• 11 Φεβρουαρίου, 2023

Δώδεκα νίκες σε δεκατρία ματς για το Παιδικό Τμήμα μπάσκετ του ΓΣΑ, παίζει δυνατά για τον τίτλο!

Δώδεκα νίκες σε δεκατρία ματς για το Παιδικό Τμήμα μπάσκετ του ΓΣΑ, παίζει δυνατά για τον τίτλο!

Η ομάδα της Γ’ Εθνικής έχει μετατρέψει τις νίκες σε ρουτίνα… το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα δύο μεγαλύτερα τμήματα της ακαδημίας του ΓΣΑ. Το Εφηβικό (με προπονητή τον Παναγιώτη Νάνη) έχει πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ το Παιδικό (με προπονητή τον Νέστορα Τσαμπίρα) μετράει 12 νίκες σε 13 ματς! Θα αναφερθούμε στο τμήμα των Παίδων που έχει σαφώς περισσότερα ματς και θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μαγνησίας με αξιώσεις.

Αυτή την Κυριακή υποδέχεται την ουραγό Ανόρθωση (κλειστό Αλμυρού στις 11:00) και μετά ακολουθούν οι αγώνες με την Elite στις 18/2 και τον Αιολικό στις 4/3. Από αυτές τις αναμετρήσεις θα διαμορφωθεί η κορυφή της βαθμολογίας αφού μέχρι στιγμής ο ΓΣΑ έχει ρεκόρ 12-1, η Elite 12-2 και ο Αιολικός 11-2 σε πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Βάσει προκήρυξης, οι δύο πρώτοι θα παίξουν σε διπλό τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή Μαγνησίας.

Στην ομάδα του ΓΣΑ παίζουν δέκα αθλητές γεννημένοι το 2007 και τέσσερις γεννημένοι το 2008, δηλαδή μαθητές Α’ Λυκείου και Γ’ Γυμνασίου. Σε δήλωσή του στον «Λαό», ο προπονητής Νέστορας Τσαμπίρας μάς ανέφερε: «Τα παιδιά που φέτος συμμετέχουν στο παιδικό πρωτάθλημα τα έχω από τότε που ήταν στην α’ τάξη του Δημοτικού, δηλαδή εννιά χρόνια! Πέρυσι είχαμε αυτή την ομάδα στο Παιδικό Β’ και σημειώσαμε εννιά νίκες σε εννιά παιχνίδια, φέτος έχουμε τον καλύτερο απολογισμό και στα δύο ματς που έρχονται σε λίγες μέρες, θα κριθούν οι πρώτες θέσεις. Αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να κατακτήσει τον τίτλο της Μαγνησίας και να διεκδικήσει τον τίτλο στο πανθεσσαλικό πρωτάθλημα, αυτός είναι ο στόχος μας. Με ικανοποιεί ως προπονητή και θα χαρακτήριζα ως το δυνατό σημείο το γεγονός ότι όλα τα παιδιά αποτελούν οικογένεια, έχουν δέσιμο μεταξύ τους αφού αγωνίζονται μαζί πολλά χρόνια και αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν. Δεν χάνουν προπόνηση! Ακόμη και μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων κι ενώ δεν είχαμε αγώνα μπροστά μας, όλοι οι παίκτες ήταν παρόντες στην προπόνηση. Έχουν πάθος, μεράκι και μεγάλη συνέπεια για το μπάσκετ. Άλλωστε είναι σε μια ηλικία που έχουν ξεφύγει από το παιδικό κομμάτι και είναι σε θέση πλέον να βάλουν τις βάσεις για να βρεθούν σύντομα στο ανδρικό τμήμα».

Ο κος Τσαμπίρας επισήμανε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με τον κόουτς Νάνη που προπονεί το μεγαλύτερο τμήμα της ακαδημίας, το εφηβικό καθώς κάποιοι από τους αθλητές του στελεχώνουν σε προπονήσεις κι αγώνες την ομάδα Κ18.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε σε δύο παίκτες, τον αρχηγό Νίκο Κανατούλα ο οποίος από πέρυσι προπονείται και αγωνίζεται με τους Άνδρες στη Γ’ Εθνική (στο πρόσφατο παιχνίδι με την Αγριά σκόραρε τρίποντο) και στον σέντερ Γιάννη Καρίμαλη ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Αχίλλειο και πηγαινοέρχεται καθημερινά στον Αλμυρό για να παίζει μπάσκετ με την κυανόλευκη φανέλα του ΓΣΑ.

Στο Παιδικό τμήμα 2022-23 συμμετέχουν οι εξής 14 αθλητές (σε παρένθεση το έτος γεννήσεως και η θέση τους):
Βαζούρας Δημήτρης (2008, σούτινγκ γκαρντ)
Ζγουλέτας Στέργιος (2007, σμολ φόργουορντ)
Θεοδώρου Δημήτρης (2008, σμολ φόργουορντ)
Καλλίκας Ιάκωβος (2007, πλέι μέικερ)
Κανατούλας Νίκος (2007, σούτινγκ γκαρντ)
Καραγιώργος Βαγγέλης (2007, σέντερ)
Καραλής Γρηγόρης (2007, σούτινγκ γκαρντ)
Καρίμαλης Γιάννης (2007, σέντερ)
Κωνσταντάκος Αλέξανδρος (2008, πλέι μέικερ)
Κωσταράς Φώτης (2007, πάουερ φόργουορντ)
Μαλλιαρός Βασίλης (2008, πάουερ φόργουορντ)
Μπιντέλας Τάσος (2007, πάουερ φόργουορντ)
Πολύζος Νίκος (2008, πλέι μέικερ)
Τόρης Χρήστος (2007, σούτινγκ γκαρντ).


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…