• 16 Οκτωβρίου, 2024

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στους μουσειακούς χώρους του Επιμελητηρίου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στους μουσειακούς χώρους του Επιμελητηρίου

Εφηβικά χαμόγελα γέμισαν το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου οι μουσειακοί χώροι του Επιμελητήριου Μαγνησίας. Μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο για την ιστορία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αλλά και στο Μουσείο για την ιστορία των Επαγγελματικών και Τεχνικών Σχολών Βόλου που άνθισαν κατά την περίοδο 1930-1980 και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον επισκεψιμότητας από την μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.

Πενήντα μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Πειραματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή στους μουσειακούς χώρους και ξεναγήθηκαν από την προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά για την ιστορία του επιμελητηριακού θεσμού και την προσφορά του στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Σχολών και τους εξειδικευμένους τεχνίτες και επαγγελματίες που αποφοίτησαν από τις Σχολές κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο των επισκεπτών και εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την προσφορά του Επιμελητηρίου στα τοπικά δρώμενα.

Συνοδοί καθηγητές σε αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν ο κ. Σάββας Τσολάκης, Διευθυντής του σχολείου, αλλά και οι κ.κ. Αθανάσιος Αδαμάκης και Μαρία Χατζηνικολάου.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες επισκέψεις-ξεναγήσεις μπορούν να γίνουν μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο τηλέφωνο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας 24210-94700.


Σχετικά Άρθρα

Στην αγορά του Αλμυρού ο Αριστοτέλης Μπασδάνης

Στην αγορά του Αλμυρού ο Αριστοτέλης Μπασδάνης

Με τους επαγγελματίες του Αλμυρού είχε συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του…
Δυναμικό “παρών” του Επιμελητηρίου στην «SIAL PARIS 2024» με αλμυριώτικες συμμετοχές

Δυναμικό “παρών” του Επιμελητηρίου στην «SIAL PARIS 2024» με αλμυριώτικες συμμετοχές

Με ένα πλούσιο και καλαίσθητο περίπτερο 72 τ.μ. συμμετέχει και φέτος το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη Διεθνή…
Χρ. Τριαντόπουλος: Σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια υλοποιείται η κρατική αρωγή – Έχουν καταβληθεί 275 εκατ. ευρώ για τον Daniel

Χρ. Τριαντόπουλος: Σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια υλοποιείται η κρατική αρωγή – Έχουν καταβληθεί 275…

Το τριήμερο, 20 – 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για…