• 26 Οκτωβρίου, 2014

Με ένταση και χωρίς νικητή το ντέρμπι (Γ.Σ.Α. – Δήμητρα 0-0) video, φωτο

Με ένταση και χωρίς νικητή το ντέρμπι (Γ.Σ.Α. – Δήμητρα 0-0) video, φωτο

Δύναμη, ένταση, αγωνιστικότητα, πάθος, αναποτελεσματικότητα, είναι μερικές λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το ντέρμπι μεταξύ Γ.Σ.Α. και Δήμητρας που διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι (26/10) στο γήπεδο Αλμυρού. Μπορεί ο αγώνας να έληξε χωρίς νικητή, με κακό ποιοτικά ποδόσφαιρο και λίγες καλές φάσεις, αλλά ο κόσμος και των δύο ομάδων που παρακολούθησε τον αγώνα, σίγουρα θα έχει να θυμάται από τον αγώνα το πάθος των παικτών.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν πατήματα στο γήπεδο και την εικόνα του αγώνα να είναι ισορροπημένη στο πρώτο δεκάλεπτο. Η πρώτη χαμένη ευκαιρία για την Δήμητρα ήρθε στο 17’ λεπτό με τον Γ.Σ.Α να απαντά στο 20’, με τον Γκιούρκη να μπλοκάρει τη μπάλα σε τετ α τετ. Στο 24’ σουτ του Καρατέεφ κατέληξε ψηλά άουτ. Μέχρι το 30’, το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο, με τη Δήμητρα να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Γ.Σ.Α. ισορρόπησε, είχε την κατοχή και την κυριαρχία του παιχνιδιού με τη Δήμητρα να προσπαθεί να γίνει απειλητική με αντεπιθέσεις. Έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να είναι πολύ συχνά και τον Δημητριάδη να σταματάει εύκολα το παιχνίδι, αλλά να δείχνει ιδιαίτερα επιεικής στις κίτρινες κάρτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γυμναστικός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο, ενώ η Δήμητρα βρήκε πατήματα και κατάφερε να βγει με αξιώσεις προς την εστία του Γ.Σ.Α. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που και οι δύο ομάδες έφταναν κοντά στην αντίπαλη εστία, δεν είχαν καθαρό μυαλό και συγκέντρωση στην τελική ενέργεια. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων της Δήμητρας προς τον διαιτητή για την υπόδειξη οφσάιντ σε μια φάση που ο επιθετικός των «πρασίνων» έβγαινε μόνος του με τον τερματοφύλακα. Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, καθώς δεν ήταν λίγες οι στιγμές που παίκτες και των δύο ομάδων βρισκόταν στο έδαφος μετά από σκληρά μαρκαρίσματα. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Αλμυρός στο 87’ με τον Τσιάτσιο να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή και τον Γκιούρκη να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Η φάση του αγώνα όμως έγινε στο 90’ με τον Τιμπλαλέξη της Δήμητρας να χάνει εκπληκτική ευκαιρία για το 0-1, μετά από κλέψιμο και ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή, που κατέληξε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα το ματς μετατράπηκε σε πραγματικό ροντέο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, τα μαρκαρίσματα να είναι ακόμα πιο δυνατά και τις φωνές των φιλάθλων να γίνονται ακόμα πιο έντονες. Στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης έγινε σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τον Δημητριάδη να μοιράζει κίτρινες και τον Τσιάτσιο να αποχωρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Α.Ε.  Δήμητρα Ευξεινούπολης: Γκιούρκης, Γκαρνίδης, Παυλίδης Μ., Αντωνιάδης, Νικηφοράκης, Θωμαΐδης, Ποζιόπουλος, Σιαμέτης (50′ Νιάκας), Καρατέεφ, Τιμπλαλέξης , Παυλίδης Κ.

Γ.Σ.Α.: Πολυμέρου, Ακριβούσης,(46′ Ράπτης), Ακρίβος, Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος, Φαράντος, Μελισσόβας(13′ Αραπίτσας), Κρανάς (70′ Δανόπουλος) , Βούλγαρης, Χειλάς

 

 

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

Δηλώσεις Βουρούκου:

Δηλώσεις Καλογήρου:


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…