• 14 Νοεμβρίου, 2022

Διδακτική επίσκεψη στη Νέα Αγχίαλο για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Διδακτική επίσκεψη στη Νέα Αγχίαλο για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη δύο σχολικών τμημάτων του 1ου Γυμνασίου Βόλου στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου. Την επίσκεψη οργάνωσαν και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καραγιάννη Παναγιώτα, Καρατζόγλου Αναστασία και Αποστόλου Σοφία με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς αποτελεί το καταλληλότερο μέσο για την εκπαιδευτική αξιοποίηση της ιστορικής πληροφορίας και γνώσης.

Τους μαθητές υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, κυρία Μποντού- Τοκαλή Γεωργία. Η αντιδήμαρχος, κατέχοντας και την ιδιότητα της φιλολόγου με ειδίκευση στην ιστορία αρχαιολογία, πάντοτε κοντά στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, παρουσίασε την δημοτική ενότητα της Νέας Αγχιάλου. Μίλησε για τον ξεριζωμό το 1906 των Αγχιαλιτών και την εγκατάσταση τους στον χώρο της Νέας Αγχιάλου. Τόνισε την πορεία τους μέσα στον χρόνο και τον προοδευτισμό που τους διακρίνει και πρόβαλε τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής λόγω των ιστορικών  μνημείων που διαθέτει και της γεωγραφικής της θέσης.

Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φθιωτίδων Θηβών, με τον πιστοποιημένο ξεναγό Βαλωμένο Βάνη όπου οι μαθητές θαύμασαν τα σπουδαίας αξίας ευρήματα παλαιοχριστιανικής εποχής. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν  και περιηγήθηκαν  στη Βασιλική του Αγίου Δημητρίου, διακρίνοντας το αίθριον, το νάρθηκα, τον κυρίως ναό και το ιερόν, καθώς επίσης το βαπτιστήριον, τα λουτρά και το γυμνάσιον. Κατόπιν οι μαθητές περιηγήθηκαν στην ωραία πόλη της Αγχιάλου και επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι στο σχολείο!


Σχετικά Άρθρα

Κίνδυνος ατυχημάτων καθώς τα αγριογούρουνα κατέβηκαν χαμηλά

Κίνδυνος ατυχημάτων καθώς τα αγριογούρουνα κατέβηκαν χαμηλά

Η φωτογραφία της ανάρτησης δείχνει αγριογούρουνα στο Αλωνάκι της Νέας Αγχιάλου. Όπως έγραψε κάτοικος της περιοχής…
Με τιμές ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Με τιμές ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Με τις ευλογίες της εκκλησίας άρχισε η νέα σχολική χρονιά και στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου. Με…
Νέα Αγχίαλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Νέα Αγχίαλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Την Παρασκευή 7/9 το βράδυ έφυγε από τη ζωή 60χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε στη Νέα…