• 10 Δεκεμβρίου, 2012

«Υπάρχει και φιλότιμο», από τη Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα»

«Υπάρχει και φιλότιμο», από τη Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, στις 19:00 το απόγευμα, η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Αλμυρού και Ευξεινούπολης, στο Κτήμα «Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη».

Η Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα» παρουσίασε το γνωστό σε όλους μας, από τον ελληνικό κινηματογράφο, έργο «Υπάρχει και φιλότιμο», μια παράσταση η οποία, παρά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε, εντούτοις, δυστυχώς, παραμένει πάντα επίκαιρη.

Στην παράσταση διακωμωδείται η πολιτική ζωή της χώρας μας, και τα ευτράπελα αυτής, με χιούμορ και χαρακτηριστικές ατάκες, που έμειναν σε όλους μας γνωστές από τον αείμνηστο Έλληνα κωμικό, Λάμπρο Κωνσταντάρα, όπως το θρυλικό: «θα σας εξαφανίσομεν…», το: «φάγανε, φάγανε, φάγανε…» και πολλές άλλες, ενώ σκιαγραφούνται με πολύ έξυπνο τρόπο μερικοί από τους πιο αντιπροσωπευτικούς χαρακτήρες της ελληνικής πραγματικότητας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, Χαρά Ρούσσα, η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για την εκεί παρουσία τους, καθώς και για την ανταπόκρισή τους σε ανάλογες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις,  και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση και καλές γιορτές, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Η παράσταση σηματοδότησε την ολοκλήρωση της παρουσίασης του συγκεκριμένου έργου σε όλο το Νομό Μαγνησίας,  από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα», η οποία συχνά πραγματοποιεί παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής μας, διοργάνωσαν και φέτος τη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια κι ανακούφιση τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, σε συνανθρώπους από την περιοχή μας που δοκιμάζονται, πιο σκληρά από κάποιους άλλους, από την κρίση, την ανέχεια και την απαισιοδοξία που την ακολουθούν.

Μετά το τέλος της παράστασης, ένα χριστουγεννιάτικο κέρασμα περίμενε όλους τους θεατές, με ευχές για καλές γιορτές, υγεία, αγάπη και αισιοδοξία, από τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των:

Δημοτικών σχολείων: 1ο, 2o, 3ο, 4ο, και 5ο  Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Ειδικού σχολείου.

Γυμνασίων: 1ο και 2ο Αλμυρού, Ευξεινούπολης.

Λυκείων: Ενιαίο, ΕΠΑΛ

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…