• 13 Νοεμβρίου, 2014

Περί διαδικασίας ανάθεσης προμηθειών

Περί διαδικασίας ανάθεσης προμηθειών

Κυρία Τσιντσίνη,

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας «Λαός του Αλμυρού» την παρακάτω Επιστολή  Καταγγελία  Διαμαρτυρία που αφορά την διαδικασία δημοσίευσης απόφασης προμήθειας ειδών καθαριότητας, ευπρεπισμού κ.τ.λ. του Δήμου Αλμυρού.

Την 27/3/2014 συνεδρίασε η επιτροπή του Δήμου Αλμυρού στην οποία συμπτωματικά παραβρέθηκαν μόνο τα μέλη της συμπολίτευσης, ενώ συμπτωματικά απουσίαζαν όλα τα μέλη αντιπολίτευσης για την έκδοση απόφασης προμήθειας ειδών καθαριότητας, ευπρεπισμού κ.τ.λ. του Δήμου Αλμυρού, και όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα (εδώ ισχύει το Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει) και είναι η Νο 47/2014.

Στη συνέχεια όπως προβλέπεται ορίστηκε επιτροπή αποτελούμενη από τρείς (3) υπαλλήλους του Δήμου Αλμυρού για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Επειδή δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες σας, θα σταθώ μόνο στον τρόπο δημοσίευσης της απόφασης της επιτροπής. Ο νόμος ορίζει ότι η δημοσίευση διαγωνισμών προμήθειας προϊόντων γίνεται στον ημερήσιο τοπικό τύπο ή σε επίπεδο Νομού. Δυστυχώς όμως σύμφωνα με τα αντίγραφα που έχω στα χέρια μου και τα οποία νόμιμα προμηθεύτηκα από το Δήμο, διαπίστωσα ότι η δημοσίευση δεν έγινε στον τοπικό τύπο που διαθέτει η πόλη μας τόσο γραπτό όσο και ηλεκτρονικό, αλλά μόνο σε μια ημερήσια εφημερίδα του Βόλου με την ονομασία «ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ». Μάλιστα δε στην επιστολή του Δήμου προς την εφημερίδα τονίζεται ότι η δημοσίευση να γίνει μόνο μια φορά την 5/8/2014 ημέρα Τετάρτη.

Επικοινώνησα με τον αρμόδιο της παραπάνω εφημερίδας την 30/10/2014 και με πληροφόρησε ότι η εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ» έρχεται στην πόλη μας μόνο αν δηλώσεις συνδρομητής και με το πρακτορείο του ΚΤΕΛ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τον τρόπο και το μέγεθος της ενημέρωσης προς τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές.

Επομένως όπως ήταν φυσικό παρουσιάστηκε μόνο ΕΝΑΣ προμηθευτής και μάλιστα εκτός Αλμυρού και με έκπτωση (κρατηθείτε παρακαλώ) 0,05% κατακυρώθηκε στο όνομά του.

Θέλω να σημειώσω εδώ ότι όλα τα παραπάνω, δηλαδή η δημοσίευση του διαγωνισμού την 7/8/2014 και η κατακύρωση μετέπειτα την 14/8/2014 έγιναν λίγες ημέρες πριν την παράδοση του Δήμου στην Νεοεκλεγείσα Διοίκηση την 1/9/2014.

Για την σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών σας, αναφέρω ότι το ποσό για την προμήθεια των σχετικών προϊόντων ανέρχεται στα 55.053,00 ευρώ.

Κλείνοντας αφήνω τα συμπεράσματα στους αγαπητούς αναγνώστες σας.

Σημείωση: Τα αναφερθέντα έγγραφα και αποφάσεις είναι στη διάθεσή σας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας

Με τιμή Χρήστος Στέφος


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…