• 16 Μαΐου, 2014

Μπροστά στην κάλπη των δημοτικών εκλογών

Μπροστά στην κάλπη των δημοτικών εκλογών

Διανύουμε μια κομβική και κρίσιμη περίοδο. Μια περίοδο, που θα κρίνει αν ο Αλμυρός θα προχωρήσει βάσει του σχεδιασμού, που με πολλή σοβαρότητα και μελέτη διαμόρφωσε η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας τις υποδομές και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν ή θα επιλέξει τους «μαθητευόμενους μάγους» τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τον λαϊκισμό και τελικά την οπισθοδρόμηση του τόπου. Τώρα, είναι η στιγμή που θα φανεί αν ο Δήμος μας, που επί τρία χρόνια βρέθηκε στην καταιγίδα της οικονομικής κρίσης, θα εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία που με κόπο αλλά και όραμα δημιούργησε, για να προχωρήσει στην προσπάθεια αναστροφής των συνεπειών της κρίσης, στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και στη σταδιακή αλλά ρεαλιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η επόμενη δημοτική περίοδος, συμπίπτει με την προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και ελπίδα όλων είναι να βγει μια καλύτερη Ελλάδα, πιο δυνατή, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, την πόλη μας και τα παιδιά μας. Ο Δήμος Αλμυρού πρέπει να κερδίσει τη θέση που του αξίζει και το ρόλο που δικαιούται. Το κύριο εργαλείο που έχει στη διάθεσή του για να το πετύχει αυτό, δεν είναι άλλο από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Επομένως, το κρίσιμο θέμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής είναι ποιος Δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή μπορούν να υλοποιήσουν τα εγκεκριμένα έργα προϋπολογισμού 55 εκ. ευρώ (πλατεία, λιμνοδεξαμενή, Ζηρέλια, αποχετευτικό Σούρπης κ. ά – έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με εργολάβους) τηρώντας την αυστηρή ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και να σηκώσουν το βάρος αυτής της ιστορικής συγκυρίας.  

Είναι σημαντικό η υλοποίηση των έργων να γίνει από ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία, ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο τόπος δεν αντέχει πισωγυρίσματα. Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν πραγματικά θέλουμε να δουλέψουμε για την ανάπτυξή του, να εκμεταλλευθούμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που η Δημοτική Αρχή δημιούργησε και όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το όραμα για ένα Δήμο με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Για ένα Δήμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης, του πολιτισμού και της οικολογίας.

Στηρίξτε την Δημοτική Πρωτοβουλία και τον υποψήφιο Χατζηκυριάκο Βαγγέλη μέσα από την δική μου υποψηφιότητα, τον συνδυασμό της εμπειρίας και της ανανέωσης που εγγυάται το μέλλον του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς,

Ηλίας Μιχ. Μπάρδας

Μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …