• 13 Οκτωβρίου, 2023

Μήνυμα Σάββα Τσόγκα: Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού

Μήνυμα Σάββα Τσόγκα: Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα και μας στήριξαν για πρώτη φορά. Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια σε όποια νέα αντιλαϊκή δημοτική αρχή, που θα υπηρετεί πιστά τις οδηγίες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

Ότι αποτέλεσμα βγάλει η κάλπη στις 15 Οκτώβρη, το επόμενο διάστημα δήμοι και Περιφέρειες θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει και η επόμενη δημοτική αρχή, ανεξαρτήτως σύνθεσης,  μαζί με την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας. Αυτή την πολιτική θα στηρίζουν επί της ουσίας και οι δυνάμεις της δήθεν αντιπολίτευσης που προέρχονται από την μήτρα του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι στην επόμενη δημοτική αρχή, όποια σύνθεση κι αν έχει, αλλά και απέναντι στην Περιφέρεια και στο κράτος, θα υπάρχουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Δήμο και Περιφέρεια, που ο λαός εμπιστεύτηκε τα ψηφοδέλτιά της στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μαχητική και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και στη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στην υπόθεση αυτή καλούμε να συμμετάσχουν ποικιλοτρόπως όλοι αυτοί που μας στήριξαν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και στη Μαγνησία επιβεβαιώνει ότι σε τοπικό επίπεδο επιδρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλους παράγοντες.

Αποκαλύψαμε την κοινή συστηματική προσπάθεια, που έγινε από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που επιχείρησαν να θολώσουν το κριτήριο της ψήφου, ότι δήθεν αφορά κάποια στενά τοπικά προβλήματα. Ότι δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και διαχέοντας τις ευθύνες πότε στην κυβέρνηση, πότε στην Περιφέρεια, πότε στο δήμο, που τελικά έχουν ενιαίο ρόλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην τοπική διοίκηση. Τονίσαμε ότι κριτήριο ψήφου αποτελεί το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους μέχρι την έλλειψη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας κ.ά. Τα προβλήματα δεν χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, σε προβλήματα του τόπου κατοικίας και του τόπου εργασίας και ότι η Τοπική Διοίκηση έχει εξελιχθεί, μέσα και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ακόμη περισσότερο σε ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς.

 

Οι δύο διεκδικητές στον Δήμο μας δεν έχουν και μεγάλες διαφορές. Χαρακτηριστικό το ότι η προηγούμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν 10 δημοτικοί σύμβουλοι για την παράταξη του κυρίου Χατζηκυριάκου, 10 δημοτικοί σύμβουλοι για την παράταξη του κυρίου Εσερίδη, 5 δημοτικοί σύμβουλοι για την παράταξη της κυρίας Ράππου και 2 εκπρόσωποι μας στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην προηγούμενη δημοτική αρχή να περάσει το 90% των προτάσεών της αφού στα ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τις ζωές μας συμφωνούν. Από κοινού ψήφισαν την «παραχώρηση» της περιοχής «Τσιγκέλι» Αγ. Ιωάννης για την μετατροπή του σε αμερικανο-Νατοϊκή βάση με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη ευρύτερη πολεμική σύρραξη η περιοχή μας να γίνεται στόχος αντιποίνων. Μαζί ψήφισαν την αύξηση του τέλους αποκομιδής των σκουπιδιών.

Όπως στις δημοτικές έτσι και στις περιφερειακές εκλογές,  καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» να πάνε στη κάλπη με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Την καταδίκη δηλαδή τόσο του εκλεκτού περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Αγοραστού όσο και του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτα που διεκδικεί το ρόλο του συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Εξάλλου,  από κοινού συμφωνούν, μεταξύ άλλων, στην λεγόμενη ”πράσινη ανάπτυξη”, στο να δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους, στη μετατροπή της περιοχής σε Αμερικανο- ΝΑΤΟικό ορμητήριο με ότι κινδύνους αυτό σημαίνει για τους λαούς της περιοχής. Είναι συνυπεύθυνοι για αντιλαϊκές αποφάσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη τετραετία στο περιφερειακό συμβούλιο (προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021 -2025 κ.ά.), στα οποία απουσίαζαν έργα προστασίας του λαού, πνίγοντας την Θεσσαλία στις λάσπες.

Γι’ αυτό την  Κυριακή 15 Οκτώβρη το συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να καταψηφίσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής,  ψηφίζοντας λευκό  ή άκυρο και στις 2 κάλπες.

Μπροστά στην κλιμάκωση των μέτρων που μας στερούν τα δικαιώματα μας στην πρόσβαση σε ασφαλή σχολικά κτήρια, ασφαλή αγροτική οδοποιία, σε ένα κέντρο υγείας σύγχρονο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δημοτών,  μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού, για να μπει τέλος στη βαρβαρότητα και να μπορέσει ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει.


Σχετικά Άρθρα

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Από την “Δημοτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά…
Βάζει λουκέτο το υποκατάστημα της Alpha Βank στον Αλμυρό

Βάζει λουκέτο το υποκατάστημα της Alpha Βank στον Αλμυρό

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2024 υπολογίζεται ότι θα κλείσει οριστικά το υποκατάστημα της Alpha Bank στον…
Αναστολή λειτουργίας των Σφαγείων

Αναστολή λειτουργίας των Σφαγείων

Τα σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, λόγω…