• 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ατζέντα του “Λαού” – Γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – Γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 21-9-2024

Τσιφτετέλι

Ένα τσιφτετέλι βάζω κυρία μου όταν περνάω με το αυτοκίνητο από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, από τα μανάβικά και πάνω. Κουνιέμαι που κουνιέμαι χωρίς τέλος, τουλάχιστον να το διασκεδάσω λιγουλάκι. Τελικά δεν πρόκειται ούτε για κακοτεχνία, ούτε για αδιαφορία… για τον κεντρικό και εμπορικό δρόμο της πόλης… Να μας διασκεδάσουν θέλουνε…

Νέα καταστήματα έχουν ξεπροβάλει στην Βασιλέως Κωνσταντίνου (καλές δουλειές) και υπέροχες βιτρίνες, προσεκτικά και ακριβά διακοσμημένες. Είναι κρίμα ενώ πρέπει να δουλεύουν οι έμποροι, να βγαίνουν με τις σκούπες τους και να διώχνουν τα νερά όταν βρέχει. Μπροστά από την κάβα, στις τελευταίες δυνατούτσικες μπόρες ο δρόμος πλημμύρισε. Αφού πρέπει έτσι κι αλλιώς να γίνει εκεί η οδοποιία, ας προβλέψουμε και μεγάλα φρεάτια.

Τώρα που έγινε ο δρόμος στην Ξενιά θα πάω να κάνω ένα τάμα να γίνει η Βασιλέως Κωνσταντίνου.

 

Περί μηνύσεων

Καλέ, που το γράφει ότι δεν επιτρέπεται να μηνύει ο πολίτης τους εκπροσώπους του, τους πολιτικούς; Είτε είναι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής; Γιατί το ακούσαμε κι αυτό!

Προφανώς και δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνουμε δικομανείς ή και να είναι η πρώτη προσέγγιση… Αλλά, όταν γίνονται οχλήσεις, δεν συμμορφώνεται κανείς και τελικά ο πολίτης πρέπει να προστατεύσει τα κεκτημένα του, τα δικαιώματα τα δικά του ή των αδυνάτων, βεβαίως και μπορεί και πρέπει να απευθύνεται στη δικαιοσύνη. Εκτός εάν κάποιος είναι πάνω από τον νόμο… Η εκλογή, ακόμη και για τον πρωθυπουργό δεν σημαίνει το αλάθητο ούτε το ανεπιτήρητο. Τουλάχιστον βάσει συντάγματος, όλοι, μα όλοι μας κρινόμαστε από τα ίδια δικαστήρια και με την ίδια νομοθεσία. Αντιθέτως, οι αιρετοί, μαζί με την εκλογή του παίρνουν και την ευθύνη και δέχονται τον διαρκή έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός ουρανός δεν πρέπει να φοβάται τις αστραπές… Όπου υπάρχουν νομικές υποθέσεις, έχουμε και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα διαλευκανθούν όλα. Από την πλευρά μας, τον ίδιο χώρο που δώσαμε για την είδηση των καταγγελιών, τον ίδιο θα δώσουμε για την δικαίωση ή και την πιθανή καταδίκη.

 

ΑΛΜΑ

Ο αείμνηστος Γιώργος Τσιντσίνης, μαζί με μια παρέα φίλων, είχαν δημιουργήσει το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Αλμυρού. Είχαν γίνει πολλές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Είναι ένα πολύ δυνατό μέσο άμυνας της κοινωνίας μας. Γονείς και παιδιά, σε κοινές εκδηλώσεις και με σημαντικά μηνύματα. Αντίστοιχη εκδήλωση είχε γίνει από την Πρόταση Ζωής και την προηγούμενη δημοτική Αρχή, όπως και με τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, την Πρόταση ζωής και τη νυν Δημοτική Αρχή. Δεν φτάνει μια εκδήλωση τον χρόνο, όταν ξέρουμε καλά ότι τα ναρκωτικά είναι παντού… και δυστυχώς μέσα στα σχολεία μας. Ξέρω καλά τι γράφω… και μπορώ να το τεκμηριώσω σε όποιον επιθυμεί. Χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση… άμεση και συνεχής.

 

Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ

Α. Προφανώς και πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο τι λέμε, αλλά σε ποιο ύφος το λέμε.

Β. Μετά δευτέρα νουθεσίαν παραιτού…

Γ. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου (και το αντίστροφο).

Δ. Δεν σκορπάμε τον χρόνο μας όπου δεν μπορούν να μας καταλάβουν… Πράττουμε…

Ε. Όποιος μιλάει πολύ, πέφτει σε λάθη (τι έχεις πάθει;).

ΣΤ. Εμείς που τα γράφουμε κι όλα… καλά να πάθουμε 😉

Ζ. Ο Αλμυριώτης κι αν δεν μιλάει για πρόσωπα και καταστάσεις… να ξέρετε… ότι ξέρει…Ουδέν κρυπτόν στον κάμπο και τα βουνά του Αλμυρού

Συνένοχοι είμαστε όλοι στην τρέλα… και αυτά τα μυστικά μας ανήκουν!

 

Αδυνατώ

Αυτό με τον αγωγό και τη λιμνοδεξαμενή θα μου το εξηγήσει κανείς; Τι δεν καταλαβαίνω;  Πρώτα γίνεται το υποέργο και μετά το έργο; Βλέπω ότι η Δημοτική Αρχή έχει τρέξει πολλά έργα τα οποία πήραν μικρές παρατάσεις και ολοκληρώνονται άμεσα τους επόμενους 2-3 μήνες. Ευελπιστώ ότι αντίστοιχα θα σηκώσει κάθε πέτρα από τον Αλμυρό και μέχρι τα υπουργεία για την ολοκλήρωση του έργου της Λιμνοδεξαμενής.

 

Σπύρος

Όπως θα έλεγε και ο φίλος μας ο Σπύρος Λ., καλά κρασιά είπαμε; Είναι και η εποχή τους.

Μίλτο, λείπεις! Πως; Ευξ-οινουπολίτικα!

 


Σχετικά Άρθρα

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 7-9-2024 Δεξαμενή αγανάκτησης Ούτε σε τριάντα χρόνια δεν θα έχουμε τελειώσει με την Λιμνοδεξαμενή, είπε…
Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…
Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…