• 22 Ιουλίου, 2015

Το Αλμυριώτικο παζάρι ετοιμάζεται και δεν …καταλαβαίνει από κρίση

Το Αλμυριώτικο παζάρι ετοιμάζεται  και δεν …καταλαβαίνει από κρίση

Ένας μήνας και λίγες ημέρες απομένουν από την επίσημη έναρξη της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Αλμυρού, η οποία και φέτος αναμένεται να λειτουργήσει με πληρότητα 100% στους χώρους ενοικίασης, καθώς ήδη έχει καλυφθεί το 95% αυτών, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Δημοτικός Υπάλληλος.

Το παζάρι του Αλμυρού φαίνεται πως «καλά κρατεί», αφού η ζήτηση φέτος κινήθηκε με ανοδικές τάσεις, σε σχέσεις με άλλες χρονιές, και μάλιστα από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν και πέρυσι, κατά τη μεγάλη τους πλειοψηφία, ενώ οι τιμές ενοικίασης στις τέσσερις εμπορικές ζώνες στις οποίες έχει χωριστεί ο χώρος του παζαριού, είναι φέτος μειωμένες σε ποσοστό 7% περίπου, για τον εμπορικό τομέα.

Στην Α’ ζώνη, που είναι και η κεντρικότερη, η τιμή ενοικίασης ανέρχεται στα 365 ευρώ, στη Β’ ζώνη στα 300 ευρώ, στη Γ’ ζώνη στα 270 ευρώ και στη Δ’ ζώνη στα 250 ευρώ.

Οι παράγκες με τα σουβλάκια και τους χαλβάδες έχουν ήδη ενοικιαστεί από τους επαγγελματίες που βρίσκονταν και πέρυσι στα ίδια σημεία, ενώ οι τιμές ενοικίασης για τους χώρους αυτούς παραμένουν στα περσινά επίπεδα.

Η δημοπρασία για το χώρο του Λούνα Παρκ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, και η συμφωνία έκλεισε στην τιμή εκκίνησης των τελευταίων χρόνων, δηλαδή στις 40.000 ευρώ, από τον ίδιο επαγγελματία – ενοικιαστή.

Εν αναμονή και των τελευταίων αιτήσεων για τις λίγες παράγκες που απομένουν, με τις νέες μειωμένες τιμές, ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου αναφέρει ότι αισθητά μειωμένη ήταν φέτος η πρόθεση ενοικίασης χώρου από ντόπιους παραγωγούς και καλλιτέχνες, προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, οι οποίοι καλούνται να εκδηλώσουν άφοβα το ενδιαφέρον τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι έλεγχοι για την ποιότητα, αλλά και την προέλευση των εμπορεύσιμων ειδών, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Η ζωηρή και έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος εμπόρων και επαγγελματιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχουν για άλλη μια φορά στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται στην πόλη μας, από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου κάθε χρόνο και είναι από τις μεγαλύτερες που διοργανώνονται σε όλη τη Θεσσαλία, γεννά πολλές ελπίδες ότι χιλιάδες επισκεπτών θα περάσουν και φέτος από το Αλμυριώτικο παζάρι, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τις μικρές ή τις μεγαλύτερες αγορές τους.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…