• 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόλεϊ: Σε έναν όμιλο το τοπικό πρωτάθλημα, wild card για τις Κορασίδες

Βόλεϊ: Σε έναν όμιλο το τοπικό πρωτάθλημα, wild card για τις Κορασίδες

Έμαθε αντιπάλους ο ΓΣΑ για τη νέα σεζόν και η καινοτομία του φετινού τοπικού πρωταθλήματος είναι πως θα διεξαχθεί σε έναν ενιαίο όμιλο και όχι σε δύο όπως τα προηγούμενα έτη, άρα οι αγώνες είναι περισσότεροι.

Όσον αφορά στο τοπικό, ο όμιλος αποτελείται από τον ΓΣΑ, έξι ομάδες του νομού Λάρισας, μία από την Καρδίτσα και μία από τα Τρίκαλα. Αναλυτικά αυτές είναι: ΓΣΑ, Φιλαθλητικός Αμπελώνα, ΓΣ Τυρνάβου, ΑΟ Σουφλαρίων, ΑΣ Φαρσάλων, Ακαδημία Τυρνάβου, Ελασσόνα, ΓΣ Μουζακίου, Φιλαθλητικός Τρικάλων. Το πρωτάθλημα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και μετά από διπλούς αγώνες, μέσα-έξω, θα διεξαχθεί Φάιναλ Φορ. Η νικήτρια της τελικής φάσης προβιβάζεται απευθείας. Όπως αναφέρει η προκήρυξη: α) σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα του Ζ’ Ομίλου της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος τοπικού Γυναικών θα ανέβουν στην Β΄ Εθνική Γυναικών. Η 3η ομάδα της βαθμολογίας του Τοπικού Γυναικών θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ με τον 9ο της βαθμολογίας της Β εθνικής για μια θέση στο νέο πρωτάθλημα της Β εθνικής.

β) σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα του Ζ’ Ομίλου της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών δεν ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών: η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος τοπικού Γυναικών θα ανέβει στην Β΄ Εθνική Γυναικών και η 2η ομάδα της βαθμολογίας του Τοπικού Γυναικών θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ με τον 9ο της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής για μια θέση στο νέο πρωτάθλημα της Β’.

Πρώτα όμως αρχίζει η κατηγορία των Κορασίδων σε δύο εβδομάδες από σήμερα, στις 5 Οκτωβρίου. Εκεί είχαμε μια σημαντική εξέλιξη για τον ΓΣΑ διότι ο πρόεδρος πρωταθλημάτων και διοργανώσεων της ΕΣΠΕΚΕΛ κος Β. Ακριβούλης εισηγήθηκε την χορήγηση wild card για άνοδο στην Α1 κατηγορία Κορασίδων σε κάποια ομάδα της Α2, προκειμένου να μην υπάρχει ρεπό στο πρόγραμμα των αγώνων. Ο ΓΣΑ κατέθεσε σχετικό αίτημα και ενημερώθηκε ότι κέρδισε τη θέση. Έτσι, ύστερα από μία διετία -την πρώτη χρονιά δεν συμμετείχε στην εν λόγω κατηγορία, πέρυσι έπαιξε στην Α2- επιστρέφει στην Α1 και θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τους εξής συλλόγους: Αργώ Βόλου, Ε.Α. Λάρισας, Α.Ε. Λάρισας, Σπάρτακο Λάρισας, Φιλαθλητικό Λάρισας, Γ.Σ. Ελασσόνας και Φοίβο Γιάννουλης.

Για το Κύπελλο, ο ΓΣΑ θα αντιμετωπίσει τον ΓΣ Μουζακίου σε νοκ-άουτ παιχνίδι που θα γίνει στον Αλμυρό, ενώ δήλωσε συμμετοχή επίσης στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων Α’ και Β’ που θα διεξαχθούν με βαθμολογίες. Στην κατηγορία Α’ αντίπαλοι θα είναι Αργώ, ΓΣ Βόλου, Ολυμπιακός, Νίκη, Σκιάθος, με το πρωτάθλημα αυτό να αρχίζει από το νέο έτος.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η ομάδα Κορασίδων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, έλαβε μέρος σε φιλανθρωπικό τουρνουά που διοργάνωσε η Αργώ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς. Συμμετείχαν ακόμη Αργώ, ΓΣ Βόλου και Νίκη παίζοντας για το ορφανοτροφείο Βόλου καθώς συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τα παιδιά του Ιδρύματος.


Σχετικά Άρθρα

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ!

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ!

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ καθώς επιστρέφουν στον σύλλογο όλες οι αξιόλογες αθλήτριες…
Συνεχίζουν μαζί ΓΣΑ και Λευτέρης Τιρτιράκης

Συνεχίζουν μαζί ΓΣΑ και Λευτέρης Τιρτιράκης

Η δουλειά του Λευτέρη Τιρτιράκη εκτιμήθηκε από τον έφορο του τμήματος βόλεϊ του ΓΣΑ Θανάση Χατζηκυριάκο…
Πήρε τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ Παγκορασίδων ο Αλμυρός! Ημέρες κι ώρες αγώνων

Πήρε τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ Παγκορασίδων ο Αλμυρός! Ημέρες κι ώρες αγώνων

Η ΕΣΠΕΚΕΛ, η τοπική Ένωση σωματείων πετοσφαίρισης, έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο ΓΣΑ προκειμένου…