• 18 Ιουλίου, 2023

Ο Δήμαρχος Αλμυρού σε εσπερίδα για επίκαιρα ζητήματα ανάθεσης και υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων

Ο Δήμαρχος Αλμυρού σε εσπερίδα για επίκαιρα ζητήματα ανάθεσης και υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων
Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023, εκπροσωπώντας την ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το Τεχνικό Επιμελητήριο υπό την Αιγίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Αντικείμενο της εσπερίδας ήταν “Επίκαιρα ζητήματα ανάθεσης και υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων”.
Όπως τόνισε: Τόσο εκ μέρους της ΠΕΔ Θεσσαλίας όσο και ατομικά ως Δήμαρχος Αλμυρού χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τέτοιες σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις, με πρακτικό αντίκρισμα για όλους όσους ασχολούμαστε με το αντικείμενο αυτό. Η ιστορία της νομοθεσίας των Δημοσίων Συμβάσεων και των τροποποιήσεων είναι μακρά. Η σημασία της είναι τεράστια καθώς σκοπός, όλων όσων κάνουμε χρήση των διατάξεων αυτών, είναι να αναθέσουμε και να εκτελέσουμε έργα λειτουργικά που θα εξυπηρετούν και θα ικανοποιούν τις κοινωνίες μας ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρούν και τους όρους αναλογικού κόστους.
Παρακολουθώ την εξέλιξη της νομοθεσίας, εφαρμόζοντάς τη είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως Αντιδήμαρχος είτε ως Δήμαρχος. Καλούμαστε πάντα, όντας οι Δήμοι στην πρώτη γραμμή να απολογούμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις υλοποίησης έργων ή για τις πλημμελείς εκτελέσεις έργων. Οι πολίτες μας θέλουν να δουνε έργο, στη πλειονότητά τους δεν τους αφορά η διαδικασία. Είναι δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια αποστέλλει σημαντικά κονδύλια για την υλοποίηση σύγχρονων έργων υποδομής. Όμως στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε όπως θα έπρεπε.
Η έλλειψη επαρκούς προσωπικού αλλά και καταρτισμένου, οι επαναλαμβανόμενες τροποποιήσεις της νομοθεσίας, οι οποίες δεν είναι εφικτό να εμπεδωθούν εγκαίρως από τους εμπλεκόμενους, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης αλλά οι διαρκείς έλεγχοι από διαφόρους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που ο καθένας εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό, καταλήγουν να αυξάνουν την ανασφάλεια των υπηρεσιών, να αδυνατούν τόσο οι υπηρεσίες όσο και εμείς να ανταποκριθούμε σε όλες τις απαιτήσεις είτε κατά την ερμηνεία είτε κατά την εφαρμογή του νόμου και τελικά να μην μπορούμε να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο. Συνεπώς, δράσεις όπως η ενημέρωσή μας από ανθρώπους που διαθέτουν όχι μόνο το θεωρητικό υπόβαθρο και την εξειδίκευση αλλά και την πολυετή εμπειρία, είναι σπουδαίας σημασίας. Θα χαρούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα αυτής της εσπερίδας”.

Σχετικά Άρθρα

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Από την “Δημοτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά…
Βάζει λουκέτο το υποκατάστημα της Alpha Βank στον Αλμυρό

Βάζει λουκέτο το υποκατάστημα της Alpha Βank στον Αλμυρό

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2024 υπολογίζεται ότι θα κλείσει οριστικά το υποκατάστημα της Alpha Bank στον…
Αναστολή λειτουργίας των Σφαγείων

Αναστολή λειτουργίας των Σφαγείων

Τα σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, λόγω…