• 21 Οκτωβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 17-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 17-10-2015

 

Σαν τα κομάντος ντύθηκαν

Αλέξης και Καμμένος

κι από …συγκίνηση γελά

ο κάθε πικραμένος.

 

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που ακούω «πολυνομοσχέδιο», με πιάνει τρέμενς ντελίριουμ και αμέσως …κάτι με τσούζει.

 

Πάντως ο …αισιόδοξος Ελληνικός λαός, που -αν κρίνουμε από το πώς ψηφίζει κάθε φορά- πιστεύει ότι κάποτε μπορεί να βγούμε από το φαύλο κύκλο της οικονομικής κρίσης και της κλιμακούμενης φτωχοποίησής μας, άρχισε ήδη να πληρώνει το βαρύ «μάρμαρο» του τρίτου μνημονίου. Και κάθε μέρα, κάθε βδομάδα που περνάει, θα είναι και χειρότερη.

 

Οργίασαν τα επικριτικά και σκωπτικά σχόλια για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας στη μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός, με στρατιωτικό τζάκετ ή σαν πιλότος (τάχα) στο πιλοτήριο ενός C-130, να βγάζει και «σέλφι» φωτογραφίες, όπως αυτή που δημοσιεύουμε, ήταν κάτι που τουλάχιστον ξένισε, για να μην γράψουμε και τίποτε περισσότερο.

 

Το παραπολιτικό κουτσομπολιό αναφέρει, ότι αφού παρακολούθησαν την άσκηση «Παρμενίων» στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, επισκέφτηκαν και τη Σκόπελο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πρόσφατη θεομηνία που έκπληξε το νησί. Λίγο αργότερα, κάθισαν για φαγητό σε ταβέρνα του νησιού. Σύμφωνα με το Skopelos – News, το μενού είχε μπακαλιάρο σκορδαλιά με κουρούκλες για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Πάνος Καμένος έφαγε σαρδέλες στα κάρβουνα και σαλάτα από κρίταμο. Φεύγοντας από το νησί, ο Πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε μαζί του Σκοπελίτικα δαμάσκηνα.

 

Ρύθμιση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε ποσοστό 10% επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέσω του υπό σύνταξη προϋπολογισμού της Βουλής. Πρόκειται για συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται περικοπή επί του βασικού «μισθού». Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα υπάρξει, ωστόσο, μεταβολή στην αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές, καθώς αυτή ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ και είναι και η κατώτατη αμοιβή του Δημοσίου. Τέλος, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι δεν θα συμπαρασυρθούν -λόγω της μείωσης των βουλευτικών αποζημιώσεων- οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών και θα γίνει προσπάθεια να μην συμπαρασυρθούν ούτε οι αμοιβές των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν μου λέτε, κύριε Βούτση (και οι προηγούμενοι μνημονιακοί εθνοπατέρες μας), τους μισθούς και τις συντάξεις των απλών πολιτών, μόνο κατά 10% τις περικόψατε;

 

Ως προς τις ποθούμενες επενδύσεις, που θα φέρουν την ανάπτυξη, με δυο αράδες η «Καθημερινή» επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σημειώνοντας: «Όποιος πολιτικός θέλει να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να φροντίσει να καταστούν ο ίδιος και το ελληνικό κράτος αξιόπιστοι συνομιλητές. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά μία χώρα, στην οποία το φορολογικό καθεστώς αλλάζει ετησίως. Πολύ περισσότερο, δεν παίρνει στα σοβαρά ένα κράτος που αποφασίζει στο τέλος της χρονιάς να αλλάξει τους όρους, βάσει των οποίων πολίτες και επιχειρηματίες πήραν σημαντικές αποφάσεις, για το τι να αγοράσουν και πού να επενδύσουν. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της τρόικας, η οποία βλέπει πια την Ελλάδα σαν ένα παζλ από δημοσιονομικές τρύπες, οι οποίες πρέπει να γεμίσουν, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι σημαίνει αυτό.»

 

Με ελικοφόρο πήγε, από τη Θεσσαλονίκη στην Κοζάνη, για να διδάξει το δεύτερο μάθημά της η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα. Την είδηση μεταφέρει η παραπολιτική στήλη «Βηματοδότης», εξηγώντας ότι το ελικοφόρο ΑΤR42, με το οποίο πέταξε η κ. Μπαζιάνα ανήκει στην εταιρεία Astra Airlines, μία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία επιδοτείται από το κράτος για να πραγματοποιεί πτήσεις στις λεγόμενες άγονες γραμμές (Κοζάνη, Καστοριά κ.τ.λ.). Τι δεν κατάλαβες;

 

Βλέπω κάτι πολωσούλες (μικρές πολώσεις) μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και στην περιοχή μας, ως προς το ποιόν θα ψηφίσει ο καθένας για αρχηγό. Αναμένονται περιοδείες ενθάδε των υποψηφίων, ετοιμάζονται μάλιστα και κάτι τσιμπούσια, πέφτουν κεράσματα και το θέμα είναι ποιός ξοδεύει για ποιόν. Πάντως και στην προηγούμενη αναμέτρηση (Σαμαράς v Ντόρας) κάπως έτσι στήθηκαν οι φατρίες (αλλά χωρίς …τσιμπούσια, απ’ όσο θυμάμαι). Μην ανησυχείτε… Μπόρα είναι, θα περάσει. Την επομένη της εκλογής -και ανεξαρτήτως αποτελέσματος- θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και τα …οινοπνεύματα.

 

Την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ανακοίνωσε -μέσω Twitter- ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος. Κατόπιν αυτού συνιστώ στους πολίτες ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, όπως και οι προσχωρήσεις στο αποκομμένο κόμμα του κ. Νικολόπουλου, να γίνονται τμηματικά, συντεταγμένα, με αλφαβητική σειρά κτλ., για να μη δημιουργηθεί πανικός, λιποθυμικά επεισόδια κ.ο.κ. (Όχι, κύριε… Σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν ισχύει η παροιμία «εδώ ο κόσμος χάνεται και κάτι …άλλο χτενίζεται»).

 

Πράξεις και ενέργειες που σε κάνουν να σιχαίνεσαι που λέγεσαι άνθρωπος… Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΕ-ΜΠΕ, στο Βόλο τρεις νεαροί (με όψη ανθρώπου), είπαν σε άπορο και ασθενή νεαρό, που ζητιάνευε από τους θαμώνες των παραλιακών καφετεριών, πως εάν πέσει στη θάλασσα, θα του χαρίσουν δύο ευρώ. O νεαρός, έχοντας προφανώς την ανάγκη των χρημάτων, έπεσε στη θάλασσα. Τότε παρέες άλλων θαμώνων έτρεξαν και τον ανέσυραν. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο νεαρός κοιμάται σε παγκάκια σε πάρκα του Βόλου και είναι άγνωστο για το εάν είχε έστω και στεγνά ρούχα να φορέσει, ενώ οι «φιλελέδες» που …έπαιξαν μαζί του αποχώρησαν σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά σε όλο τους το «μεγαλείο»….

 

Όμως έχουμε κι άλλο τέτοιο «λαμπρό» παράδειγμα …ανθρωπιάς: Οδηγός των ΚΤΕΛ Κορίνθου κατέβασε από το λεωφορείο 10χρονο μαθητή, που μόλις είχε τελειώσει την σχολική του μέρα στην Αρχαία Κόρινθο, καθώς δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του ενός ευρώ, που του ζήτησε. Μάλιστα, ο οδηγός εκστόμισε και την αιτιολογία, ότι «εδώ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα». Διάβασα πολλά στον Τύπο και στο διαδίκτυο γι την απάνθρωπη συμπεριφορά του οδηγού. Σ’ αυτόν όλοι επικεντρώνουν τη κριτική τους. Αλλά, άντε «καλά» ο οδηγός… Οι επιβάτες που είδαν τη σκηνή, δεν είχε κανένας τους 1 ευρώ, προκειμένου να μη μείνει ένα 10χρονο παιδάκι στο δρόμο, αβοήθητο; Πόσο ακόμα θα κατρακυλήσουμε, άραγε;

 

Με τον καιρό τα ‘χουν φέτος οι βαμβακάδες. Οι βροχές -όπου δεν έκαναν χειρότερες ζημιές- επηρεάζουν ποσότητες και ποιότητα και καθυστερούν τον αλωνισμό, κάτι που -αν μη τι άλλο- τους κάνει να φοβούνται χειρότερα, τις επόμενες μέρες, αν χαλάσει πάλι ο καιρός.

 

Άρχισε για φέτος η διακίνηση και διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά ελάχιστες ήταν οι παραγγελίες στα βενζινάδικα. Όσο κρατάει ο καιρός, αποφεύγουμε και αναβάλουμε το «πικρό ποτήρι» αυτής της σοβαρής δαπάνης. Με το πρώτο σοβαρό κρύο, θα σπεύσουμε πάλι όλοι μαζί και αμέσως θα γίνει ο γνωστός πανικός.

 

Όποια ασθένεια δεν θεραπεύεται με …τσίπουρο, είναι σοβαρή.

 

Μειώθηκε, λέει, το AIDS στην Ελλάδα. Λογικό… Τι να κολλήσεις από το πληκτρολόγιο;

 

Το να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια, επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις να μην σου επιτεθεί ο ταύρος, επειδή είσαι χορτοφάγος.

 

«Η ηθική ενός ανθρώπου πρέπει να βασίζεται στην αυθόρμητη αγάπη και στην καλοσύνη. Καμιά θρησκευτική βάση δεν χρειάζεται. Είναι πολύ μικροπρεπές να παρακινείται ο άνθρωπος από το φόβο της τιμωρίας του ή από την ελπίδα της ανταμοιβής του, μετά το θάνατό του.» (Albert Einstein).

 

Έχεις ακόμη να κλάψεις πολύ, μέχρι να μάθεις τον κόσμο να γελάει.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…