• 17 Οκτωβρίου, 2024

Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

To 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου του 2024, είχε ως αποτέλεσμα αυτό που μαρτυρούσε και ο τίτλος του «Η Δυναμική της Δημοσιογραφίας στην Περιφέρεια».

Ανέδειξε τον θετικό ρόλο των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης με την αμφίδρομη σχέση με τους τοπικούς φορείς, την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφέρειας. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο φωτο-ειδησεογράφος μας Βαλάντης Ματσόρδας και η εκδότριά μας Βιβή Τσιντσίνη.

Στο πρόγραμμά του, εκτός από θέματα της Δημοσιογραφίας, συμπεριέλαβε θέματα: ανάδειξης της Αλεξανδρούπολης -μιας σύγχρονης πόλης με ικανούς και φιλόξενους ανθρώπους στο τιμόνι της πόλης-, ανάδειξης της επαρχίας της Περιφέρειας Έβρου, συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλες τις βαθμίδες, συνεργασίας των ΜΜΕ με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενημέρωσης για τις μεταναστευτικές ροές, συζήτησης για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο του ΕΚ από το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, τουρισμού, πολιτικής προστασίας και επιπτώσεων από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΤ κ. Γιώργος Κουλουράς και τα μέλη του Δ.Σ. υπερέβαλλαν εαυτόν, ώστε να υπάρχει μια αδιάκοπη ροή στο συνέδριο, στις ξεναγήσεις, αλλά και ευρύτερα στην εξυπηρέτηση των συνέδρων. Τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική διοργάνωση και τον χρόνο που διέθεσαν γι’ αυτό τον σκοπό.

 Η πόλη της Αλεξανδρούπολης, απέκτησε νέους πρεσβευτές, καθώς γίναμε κοινωνοί και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά κυρίως της ταχύτατης ανάπτυξης της πόλης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διεύθυνση του ξενοδοχείου Alexander beach Hotel & Spa, ενός ξενοδοχείου που είναι διαφήμιση για τον Ελληνικό Τουρισμό. Εξαιρετικά τα πιάτα στην Ταβέρνα του «Αι Γιώργη» στην Νέα Μάκρη Αλεξανδρούπολης και αυτά της παραδοσιακής ταβέρνας «Μπερεκέτ» στο Σουφλί. Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και στα Μουσεία Μετάξης στο Σουφλί που κρατούν ζωντανή την παράδοση αλλά παράλληλα υποστηρίζουν και νέες βιοτεχνίες και οικογενειακές επιχειρήσεις που δημιουργούν νέα-εναλλακτικά προϊόντα με τα κουκούλια μεταξιού και το μετάξι τους. Αξίζει να τα αναζητήσετε, να στηρίξετε με διαδικτυακές παραγγελίες την προσπάθεια, αλλά και να εντάξετε στην καρνταρόμπα σας μοναδικής ποιότητας φουλάρια, μαντήλια και κοσμήματα.

Αξέχαστη θα μας μείνει η εμπειρία στο Δάσος της Δαδιάς, αλλά όχι μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την καταστροφή που έγινε, όσο για την μοναδική βιοποικιλότητα, το μεράκι των ανθρώπων να εργαστούν ώστε να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση το δάσος και την δύναμη της φύσης να αναγεννάται! Είναι σίγουρο ότι θα επισκεφτούμε και πάλι το δάσος της Δαδιάς, να το περπατήσουμε και να γιορτάσουμε τη νίκη ανθρώπων και φύσης!

 

Το συνέδριο υποστήριξαν και οι ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ο Όμιλος Κοπελούζου, η ΔΕΗ, η HELENiQ ENERGY, η ΔΕΠΑ, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ), το Democritus Travel, το «Σπίτι του Γλυκού» Ζαχαροπλαστεία – catering, οι τοπικές επιχειρήσεις ελαιοτριβείο «ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε.», οινοποιείο «ΟΔΡΥΣΕΣ», Οικοτεχνία Πορτοκαλίδη, Εβρίτικα Κελάρια, Μεταξωτά Μπουρουλίτη, Μεταξωτά Τσακίρης Γεώργιος.

 

Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια


Σχετικά Άρθρα

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…
Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe,…
Η ομιλία του Δημάρχου Δ. Εσερίδη για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Η ομιλία του Δημάρχου Δ. Εσερίδη για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Δημοσιεύουμε την ομιλία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, με θέμα «Ιπποδάμειος Σχεδιασμός στην Ευξεινούπολη του…