσεις συμβούλων, ότι επετεύχθη η μείωση παρότι επιτελέστηκαν με ίδια μέσα περισσότερες εργασίες από την προηγούμενη χρονιά.

Ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Καραγιώργος, αναφέρθηκε στην υποβολή 16 φακέλων και στη συνολική έγκρισή τους για έργα σε ολόκληρη την περιφέρεια Αλμυρού, στο ΣΧΟΑΑΠ Ανάβρας, στην επίβλεψη έργων και θύμισε την ανάγκη απασχόλησης περισσότερου προσωπικού στην Πολεοδομία.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής, παρουσίασε τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τονίζοντας την εξοικονόμηση που έγινε με νέες συμβάσεις, από 36.204 σε 19.762. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΚΔΑΠ το οποίο παρουσιάζει έσοδα 108.000 ευρώ και έξοδα σε 167.000. Ικανοποιημένος δήλωσε από το παζάρι, το οποίο απέφερε 240.000 έσοδα, παρά τη μείωση στις τιμές ενοικίασης. Για το πρόβλημα των αδέσποτων, ενημέρωσε τους συμβούλους ότι ερευνάται λύση για διαδημοτικό κυνοκομείο με το Βελεστίνο και τον Βόλο και ότι δαπανήθηκαν 1.500 ευρώ σε εμβολιασμό και φάρμακα. Επίσης, δήλωσε ότι σε επόμενο Συμβούλιο θα συζητηθεί ο κανονισμός του νεκροταφείου. Για το 2015 άνοδο σημείωσαν τα έσοδα από τη Λαϊκή Αγορά.

Ο Ηλίας Δαλακούρας, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ, στάθηκε στα έργα της αντικατάστασης υδρομέτρων, στη μεταφορά υπηρεσιών στο πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, στην εκμετάλλευση των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 17.000 ευρώ για την υπηρεσία, στις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν και αναφέρθηκε στον στόχο της δίκαιης κοινής τιμολόγησης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Αργύρης Ρούσσας, αναφέρθηκε στο παλιό υπερχρεωμένο Νομικό Πρόσωπο και στην κατάργηση και ενσωμάτωσή του στις υπηρεσίες του Δήμου και την ομαλή ένταξη του προσωπικού του. Στάθηκε στην καταγραφή των απόρων και στα προγράμματα που συμμετέχει ο Δήμος για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και στην έγκαιρη πληρωμή των μισθοδοσιών για τους υπαλλήλους που εργάζονται στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Για τον αθλητισμό στην περιοχή ο Δήμος: ανέλαβε εργασίες συντήρησης και κάποια έξοδα μετακίνησης και ασφάλισης παικτών, διοργάνωσε το ράλι Όθρυς με επιτυχία και χορηγίες που κάλυψαν πλήρως τα έξοδά του, διοργάνωσε με τους φίλους του Δάσους «Κουρί» για πρώτη φορά, λαϊκό αγώνα δρόμου, όπου συμμετείχαν πολλοί ετεροδημότες. Για τους παιδικούς σταθμούς, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και ότι για τη νέα χρονιά, ο παιδικός σταθμός Αλμυρού δέχθηκε όλα τα παιδιά που αιτήθηκαν, καθώς και ότι έγιναν εργασίες συντήρησης.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης άρχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία τους ευχαριστώντας τους συνεργάτες του. Στον απολογισμό του στάθηκε στα παρακάτω θέματα:

  • Στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, χαρακτηριστικά είπε «Οι υπάλληλοι, έρχονται και εργάζονται κανονικά πλέον»
  • Στη μείωση των τελών
  • Στην αναστολή της λειτουργίας των αρδευτικών του Πλατάνου
  • Στην παύση λειτουργίας του καφενείου στο ΚΑΠΗ
  • Στην ενσωμάτωση του ΝΠΔΔ
  • Στην εξέλιξη των έργων ΕΣΠΑ, αναφερόμενος αναλυτικά στα προβλήματα που τα καθυστέρησαν
  • Στην επανένταξη του έργου της αποχέτευσης στη Σούρπη
  • Στις προτάσεις στο «Μπαλτατζή»
  • Στις τρεις προτάσεις στο ΔΑΟΚ
  • Στις αγωγές από τους παλιούς Δήμους Πτελεού και Σούρπης
  • Στις μειώσεις λογαριασμών τηλεφώνων, κατανάλωσης ρεύματος στο νεκροταφείο, χρεώσεων ρεύματος στο παζάρι
  • Στην επιτυχή διοργάνωση του Ράλι
  • Στην μείωση εξόδων του Δήμου από 700 – 800.000 ευρώ
  • Στη δημιουργία αποθήκης υλικών

Στον επίλογό του είπε: «Μας χαρακτηρίζει η εργατικότητα. Είμαστε one way ticket Δημοτική Αρχή. Έχουμε εισιτήριο μιας κατεύθυνσης, να τιμήσουμε δηλαδή την ψήφο των Δημοτών. Ευχαριστώ του τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους για την καλόπιστη κριτική. Λάθη κάνουμε, να ξέρετε όμως σκοπιμότητα δεν υπάρχει. Ευχαριστώ και το Θεό που μου έδωσε δύναμη να δουλεύω 15 ώρες την ημέρα εδώ μέσα.»

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στην τοποθέτησή του είπε: Παρακολουθήσαμε έναν Απολογισμό της μιζέριας. Για ποια οικονομία μιλάτε όταν συρρικνώσατε τις υπηρεσίες του Δήμου; Λογικό είναι να έχετε λιγότερα έξοδα… Φαίνεται μια δειλία στη διαχείριση. Πού είναι τα έργα για να προχωρήσει ο Δήμος; Που είναι οι κοινωνικές δομές, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Δεν είδαμε τίποτε καινούριο. Ακόμη και στον τουρισμό, που αρχικά προγραμματίσατε επένδυση 15.000, τα αφαιρέσατε.

Ο Νίκος Τσανής τοποθετήθηκε: Σε έναν Απολογισμό περίμενα να ακούσω τους στόχους που είχαν τεθεί, το πρόγραμμα και τελικά τις επιτυχίες. Τι ήταν προτεραιότητα και ποιες αδυναμίες εντοπίστηκαν. Εδώ σήμερα, δεν άκουσα ούτε στόχους ούτε σχέδιο… Μόνο διαχείριση έγινε. Όσο για την πορεία των έργων, έχετε ευθύνη. Ο Δήμος χρειάζεται γραφείο κίνησης, οργανωμένη αποθήκη. Σας ρωτώ: Αναβαθμίστηκε η καθημερινότητα του πολίτη τον τελευταίο χρόνο; Ο Δήμος στάθηκε ή ξεκίνησε αγώνες για θέματα της περιοχής, όπως π.χ. για την υποβάθμιση της Υγείας που παρακολουθούμε καθημερινά; Τι πρωτοβουλίες πήρατε για την ανάπτυξη; Ποια τα μέτρα για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα; Στηρίξατε την τοπική αγορά με τα χρήματα του Δήμου; Ποιος είναι ο τρόπος μεταχείρισης του πολίτη; Μήπως διατηρείτε τις ανισότητες στα τέλη και είστε υποτελής των ισχυρών; Βάλτε όραμα και θα σας βοηθήσουμε.

Σπύρος Ράππος: Περίμενα διαφορετικά πράγματα. Δεν περίμενα κατεβατό με ληξιαρχικές πράξεις και βεβαιώσεις. Περίμενα να ακούσω αν κάτι καινούριο ξεκίνησε. Δεν το βλέπω. Θα σας κρίνω στο 2ο έτος. Αλλά δεν βλέπω κανένα προγραμματισμό για να ευχαριστήσουμε τους σκυθρωπούς Δημότες, παρά μόνο τις γιρλάντες προ 12 ετών που ευτυχώς ήταν καλές.

Ο Κώστας Κρανάς δεν ζήτησε το λόγο για κάποια τοποθέτηση και συνέχισε ο Σάββας Τσόγκας λέγοντας: Δεν άκουσα τίποτε για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά μέτρα, για τους κτηνιάτρους που έφυγαν από τις υπηρεσίες, για το πολυϊατρείο, για το ενδεχόμενο κλείσιμο του ΟΑΕΔ, για το γραφείο της ΔΕΗ που θα μεταφερθεί στο Βόλο, για τη «βοήθεια στο σπίτι» που τελειώνει το Δεκέμβριο, ενώ παρακολουθούμε αντι-υπαλληλική δραστηριότητα με ΕΔΕ.

Τέλος οι Πρόεδροι του Πτελεού και της Σούρπης, αναφέρθηκαν στα τοπικά προβλήματα και ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα συζητηθούν με σύσκεψη στις κοινότητες.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…