• 2 Οκτωβρίου, 2024

Η Ζ. Μακρή στη συναυλία για την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου

Η Ζ. Μακρή στη συναυλία για την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στη μεγάλη συναυλία «Τραγουδάμε για την Ίμβρο, για τα παιδιά και τα σχολεία μας», η οποία ήταν αφιερωμένη στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Ίμβρου, υπό την αιγίδα και με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η κα Μακρή αποδέχτηκε την πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων Γιώργου Παπαθεοδώρου και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δέσποινας Πορτοκάλη και υποστήριξε τη σπουδαία πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων και την ενδυνάμωση της προοπτικής του Ελληνισμού στην Ίμβρο.

Στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της Πολιτείας και πλήθος κόσμου με τη μουσική συνδρομή των  Γιώργου Νταλάρα, Γλυκερίας, Μανώλη Μητσιά, Παντελή Θαλασσινού, Ross Daly, Νίκου Ξυδάκη, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Φωτεινής Δάρρα, μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ έστειλαν μήνυμα στήριξης των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου.

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, άλλωστε, είχε επισκεφτεί την Ίμβρο και τα ομογενειακά σχολεία πραγματοποιώντας την πρώτη παρουσία Υφυπουργού Παιδείας στο νησί, τον Ιούνιο του 2022.

Κατά την παραμονή της στην Ίμβρο, η κα Μακρή είχε συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, των οποίων την παρουσία, το έργο και την προσφορά στην ελληνόγλωσση ομογενειακή εκπαίδευση επιβράβευσε ως Υφυπουργός Παιδείας, τονίζοντας την αμέριστη υποστήριξη και την διαρκή μέριμνα του ΥΠΑΙΘΑ για τη διατήρηση, αναβάθμιση και εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των εκεί σχολείων.

H κα Μακρή είχε επισκεφτεί το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στα Αγρίδια, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015, το Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ίμβρου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το ελληνικό σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους, γενέτειρα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 ενώ είχε συναντηθεί και με τον Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ίμβρου, που είναι και ο φορέας στον οποίο υπάγονται τα σχολεία.


Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, Σας καλωσορίζουμε στην 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού…
Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την Σκόπελο,…
Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…