• 14 Αυγούστου, 2022

Νέα υπηρεσία στον έντυπο «Λαό» – Με QR code στη διάθεση των αναγνωστών τα βίντεο και οι φωτογραφίες των ρεπορτάζ

Νέα υπηρεσία στον έντυπο «Λαό» – Με QR code στη διάθεση των αναγνωστών τα βίντεο και οι φωτογραφίες των ρεπορτάζ

Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα είναι ότι όσο και να εκπαιδεύονται στα του ίντερνετ οι αναγνώστες, η έντυπη εφημερίδα, πεισματικά παραμένει επιλογή πολλών, όχι μόνο νοσταλγών, αλλά και νέων αναγνωστών.

Σε πολλά έντυπα συνδυάζουν τις υπηρεσίες του εντύπου με αυτή του ίντερνετ, προσαρμόζοντας QR code. Στον έντυπο “Λαό” ενσωματώνουμε στα ρεπορτάζ μας, QR code, τα οποία όταν τα σκανάρετε με το κινητό σας, μπορείτε να βρείτε επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό, όπως βίντεο και φωτογραφίες. Πολλές φορές τα βίντεο θα διατίθενται πρώτα με κρυφό κώδικα για τους αναγνώστες της Σαββατιάτικης εφημερίδας μας και από την Τρίτη θα αναρτώνται για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας. Έτσι θέτουμε το ίντερνετ στην υπηρεσία του εντύπου, αλλά για τα κατεπείγοντα θέματα γίνεται και το αντίστροφο.

Τις επόμενες εβδομάδες θα δημοσιεύουμε τον τρόπο χρήσης των QR code, ώστε να μπορέσουν οι αναγνώστες μας να απολαύσουν τις νέες υπηρεσίες μας.

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα χαρούμενους μας έκανε η αύξηση πώλησης της εφημερίδας μας, μετά την αλλαγή τίτλου και την ενσωμάτωση ειδήσεων από το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Εκσυγχρονιζόμαστε, συνεχίζουμε… Σύντομα νέες υπηρεσίες και στην ιστοσελίδα μας!

Τι είναι ο κωδικός QR;

Για να το καταλάβουμε με απλό τρόπο μπορούμε να πούμε ότι ο κωδικός QR είναι η φυσική εξέλιξη του barcode. Το όνομά του προέρχεται από το αγγλικό “Quick Response Code” ή “Quick Response Code” (Κώδικας Γρήγορης Ανταπόκρισης) και αυτό γιατί έχει υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης. Αυτός ο κωδικός επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες μέσω του κινητού.

Πώς διαβάζετε έναν κωδικό QR;

Για να ανοίξετε τις πληροφορίες ενός QR code χρειάζεστε ένα κινητό τηλέφωνο. Τα περισσότερα μπορούν να διαβάσουν QR code με την ίδια την κάμερα. Δηλαδή πρώτα ανοίγετε τα δεδομένα (internet) ή συνδέεστε με wi-fi και έπειτα ανοίγετε την κάμερα όπως θα βγάζατε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Στη συνέχεια εστιάζετε πάνω στο QR code για να το σαρώσετε. Θα σας βγάλει -πριν πατήσετε οτιδήποτε- έναν σύνδεσμο (link) (του βίντεο ή των φωτογραφιών) ή και ένα ερώτημα με ποιον τρόπο θέλετε να το ανοίξετε. Είναι ασφαλές, ότι και να επιλέξετε. Δοκιμάστε το! Είναι εύκολο και γίνεται με τα περισσότερα κινητά.

Σε περίπτωση που αυτό δεν λειτουργήσει, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής σχεδιασμένης για ανάγνωση QR. Αυτό γίνεται μέσα από το google play. Εκεί στην αναζήτηση θα γράψετε «QR code» και έπειτα θα εγκαταστήσετε-ανοίξετε μια από τις εφαρμογές που σας προτείνει. Έπειτα θα σκανάρετε το QR code μέσα από την εφαρμογή που εγκαταστήσατε.

Έτσι, στο εξής, όταν βλέπετε ένα QR code δίπλα από ένα άρθρο μας, θα το σκανάρετε και θα βλέπετε τις δεκάδες φωτογραφίες των φωτο-ρεπορτάζ μας, αλλά και τα βίντεο που οι συνεργάτες μας εξασφαλίζουν για εσάς.

Πάμε να κάνουμε μια δοκιμή! Έχουμε ένα μήνυμα στο παρακάτω QR code μόνο για εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές! Ανοίξτε το και έπειτα γράψ’τε μας ένα μήνυμα κάτω από το βίντεο!


Σχετικά Άρθρα

Λαϊκή βραδιά από τον Α.Ο. Ναρθακίου – Πέμπτη 7 Ιουλίου

Λαϊκή βραδιά από τον Α.Ο. Ναρθακίου – Πέμπτη 7 Ιουλίου

Σε Λαϊκή βραδιά σας καλούν τα μέλη του Α.Ο. Ναρθακίου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου με τους:…
Νέος τίτλος – Νέες προοπτικές – Οι λόγοι – Οι στόχοι

Νέος τίτλος – Νέες προοπτικές – Οι λόγοι – Οι στόχοι

Ιστορική στιγμή για την εφημερίδα μας «Λαός». Απ’ όσο θα παρατηρήσατε στην εφημερίδα που κρατάτε, ο…
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου: Βαριά η πολιτιστική κληρονομιά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου: Βαριά η πολιτιστική κληρονομιά

Στην κατοχή του Συλλόγου μας περιήλθε μία εφημερίδα του Φιλοπρόοδου που εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε τον Ιούνιο…