• 15 Ιουνίου, 2015

Την Τετάρτη 17/6 αρχαιρεσίες για τη νέα Διοίκηση του ΓΣΑ – Σε ενωτικό κλίμα έγινε η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση

Την Τετάρτη 17/6 αρχαιρεσίες για τη νέα Διοίκηση του ΓΣΑ – Σε ενωτικό κλίμα έγινε η εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση

Με την παρουσία λίγων μελών του -δυστυχώς- έγινε η τακτική εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπου η απερχόμενη Διοίκηση του Βασίλη Αργυρόπουλου προέβη  στο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της, οι οποίοι και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο ο Γιώργος Ζώγας) και απαλλάχθηκε των καθηκόντων της.

Στο τέλος της Συνέλευσης της οποίας προήδρευσε ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Τάσσιος, με Γραμματέα τον Αποστόλη Τσιλιό, εκλέχτηκε Εφορευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Τάσσιο Δημήτριο (κιν. 6978 113 515), Κωστόπουλο Δημήτρη (6947 827 120), Τσιλιό Απόστολο (6986 502 415) και Κώστα Τιμπλαλέξη (αναπληρωματικός), η οποία ήδη όρισε ως ημέρα διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, την προσεχή Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού και τις ώρες από 17.00 έως 21.00.

Η Εφορευτική Επιτροπή δηλώνει ότι θα δέχεται υποψηφιότητες καθημερινά, με καταληκτική ημερομηνία την προηγούμενη μέρα των αρχαιρεσιών, δηλαδή την Τρίτη 16 Ιουνίου, πάλι στο Εργατικό Κέντρο και από ώρες 18.30 έως 19.00.

 

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πέραν της απερχόμενης Διοίκησης, που παρέστη σύσσωμη, στη Γενική Συνέλευση μετείχαν κυρίως παλιοί Διοικητικοί παράγοντες του Συλλόγου και παλαίμαχοι αθλητές του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αρκετά είναι τα μέλη της Διοίκησης που αποχωρούν από την ενεργό δράση και δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Συνεκδοχικά προκύπτει η μελλοντική απουσία των κ. Τσιλιού και Κωστόπουλου, που ήδη μετέχουν στην Εφορευτική Επιτροπή και ως εκ τούτου αποκλείονται των νέων υποψηφιοτήτων, ενώ οι Έφοροι μπάσκετ Γιώργος Παπανάτσιος και βόλεϊ Μανώλης Γούλας, δήλωσαν στο Σώμα -συγκινησιακά φορτισμένοι- ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, λόγω κόπωσης και άλλων υποχρεώσεων. Κάτι ανάλογο άφησε να εννοηθεί (χωρίς ωστόσο να το διευκρινίσει απόλυτα) και ο απερχόμενος Πρόεδρος Βασίλης Αργυρόπουλος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και ο Βασίλης Μούζιας προς τον γράφοντα, πριν τη Συνέλευση.

Το κλίμα σε όλη τη διάρκεια της Συνέλευσης ήταν ενωτικό. Όλοι σχεδόν οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να συγχαρούν την απερχόμενη Διοίκηση για τις επιτυχίες της, προτρέποντας τα άλλα μέλη για συσπείρωση και συμμετοχή στη νέα Διοίκηση που θα προκύψει, ενώ τόνισαν την αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί οικονομικά ο Σύλλογος, από το Δήμο, τις τοπικές μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και όλους τους φιλάθλους, όχι μόνο γιατί είναι ο ιστορικότερος και πιο μεγάλος Σύλλογος της περιοχής, αλλά και γιατί συντηρεί πολλά αθλητικά τμήματα και Ακαδημίες.

Ο Πρόεδρος Βασίλης Αργυρόπουλος έκανε τον Διοικητικό απολογισμό, επισημαίνοντας ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Σύλλογος κατόρθωσε ν’ αναδειχτεί πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, για 10η φορά στη μακρόχρονη ιστορία του,  και να μετέχει στα  μπαράζ για τη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, εξήρε και τις επιτυχίες των άλλων τμημάτων,  κυρίως δε των Ακαδημιών ποδοσφαίρου, ενώ τόνισε ότι η διετής Διοίκησή του κατόρθωσε να μειώσει το οικονομικό μπάτζετ και να δώσει ευκαιρίες ν’ αγωνιστούν νέα παιδιά από την περιοχή μας, αντί της τακτικής δαπανηρών μεταγραφών.

Η υπεύθυνη των Ακαδημιών Λαμπρινή Ντάγκα επισήμανε τη δημιουργία Ακαδημιών στο ποδόσφαιρο εκ του μηδενός, έως σήμερα που αθλούνται  εκεί 90 με 100 παιδιά και ο ΓΣΑ κατάφερε να συμπεριληφθεί στις 125 επιδοτούμενες Ακαδημίες από τον ΟΠΑΠ, ανάμεσα στις χιλιάδες της Ελλάδας, ενώ τόνισε τις βλάβες που έχουν υποστεί οι αγωνιστικοί χώροι του Δημοτικού Σταδίου. Αναφέρθηκε επίσης στην κοινωνική πολιτική του Συλλόγου, που δεν εισπράττει συνδρομές από άνεργους ή πτωχούς γονείς και εξήρε την υλική βοήθεια που προσφέρει στις Ακαδημίες ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και πρώην παίκτης του ΓΣΑ Τάσος Λαγός.

Ανάλογο διοικητικό απολογισμό έκαναν και οι υπεύθυνοι των τμημάτων Μπάσκετ Γιώργος Παπανάτσιος, Βόλεϊ Μανώλης Γούλας και Στίβου Γιάννα Βούλγαρη, αναφερόμενοι στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά τονίζοντας αντίστροφα και τις δεδομένες αγωνιστικές επιτυχίες. Ειδικότερα στο Μπάσκετ, για την επιτυχία της ανδρικής ομάδας, που έφτασε μέχρι τα μπαράζ για Γ’ Εθνική, την καλή πορεία των εφήβων, την 3η θέση του παιδικού στη Μαγνησία και τη δημιουργία φέτος γυναικείου τμήματος. Ο κ. Παπανάτσιος επεσήμανε και την άριστη συνεργασία και βοήθεια που είχε από τον επίσης έφορο του Τμήματος Θανάση Μαγκλάρα.

Στο Βόλεϊ, ο Μανώλης Γούλας δήλωσε περήφανος για την πορεία των κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα (γυναίκες Β’ Εθνική, Κορασίδες και Παγκορασίδες στα πρωταθλήματα Κεντρικής Ελλάδας κτλ.)

Ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλης Τσιλιός, που εκτελούσε και χρέη Ταμία, προέβη στον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος κατατέθηκε ισοσκελισμένος με τα έσοδα και τα έξοδα να ανέρχονται στα 62.954 ευρώ στη διετία, 219 ευρώ ταμειακό υπόλοιπο και 13.420 οφειλές προηγούμενων διοικήσεων, έναντι αντίστοιχων 18.470 που παρέλαβε η απερχόμενη Διοίκηση και κατόρθωσε εν τω μεταξύ να τις μειώσει.

Το λόγο πήραν οι πρώην Πρόεδροι Χρήστος Καραζούπης,, Αργύρης Ρούσσας και Δημήτρης Τάσσιος, με τον πρώτο να τονίζει την απουσία στήριξης προς το Σύλλογο από δυο διαδοχικές θητείας της Δημοτικής Αρχής, την παρούσα και την προηγούμενη, την ανάγκη μηχανοργάνωσης και γενικότερου εξοπλισμού των γραφείων του Συλλόγου.

Ο κ. Ρούσας, που προφανώς εκπροσωπούσε και τον Δήμο ως υπεύθυνος Αθλητισμού, υποσχέθηκε επισκευές πρώτα στα μπεκ ποτίσματος στο χλοοτάπητα των γηπέδων και κατόπιν την ανακατασκευή του χλοοτάπητα την επομένη άνοιξη, ώστε να μη στερηθεί για πολύ χρόνο (του επόμενου πρωταθλήματος) η ομάδα τη φυσική της έδρα. Τόνισε επίσης την αδυναμία απευθείας οικονομικής βοήθειας από το Δήμο, λόγω νέων εθνικών διατάξεων που το απαγορεύουν.

Ο κ. Τάσσιος επισήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Συλλόγου, με αφύπνιση και συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ενεργότερη δράση όλων, γι’ αυτό το σκοπό.

Μίλησαν επίσης για επιμέρους θέματα, αλλά και την ανάγκη συστράτευσης, ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, οι Κώστας Πραττής, Γιώργος Ζώγας και άλλοι.

 

Δείτε τις φωτό εδώ:

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…