• 16 Οκτωβρίου, 2012

Αποκλειστική συνέντευξη με την «ψυχή» της Hellas Airlines

Αποκλειστική συνέντευξη με την «ψυχή» της Hellas Airlines

Βασ. Ραλάκης: Πάμε όπου και όσο μπορούμε – Το Ελληνικό δαιμόνιο ζει και βασιλεύει

Πρώτα από προσωπική περιέργεια και έπειτα λόγω δουλειάς, επεδίωξα συνέντευξη από την «ψυχή» της Hellas Airlines, τον Πρόεδρό της, τον κ. Βασίλη Ραλάκη. Παρακολουθώντας την πορεία της εταιρίας, μου ήταν αδύνατο να μη προσέξω το βαρύ πρόγραμμά του και το σθένος του για την επίτευξη των στόχων της Hellas.

 

O Βασίλης Ραλάκης, Βολιώτης στην καταγωγή, έφυγε με την οικογένειά του μετά τον σεισμό, για να επιστρέψει σήμερα κουβαλώντας την 42χρονη εμπειρία του ως πιλότος και διευθυντής παροχής συμβουλών σε αεροπορικές εταιρίες.

Έλληνας με ψυχή, δηλώνει: «Σηκώνουμε το βάρος της εκπροσώπησης της Ελλάδος. Δεν επιλέξαμε τυχαία την επωνυμία Hellas Airlines. Θέλαμε πατριωτικό όνομα.  Εξάλλου οι επενδυτές είναι κυρίως ελληνο-αμερικάνοι, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα επενδυτές και σε άλλες αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού.»

 

Το λογότυπο της εταιρίας θα “ταξιδεύει” την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο

-Κύριε Ραλάκη, θα ήθελα πληροφορίες και εξελίξεις για τους στόχους σας, όπως τους δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας (www.flyhellasairlines.com).

Α) Να κάνουμε το αεροδρόμιό μας διεθνές, χρήσιμο για τον τόπο μας, και Β) να προσφέρουμε εύκολη και φτηνή διακίνηση των ελληνικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Η Hellas Airlines ήρθε για να μείνει. Εκτός από τα πρώτα 5 επιβατικά αεροπλάνα μας που θα ταξιδέψουν σε Ελλάδα και εξωτερικό το 2012, η επόμενη επενδυτική κίνησή μας είναι σε 5 αεροπλάνα τύπου combi. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το μισό είναι επιβατικό και το μισό είναι φορτηγό αεροπλάνο. Η υπηρεσία cargo επίσημα δεν παρέχεται στην Ελλάδα. Ερχόμαστε και εκεί καινοτόμοι. Στόχος είναι τα εμπορεύματα να μεταφέρονται παντού στον κόσμο και μάλιστα σε χαμηλές τιμές. Το οικονομικό κέρδος, ειδικά σε όσους εξάγουν τα ευπαθή τους προϊόντα, θα είναι τεράστιο. Ο ιδιώτης θα έχει τη δυνατότητα να ναυλώνει μέρος του αεροπλάνου ή και ολόκληρο.

Επίσης, σκοπεύουμε να έχουμε δρομολόγια από τη μια ξένη χώρα σε άλλη ξένη χώρα π.χ. Ισπανία – Αγγλία, όχι μόνο από την Ελλάδα σε ξένες χώρες. Τα αεροπλάνα μας, με έμβλημα την ελληνική σημαία, θέλουμε να ταξιδεύουν σε όλα τα αεροδρόμια.

Για να επιτευχθούν όμως τα παραπάνω, πρέπει να γίνουν αρκετές εργασίες για την προετοιμασία της βάσης της εταιρίας, δηλαδή του αεροδρομίου της Αγχιάλου. Είναι ένα μικρό αεροδρόμιο και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο την υπόσχεση ότι θα δημιουργηθεί χώρος για την διευκόλυνση της στάθμευσης των πρώτων αεροπλάνων. Προτείναμε την οικονομική συμμετοχή μας για την ολοκλήρωση των εργασιών και περιμένουμε ανταπόκριση. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη και γρήγορα.

 

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γ) Να προσφέρουμε θέσεις εργασίας στους Θεσσαλούς συντοπίτες μας.

Αυτό έχει ήδη γίνει με τις πρώτες προσλήψεις. Οι συνεντεύξεις συνεχίζονται και με την εξέλιξη της εταιρίας θα προχωρήσουμε και σε επιπλέον προσλήψεις. Θα έχουμε το πλήρες προσωπικό μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οι υπάλληλοί μας θα είναι αυτομάτως και μέτοχοι της εταιρίας στο 12% του συνολικού κεφαλαίου. Για να επιτύχουμε την καλύτερη εκπαίδευση, συνεργασία μεταξύ τους και επομένως παροχή στον πελάτη, θα εργαστούν έστω και για λίγο σε όλες τις θέσεις. Σε συμφωνία μας με το ΙΑΣΩ, οι υπάλληλοί μας, θα έχουν ασφάλιση και περίθαλψη εκτός της κρατικής και ιδιωτική, με ελάχιστη συμμετοχή. Επιπλέον υπογράψαμε με το ΙΑΣΩ για διακομιδή ασθενών που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένες εγχειρήσεις.

Δ) Να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Οι πελάτες μας θα απολαμβάνουν προσωπικό service, στις καλύτερες τιμές – μια τιμή για όλες τις μέρες, όλες τις ώρες, χωρίς επιβάρυνση για την πρώτη αποσκευή. Στόχος μας είναι να βάλουν το ταξίδι με το αεροπλάνο τόσο εύκολα και οικονομικά στη ζωή τους, ώστε να ξέρουν τα δρομολόγιά μας χωρίς να κοιτάξουν το πρόγραμμα πτήσεων.

Με τη συνεργασία μας με την συντοπίτισσά σας κα Μίνα Τελκή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την καλύτερη παροχή στο κλείσιμο των εισιτηρίων και σε εκδρομές. Αναπτύσσουμε ένα σύστημα franchise με την ονομασία Hellas Airlines – Art of Travel ώστε να κτιστεί ένα δίκτυο υποστήριξης των δρομολογίων μας. Οι πελάτες μας ανά 3-4 μέρες θα μπορούν να εντάσσονται σε τουριστικά πακέτα για Ρώμη, Λονδίνο και άλλους πολλούς προορισμούς, πάντα με προσωπική επαφή και με την ποιότητα και τις τιμές τις Hellas. Αυτοκίνητο, ξενοδοχείο, κρουαζιέρες και όλες οι παροχές των ταξιδιωτών θα γίνονται με μια επαφή απλά και οικονομικά.

Ε) να κάνουμε την Θεσσαλία γνωστό προορισμό στην Ευρώπη και ΣΤ) να γίνουμε γνωστή ως μία ελληνική αεροπορική εταιρεία που προάγει την ελληνική φιλοξενία σε έδαφος και αέρα.

Η επισκεψιμότητα στην Θεσσαλία λόγω των συνεχών δρομολογίων θα αυξηθεί. Έχει πολλούς ωραίους προορισμούς και είναι για τους εργαζόμενους στην εταιρία πολύ ωραίο μέρος να ζήσει κανείς. Ο τόπος μας θα ωφεληθεί από τις πολλές επιχειρήσεις που θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τις εργασίες και την τροφοδοσία της εταιρίας, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας. Ήδη ενδιαφέρονται επενδυτές και εκτός Νομού, αλλά και εκτός Ελλάδος, με την είδηση της επιλογής μας του αεροδρομίου Αγχιάλου ως βάση μας.

Ένας νέος αέρας πνέει με έμβλημα την ελληνική σημαία. Γιατί εκτός από τους Έλληνες, θέλουμε -παντρεύοντας νέες και παλιές μεθόδους προσέλκυσης πελατών- να κερδίσουμε κατ’ αρχήν τους Ευρωπαίους και έπεται συνέχεια.

 

Η τελική εικόνα των αεροσκαφών της Hellas, που …επιμένουν ελληνικά”!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Τέλος, σημαντικό είναι για επενδυτές, στελέχη και εμένα προσωπικά, να δημιουργήσουμε κοινωνικό έργο στην ευρύτερη περιοχή. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται:

1)      με υιοθέτηση κοινωνικών προγραμμάτων

2)      με πρόγραμμα για τις κακοποιημένες γυναίκες, προσφέροντάς τους οικία, εξειδίκευση και δουλειά

3)      με εθελοντική εργασία όλων μας στα προγράμματα που αναλαμβάνουμε

4)      προσφέροντας ειδικές τιμές σε φοιτητές, στρατιώτες, αθλητικές ομάδες κά.

 

-Εκπλήσσομαι ευχάριστα. Με λίγα λόγια, κύριε Ραλάκη, η Hellas Airlines όντως ήρθε για να μείνει…

-Με λίγα λόγια, πάμε όπου μπορούμε, όσο μπορούμε και μπορούμε πολλά. Να είστε σίγουρη ότι οι εκπλήξεις τώρα αρχίζουν. Είμαστε μια διαφορετική εταιρία. Το ελληνικό δαιμόνιο ζει και βασιλεύει.

Βιβή Τσιντσίνη


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…