- 7 Οκτωβρίου, 2025
ΟΕΒΕΜ: Οι επαγγελματίες των τροφίμων να αξιοποιήσουν το νέο Γραφείο Πληροφόρησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας


Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων
Πριν μερικές μέρες παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το νεοσύστατο Γραφείο Πληροφόρησης Επιχειρήσεων Τροφίμων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον ευρύτερο τομέα των τροφίμων.
Η νέα αυτή υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στα μέλη του Επιμελητηρίου και απευθύνεται σε επιχειρήσεις όπως: εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εργαστήρια και μονάδες μεταποίησης τροφίμων, καταστήματα λιανικής και Κέντρα αποθήκευσης και διανομών, επαγγελματίες που σχεδιάζουν την ίδρυση μιας νέας επιχείρησης τροφίμων.
Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι η παροχή έγκυρης και στοχευμένης πληροφόρησης, που θα συμβάλλει στη μείωση γραφειοκρατικών εμποδίων, στον περιορισμό του επιχειρηματικού ρίσκου και στην ανάπτυξη μιας πιο υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς τροφίμων στην περιοχή μας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εξατομικευμένη υποστήριξη, ενώ σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι η παροχή έγκυρης και στοχευμένης πληροφόρησης, που θα συμβάλλει στη μείωση γραφειοκρατικών εμποδίων, στον περιορισμό του επιχειρηματικού ρίσκου και στην ανάπτυξη μιας πιο υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς τροφίμων στην περιοχή.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να συστήσει το Γραφείο Πληροφόρησης Επιχειρήσεων Τροφίμων προσφέροντας στους επαγγελματίες μια εξειδικευμένη όσο και τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε πολλά ζητήματα, όπως για την υγειονομική νομοθεσία, τις αδειοδοτήσεις, τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τις εμπορικές εκθέσεις, τις δράσεις εκπαίδευσης και άλλα. Η ΟΕΒΕ Μαγνησίας διαθέτει συλλόγους και σωματεία που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων. Γι’ αυτό και καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία λαμβάνοντας πολύτιμη ενημέρωση από το νεοσύστατο γραφείο Πληροφόρησης και να μπορέσουν να ενισχύουν ακόμη περισσότερο την προσπάθειά τους για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Η κατανόηση των αλλαγών σε οικονομικό, λειτουργικό και θεσμικό επίπεδο είναι κρίσιμη για τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους καταναλωτές. Τέλος οι νέοι συνάδελφοι μπορούν μέσω του Γραφείου Πληροφόρησης να λάβουν την απαιτούμενη ενημέρωση για τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρείν ξεπερνώντας έτσι και τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια».