• 2 Δεκεμβρίου, 2012

Χωρίς νικητή το ντέρμπι του Αλμυρού

Χωρίς νικητή το ντέρμπι του Αλμυρού

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το επεισοδιακό τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Γ.Σ.Α. και Δήμητρα Ευξεινούπολης. Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε 300 και πλέον φιλάθλους της περιοχής και όχι μόνο, με μοναδική παραφωνία τα μικρής έκτασης επεισόδια ελαχίστων φιλάθλων της Δήμητρας με τον πάγκο των «κυανολεύκων». Όλα άρχισαν από άσεμνη χειρονομία παίκτη του πάγκου του Γ.Σ.Α. από τον πάγκο με την επίτευξη του τέρματος του Παναγιώτη Βούλγαρη προς την κερκίδα. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και τη λήξη του ημιχρόνου, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι …θερμόαιμοι οπαδοί ανέβηκαν στις κερκίδες.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος και οι δύο ομάδες δεν έπιασαν μεγάλα στάνταρ απόδοσης και το θέαμα που παρουσίασαν δεν ήταν αξιώσεων. Ο Γ.Σ.Α., για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν κατώτερος των περιστάσεων και για δεύτερη αγωνιστική δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τρίποντο. Αρκετά από τα …ατού του φαίνεται πως βρίσκονται εκτός φόρμας, ενώ συνεχίστηκε η αρνητική φετινή …συνήθεια να μην καταφέρνει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να διατηρεί ανέπαφη την εστία του.

Από την άλλη, η Δήμητρα έπαιξε παιχνίδι …υπομονής, χωρίς όμως οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου να στέκονται μόνο στη διαφύλαξη του «μηδέν» στα μετόπισθεν. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο «αειθαλής» Ηλίας Τσάρας πέτυχε γκολ και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και από τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 28ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Γκαρνίδη, όπου βρήκε τον Ξηρομερίσιο, με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος στην …καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα αριστερό δοκάρι του Χαλάτση. Για τους «κυανόλευκους», καλή ευκαιρία απώλεσε ο  Γ. Παναγιώτου. Ο Πλασταράς έβγαλε σέντρα από αριστερά, με τον έμπειρο μέσο να βρίσκεται στο ύψος της περιοχής και αμαρκάριστος έπιασε δυνατό σουτ, με τον Ζαβό να κάνει την απόκρουση του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή και πέφτοντας στη δεξιά γωνία του, έδιωξε την μπάλα.

Ο καλύτερος του γηπέδου για την ομάδα του Κώστα Κούτσικα, έδωσε το προβάδισμα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή και για τις δύο ομάδες ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Βουλγαρη να βγάζει «σαραντάρα» μπαλιά και να βρίσκει τον Αραπίτσα, ο οποίος έφθασε μπροστά από το Ζαβό, αλλά ο Γκαρνίδης τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή, βάζοντας «κόντρα» τη στιγμή που ο επιθετικός του Γ.Σ.Α. επιχειρούσε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 78ο ο Ηλίας Τσάρας, έχοντας περάσει ως αλλαγή στη θέση του Κουτσούμπα δέκα λεπτά νωρίτερα, έγινε αποδέκτης μακρινής μπαλιάς και έφθασε στην μεγάλη περιοχή με μοναδικό αντίπαλο τον Χαλάτση. Ο έμπειρος επιθετικός των «πράσινων» με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Γ.Σ.Α., κάνοντας το 1-1, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Γ.Σ.Α.: Χαλάτσης, Β. Τσιάτσιος, Σ. Τσιάτσιος, Πλαβός, Νικηφοράκης, Βούλγαρης, Χειλάς (46ο Τσίπη), Παναγιώτου (72ο Μπούσης), Δημητριάδης, Αραπίτσας, Πλασταράς (82ο Κλουκουτάρας).

Δήμητρα: Ζαβός, Γκαρνίδης, Γρούνας, Ντόμπος, Ξηρομερίσιος, Θωμαΐδης, Κουτσούμπας (68ο Τσάρας), Κ. Παυλίδης, Καραγεωργόπουλος (46ο Επίσκοπος), Κρανάς, Χατζέλας (86ο Αντωνιάδης).


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …