• 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαμαρτυρία γονέων – 27 παιδιά ανά τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Διαμαρτυρία γονέων – 27 παιδιά ανά τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Ακολουθεί  επιστολή των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού Μαγνησίας μετά την ενημέρωση για συγχώνευση ταξεών στη Β και Γ Γυμνασίου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επιστολή Διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση τμημάτων της Β’ και Γ’ γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

                                                                                    Αλμυρός, 23-09-2024

                                                Με την παρούσα επιστολή, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού εκφράζει την απόλυτη δυσαρέσκειά του και την έντονη ανησυχία του για την εντελώς άτοπη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχώνευση τμημάτων για το τρέχον σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα της Β και Γ γυμνασίου του σχολείου μας, θα συγχωνευτούν, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρεθούν αντιμέτωποι με την απολύτως αντιεκπαιδευτική πραγματικότητα των 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, γεγονός που υποβαθμίζει κατάφωρα την ποιότητα της εκπαίδευσης και δυσκολεύει σοβαρά τη μαθησιακή διαδικασία, καθώς καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν την απαιτούμενη προσοχή και υποστήριξη σε κάθε μαθητή μέσα σε ένα πολυπληθές τμήμα. Ειδικά, οι μαθητές/τριες με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες θα βρεθούν σε ακόμη πιο δεινή θέση, εφόσον δεν θα έχουν την μέριμνα που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι όποιες εκπαιδευτικές ανισότητες.

Είναι σημαντικό επίσης, να επισημανθεί η συναισθηματική αναστάτωση που θα προκληθεί στους μαθητές, καθώς καλούνται να προσαρμοστούν εκ νέου σε διαφορετικές συνθήκες, με νέους συμμαθητές και νέες παρέες, γεγονός που εντείνει το υπάρχον άγχος προσαρμογής στη σχολική καθημερινότητα και στις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος, γεννά θυμό και κατά συνέπεια δημιουργεί ένα εύφορο έδαφος για την εμφάνιση συμπεριφορών βίας.  Επιπλέον, οι αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι σχεδιασμένες για να φιλοξενήσουν τον αυξημένο αριθμό μαθητών, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άνεση και την ασφάλεια των παιδιών, ενώ το πρόβλημα του συνωστισμού, που δημιουργείται, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα, ειδικά σε περιόδους έξαρσης ιώσεων ή πανδημιών, καθώς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε πιο στενή επαφή.

Για όλα τα παραπάνω, ως γονείς και κηδεμόνες, ζητούμε την άμεση επανεξέτασή της αντιπαιδαγωγικής αυτής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση, ώστε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα να επιτρέπει και να ενδυναμώνει την ομαλή ακαδημαϊκή τους εξέλιξη και όχι να την αποδυναμώνει. Κάθε παιδί δικαιούται να έχει τη μόρφωση που του αξίζει σε ένα υγιές εκπαιδευτικό περιβάλλον!

Ζητούμε την άμεση λύση του τόσο σοβαρού ζητήματος που εκτέθηκε ανωτέρω και αναμένουμε τη θετική ανταπόκρισή των αρμοδίων στο αίτημά μας.

  Μετά τιμής

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

μαθητών 1ου Γυμνασίου   Αλμυρού, όπως νόμιμα  εκπροσωπείται


Σχετικά Άρθρα

Ιστορική στιγμή για την Σούρπη – Δωρεά του Κισλά από την κα Στέλλα Κασσάνδρα

Ιστορική στιγμή για την Σούρπη – Δωρεά του Κισλά από την κα Στέλλα Κασσάνδρα

Πρόταση και επιθυμία πολλών πολιτών της Σούρπης, των αιρετών της, αλλά και πολλών Αλμυριωτών, των μελών…
Γιώργος Αυτιάς: Να γίνει άμεση χρηματοδότηση των Ελληνικών συνόρων και της Ελληνικής άμυνας

Γιώργος Αυτιάς: Να γίνει άμεση χρηματοδότηση των Ελληνικών συνόρων και της Ελληνικής άμυνας

  Ο Γιώργος  Αυτιάς  αφού τονίζει, ότι “ο Πρωθυπουργός της  Ελλάδος  Κυριάκος Μητσοτάκης   πρωταγωνιστεί σταθερά στην…
Δήλωση Αρ. Μπασδάνη: Εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα και χτυπήματα κάτω από την μέση δεν έχουν χώρο στην επιχειρηματική κοινότητα που αγωνιά για το αύριο

Δήλωση Αρ. Μπασδάνη: Εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα και χτυπήματα κάτω από την μέση δεν έχουν χώρο στην επιχειρηματική…

Σε αντίδραση όσων διακινούνται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές ο Πρόεδρος του…