• 4 Μαρτίου, 2015

Επιτροπή Τουρισμού – έκδοση 28/02/2015

Επιτροπή Τουρισμού – έκδοση 28/02/2015

Θεμελιώνεται ένα σχέδιο ανάπτυξης  από τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού

Συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού για δεύτερη φορά. Σκοπός να προταθεί στον ΕΟΤ ένα πρώτο σχέδιο ανάπτυξης του Τουρισμού.

Το παρόν έδωσαν σχεδόν όλα τα μέλη και για την ώρα διαβουλεύτηκαν σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης, ώστε να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα αποστείλουν στον Δήμο και έπειτα ίσως γίνει και μια τελευταία διαβούλευση για το θέμα.

Τα μέλη πρότειναν τα παρακάτω, πολλά από τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στο ήδη υπάρχον προσχέδιο του Δήμου: δημιουργία marketing plan από ειδικό, αξιοποίηση σπηλαίων, φαραγγιών, διαδρομών βουνού, ράλι Όθρυος, Ζερελίων, καταδυτικού ενάλιου πάρκου, ενίσχυση μέσων προώθησης (CD, τουριστικός οδηγός έντυπος και ηλεκτρονικός, χάρτες). Πολύ σημαντικές ιδέες και λύσεις πρότεινε ο Αντώνης Μπαζής για το θαλάσσιο μέτωπο. Ο Παναγιώτης Μπούντης μας παρουσίασε ένα προσχέδιο του Επαγγελματικού Οδηγού που ετοιμάζει η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, ενημερώνοντας και την τουριστική επιτροπή σχετικά. Επιπλέον, η Ένωση έχει ήδη οργανωθεί σχετικά με την καλύτερη αξιοποίηση των επισκεπτών κατά τη διάρκεια του ράλι Όθρυος. Θα δοθεί στους συμμετέχοντες τσάντα «προώθησης» που μεταξύ άλλων θα περιέχει τοπικά προϊόντα και το νέο διαφημιστικό οδηγό.

Η  Έφη Μπαζή, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία πρόσκλησης σχολείων της Λειβαδιάς για μονοήμερες εκδρομές στον Αλμυρό και μέσα ίσως από την αδελφοποίηση Δήμων. Σημαντικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της περιοχής (κυρίως για το κέντρο της πόλης, λόγω της ανάπλασης) επίσης συζητήθηκαν εκτενώς.

Περισσότερα και με τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου, για τον πρώτο διερευνητικό χρόνο της τουριστικής ανάπτυξης του Αλμυρού.

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …