• 8 Οκτωβρίου, 2014

Στον Σαρακηνό έκατσε η μπίλια, έντονες διαμαρτυρίες των Μυρμιδόνων για το πέναλτι (φωτογραφίες – βίντεο)

Στον Σαρακηνό έκατσε η μπίλια, έντονες διαμαρτυρίες των Μυρμιδόνων για το πέναλτι (φωτογραφίες – βίντεο)

Ο Σαρακηνός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της τρίτης φάσης του Κυπέλλου, επικρατώντας των Μυρμιδόνων με σκορ 1-0, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣΘ. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου πήρε την πρόκριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωάννου στο 79ο λεπτό.

Μέχρι εκείνο το σημείο όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για την ομάδα του Σαρακηνού που παρά την υπεροχή και την κατοχή μπάλας δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην συγκροτημένη άμυνα της ομάδας του Θάνου Θεοδώρου.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά με τους γηπεδούχους να έχουν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο και να απειλούν μάλιστα στο 6’ με το σουτ του Ακτσιαλή να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταμέλου και στο 9’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολιαμήτρα να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του τερματοφύλακα της ομάδας των Μυρμιδόνων. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Θάνου Θεοδώρου εξισορρόπησαν το παιχνίδι, πατώντας στην περιοχή του Πλακαρού χωρίς όμως να ανησυχήσουν επί της ουσίας τον γκολκίπερ του Σαρακηνού. Η μεγάλη ευκαιρία για την επίτευξη τέρματος ήρθε, πάντως, από τους γηπεδούχους όταν στο 36’ ο Κολιαμήτρας δεν μπόρεσε με προβολή από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από συρτή σέντρα του Αντωνίου. Ο Αντωνίου είχε και την τελευταία σημαντική φάση για το πρώτο ημίχρονο με το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταμέλου.

Παρόμοια ήταν η εικόνα των ομάδων και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Σαρακηνού είχε κατοχή μπάλας, ενώ αυτή των Μυρμιδόνων με συνοχή στην άμυνα έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Κάποια σουτ εκατέρωθεν δεν ανησύχησαν του δυο τερματοφύλακες, με την πρώτη σημαντική ευκαιρία να έρχεται στο 62’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αντζούρη να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό, πάντως, του δευτέρου ημιχρόνου ήταν οι συνεχείς διαμαρτυρίες των ανθρώπων των δυο ομάδων προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μετά από σκληρά μαρκαρίσματα. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις, με την ομάδα των Μυρμιδόνων να παίρνει χώρο στο γήπεδο και να προσπαθεί να γίνει πιο απειλητική. Στο 76ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Τσαγγαρά σε σέντρα του Κατή, μια απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα ο προπονητής και οι παίκτες των Μυρμιδόνων. Ο Ιωάννου ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια στο 83’, όταν η κεφαλιά του Αντζούρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πλακαρού. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι με τον διαιτητή να αρνείται πως υπήρξε παράβαση πάνω στον Κατή και να δείχνει κίτρινη κάρτα για «θέατρο» στον παίκτη των γηπεδούχων. Στην τελευταία φάση του αγώνα, το σουτ του Αναστασίου έξω από την μεγάλη περιοχή έφυγε ψηλά πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Η ομάδα του Σαρακηνού πήρε έτσι την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΘ, με την ομάδα των Μυρμιδόνων να έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία του κ. Δημητριάδη.

 

Σαρακηνός: Πλακαρός, Ρουκάς, Τσιγιάννης, Δενελάβας Ν., Ιωάννου, Μπόρας, Ακτσιαλής (84’ Δημακόπουλος), Αντωνίου (78’ Θεοδοσιάδης), Κολιαμήτρας (70’ Κατής), Κόρμπας, Δενελάβας Λ.

Μυρμιδόνες: Σταμέλος, Κουάτσκα, Κατσαβριάς, Τσαγγαράς, Ευθυμίου, Παλάσκας, Μπουρνάκης (65’ Παπαστεργίου), Αναστασίου, Φέζο Ντ. (55’ Γιαννακόπουλος), Αντζούρης Γ., Μάντζιος (80’ Λάμπρου).

 

Παρακολουθήστε τις Δηλώσεις Αντζούρη-Θεοδώρου-Τσιγιάννη μετά το Σαρακηνός-Μυρμιδόνες 1-0

Δημήτρης Τσιντσίνης

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…