• 4 Μαΐου, 2015

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων από τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΚ – έκδοση 2/5/2015

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων από τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΚ – έκδοση 2/5/2015

Μετά τη συνάντηση των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, στις 24 Απριλίου στη Βουλή των Ελλήνων, ο Γιάννης Γκρίνιας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους του Αλμυρού για τα παρακάτω θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε:

–        Καταρροϊκός: Ενημερώθηκαν οι αγρότες για τις δεσμεύσεις του Υπουργού για τιςαποζημιώσεις του καταρροϊκού, την προμήθεια από τρεις εταιρίες του εμβολίου του ορότυπου 4 και τις τιμές του εμβολίου (τιμή προμήθειας 20 λεπτά και πώλησης περίπου 1,20 ευρώ)

–        Άρθρο 68: μέχρι τέλος Μαΐου που θα έχουν τελειώσει οι έλεγχοι (γεγονός που αμφισβητείται από τους κτηνοτρόφους).

–        Εξισωτική 13-14: δέσμευση καταβολής χρημάτων μέσα στον Ιούνιο, πράγμα που με δήλωσή του ο κ. Γκρίνιας επίσης αμφισβητεί, καθώς είναι σε συνάρτηση με το θέμα των βοσκοτόπων

–        Κτηνίατρο εκτροφής: στην περιοχή μας υπάρχει μόνο μια αίτηση κτηνιάτρου

–        Βοσκότοποι: «φοβάμαι ότι θα δώσουν μόνο την τεχνική λύση και όχι την πραγματική», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και συνέχισε «ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κατηγορείται σήμερα, γι’ αυτή τη λύση, για κακούργημα. Θα προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν δοθούν όπου ανήκουν οι βοσκότοποι και ας χαθούν οι επιδοτήσεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είναι μηδαμινές.

–        Απένταξη βιο-κτηνοτρόφων: «Έχουν απεντάξει τους μισούς βιο-κτηνοτρόφους από τα προγράμματα της βιολογικής κτηνοτροφίας. Πως θα μπορέσει ο κτηνοτρόφος να πληρώσει τις σωστές τροφές, όταν δεν εισπράττει τις νόμιμες επιδοτήσεις εγκαίρως; Σκοπεύουμε να προσφύγουμε σε μηνύσεις. Όταν η πολιτεία ως συμβαλλόμενο μέρος δεν πληρώνει, πως μπορεί να απαιτεί;

Θυμίζουμε ότι αύριο Κυριακή 3 Μαΐου είναι οι εκλογές της Ομοσπονδία Θεσσαλίας, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και του ΕΛΟΓΑΚ στη Λάρισα. Ο Αλμυρός θα συμμετέχει με πέντε εκλέκτορες.

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …