• 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτοψία και συνάντηση εργασίας για τον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο με φορείς της Σούρπης

Αυτοψία και συνάντηση εργασίας για τον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο με φορείς της Σούρπης

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος βρέθηκε στη Σούρπη μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, με σκοπό να κάνουν αυτοψία σε περιοχές της Σούρπης που χρειάζονται αποκαταστάσεις μετά από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και συνολικά να βρουν λύσεις σε προβλήματα της περιοχής.

Αρχικά ο Υφυπουργός, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, ο πρόεδρος της Σούρπης κ. Ντούρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστασίου επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό της Σούρπης, κάτω από το αλσύλλιο. Ο κ. Ντούρας περιέγραψε την ροή του νερού στις τελευταίες βροχές και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν την κατάσταση της οδοποιίας συνολικά στη Σούρπη και στην αγροτική οδοποιία της. Έπειτα μετακινήθηκαν στον Σαλαμπριά και τα ρέματα της περιοχής και τέλος ακολούθησε σύσκεψη στο παλιό Δημαρχείο Σούρπης με την παρουσία του εντεταλμένου Συμβούλου της Δημοτικής Αρχής κ. Πανταζώνα, μέλη του Συμβουλίου και πολίτες.

Ο «Λαός» κάλυψε την σύσκεψη και καταγράφει στο ρεπορτάζ τα πιο σημαντικά θέματα που ετέθησαν στον κ. Τριαντόπουλο, δηλαδή, την αντιπλημμυρική προστασία της Σούρπης, με υδρονομική και αντιπλημμυρική μελέτη και θωράκιση, με έλεγχο ορεινής υδρονομίας και όπως πρότεινε ο Υφυπουργός και ίσως με μικρά φράγματα για την ανάσχεση και των φερτών υλικών. Άλλο σημαντικό θέμα που τέθηκε είναι η οδοποιία στην πόλη, τον Περιφερειακό, αλλά και την αγροτική οδοποιία. Συζητήθηκαν θέματα αποκατάστασης υποδομών όπως το παλιό Δημαρχείο και το Δημοτικό Σχολείο, ο παλιός κινηματογράφος κτλ. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των γηπέδων, αλλά και η δημιουργία ενός γηπέδου tennis, «μπήκαν στο τραπέζι», όπως η αξιοποίηση του Κισλά.

Ακολουθούν οι δηλώσεις που μας παραχώρησαν ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης:

Χρ. Τριαντόπουλος: Είχαμε επικοινωνία με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σούρπης και τον Αντιδήμαρχο κ. Αναστασίου για τα προβλήματα που αφορούν τη Σούρπη και προγραμματίσαμε αυτή την επίσκεψη στην περιοχή. Να δούμε τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο και μια σειρά από δομικής φύσεως παρεμβάσεις ώστε να θωρακίσουμε τις αντιπλημμυρικές πιέσεις. Κάναμε αυτοψία στον Περιφερειακό δρόμο του χωριού, στα ρέματα και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, για να δούμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια αλλά στα δομικής φύσεως έργα. Σε συνεργασία με τον Δήμο θα τα προχωρήσουμε άμεσα κατ’ αρχήν με τις πρώτες άμεσες παρεμβάσεις και έπειτα σε αυτές πιο δομικής φύσεως που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός οριστικού αντιπλημμυρικού τόξου για την περιοχή της Σούρπης. Φυσικά λαμβάνουμε υπ’ όψιν τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις που χρειάζονται στο ορεινό κομμάτι, δηλαδή ορεινής υδρονομίας για τη διαχείριση των καταστάσεων αυτών.

 

Δ. Εσερίδης: Προτεραιότητα στη Σούρπη είναι τα αντιπλημμυρικά έργα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Πριν όμως πούμε για τα αντιπλημμυρικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό γιατί την Πέμπτη που βρισκόμασταν στην Αθήνα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Άμεσα ήρθε να δει τα προβλήματα που υπάρχουν και τον ευχαριστώ για την θέληση που έχει να επιλύουμε τα προβλήματα. Κάνουμε πάρα πολλές επαφές από την πλευρά του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Σούρπη. Ήδη ετοιμάζουμε τη μελέτη. Είμαστε στο 80% της μελέτης. Σε ένα-δυο μήνες θα είναι έτοιμη, να δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει και να προωθηθεί στα ανάλογα Υπουργεία για αποκατάσταση στις ζημιές και να μην έχουμε στη συνέχεια άλλα προβλήματα. Ένα άλλο θέμα που θα δούμε από αύριο το πρωί με την κα Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Περιφερειάρχη είναι να καθαριστεί αυτό το ρέμα του Σαλαμπριά. Δηλαδή οι μεγάλες ποσότητες και φερτές ύλες που έρχονται από το βουνό να βρουν μια εύκολη διέξοδο προς τη θάλασσα και να μην υπάρχει άλλο πρόβλημα ξανά. Τελειώνοντας να πω ότι με τον Υπουργό είμαστε σε άριστη συνεργασία. Όπως ξέρετε ο μεγαλύτερος εχθρός στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τότε είμαστε πολύ μικροί σ’ αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχει η διάθεση, η πρόθεση, να περάσουμε πολύ γρήγορα στην αποκατάσταση. Πιστεύω ότι στις αρχές του Οκτωβρίου ήδη θα επέμβουμε στον χώρο αυτό.



Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η Σχολή Βυζ. Μουσικής στην Ν. Αγχίαλο – Αγιασμός στην Σχολή Αλμυρού

Σε λειτουργία η Σχολή Βυζ. Μουσικής στην Ν. Αγχίαλο – Αγιασμός στην Σχολή Αλμυρού

Ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Δράση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Δράση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Υπό την  αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπό την εποπτεία του…