• 22 Οκτωβρίου, 2024

Πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου της πόλης του Αλμυρού και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου της πόλης του Αλμυρού και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η ιστορία των Ελλήνων υπήρξε από τα παλιά χρόνια πλούσια σε αγώνες και θυσίες. Το αγαθό αυτό, το βγαλμένο από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά, υπηρέτησαν ευσυνείδητα από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα οι πρόγονοί μας, αφήνοντας βαριά παρακαταθήκη. Τόσο μεγάλη ήταν η πίστη τους σε αυτό το ιδανικό, που οι έννοιες ελευθερία και ρωμιοσύνη, συνυφασμένες στον χρόνο μας έδωσαν λαμπρά παραδείγματα ηρωισμού. Για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτίνουμε φόρο τιμής στους Έλληνες ήρωες του ελληνοαλβανικού μετώπου που τόλμησαν να αντιτάξουν περήφανα το ΟΧΙ σε μια δύσκολη εποχή. Μαζί με την Επέτειο του ΟΧΙ, τιμούμε σήμερα και τη σημαία, που παραμένει σύμβολο αντίστασης και αγώνα, συμπαραστάτης των υπερασπιστών της Ελευθερίας.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 7:00 μ.μ: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κκ. Ιγνατίου.

Ώρα 7:30μ.μ :Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων θα πρέπει να έχει τελειώσει στις 7:30μμ το αργότερο.

Ώρα 7:45μ.μ:Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στον Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών Τμημάτων, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών

Ώρα 8:30 μ.μ: Λιτάνευση της Ιερά Εικόνας από τους δρόμους Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου -Κεντρική Πλατεία -Μυρμιδόνων – Αχιλλέως -Βόλου.

Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης ,26ης , 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2024.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 7:30 π.μ: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ώρα 7:30π.μ: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00π.μ: Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων έξω από τον μητροπολιτικό Ναό θα πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.

‘Ωρα 10:15π.μ: Πρέπει να έχουν εισέλθει στον Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, Οργανώσεις και οι Συμπολίτες.

‘Ωρα 10:30π.μ: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού π. Γεωργίου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά την δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η Διευθύντρια του 4ου, Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού κα Παρασκευή Χαμηλού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων από τις Αρχές, τις οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα θα συγκεντρωθούν για την παρέλαση στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά.

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο
  • 1ο Γυμνάσιο
  • 2ο Γυμνάσιο
  • Γενικό Λύκειο
  • ΕΠΑΛ
  • Λύκειο Ελληνίδων
  • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

12)Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσει η κα Χρύσα Μαρδάκη Τέως Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Αλμυρού -Κοινωνιολόγος-Συγγραφέας.

Ώρα 11:45π.μ: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού στην κεντρική πλατεία υπό την ευθύνη των Δασκάλων Φυσικής Αγωγής κκ Ελένης Φατούρου και Σοφίας Μπάρδα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

  • Ο κλήρος.
  • Ο Δήμαρχος.
  • Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου μαζί με το προσωπικό τους.
  • Οι Συμπολίτες.

 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

  1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία θα παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
  2. Η 111 Πτέρυγα Μάχης να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου και για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).
  3. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού , για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ιδιαίτερα το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στις οδούς Ερμού -Όθρυος -Βασ. Κων/νου – Κοραή, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας. Επίσης για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου να απαγορεύσει την στάθμευση των οχημάτων επί της οδούς Βασ. Κωνσταντίνου και τη διέλευση των οχημάτων από τους καθέτους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
  4. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι καθηγητές της Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων των μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχουν και τα άλλα τμήματα.
  5. Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η Δημοτική υπάλληλος κα Κυριακή Κομνιώτη.

 

 Ο Δήμαρχος Αλμυρού

 Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης

 

(η φωτογραφία είναι αρχείου)


Σχετικά Άρθρα

Οι πανηγυρικοί εορτασμοί της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Οι πανηγυρικοί εορτασμοί της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στον Αλμυρό οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την  επέτειο της Εθνικής Εορτής της…
Η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση στην Ευξεινούπολη – βίντεο, φωτο

Η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση στην Ευξεινούπολη – βίντεο, φωτο

Με πολύ καλό καιρό και συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν η δοξολογία από τον Αρχιμανδρίτη μας π. Γεώργιο Γιαννιό,…
Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα ήθελα να σας απευθύνω και ‘γω το μήνυμά μου…