• 11 Ιουλίου, 2022

Πλήθος κόσμου στο σκοπευτικό σεμινάριο στη Ν. Αγχίαλο

Πλήθος κόσμου στο σκοπευτικό σεμινάριο στη Ν. Αγχίαλο

Πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας βρέθηκαν στα μέρη μας το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στο σκοπευτήριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου. Στις 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σκοπευτικό σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου και υπό την αιγίδα της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας.

Το σκοπευτικό σεμινάριο είχε μεγάλη απήχηση στους κυνηγούς, καθώς παρευρέθηκαν τόσο εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλίας όσο και δεκάδες κυνηγοί. Υπολογίζεται ότι ήταν πάνω από 130 άτομα!

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάβανε επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο διεξήχθη από διακεκριμένους σκοπευτές, οι οποίοι ενημέρωσαν τους κυνηγούς για την ορθή και ασφαλή χρήση του κυνηγετικού όπλου. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν διαγωνιστικό, στο οποίο διακεκριμένοι σκοπευτές χάρισαν εξαιρετικό θέαμα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας παρέθεσε γεύμα σ’ όλους τους παρευρισκομένους και έγιναν οι βραβεύσεις των τριών νικητών των σκοπευτικών αγώνων. Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο τέως πρόεδρος του Κ.Σ. Βόλου και πρόεδρος του σκοπευτηρίου κ. Μόσδρομος Ιωάννης στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Ευάγγελο Μπαλατσό, βραβεύοντάς τον για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στα κυνηγετικά δρώμενα.  

Ο πρόεδρος της Ζ’ Κ.Ο.Θ., ιδιαίτερα συγκινημένος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το ίδιο σθένος για την προώθηση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της κυνηγετικής οικογένειας. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «είμαστε πολύ κοντά στη λύση ενός χρόνιου αιτήματος των κυνηγών να συμμετάσχουν στα σκοπευτήρια με την άδεια θήρας χωρίς να είναι απαραίτητη η σκοπευτική ταυτότητα. Τις εγγυήσεις αυτές λάβαμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Αυγενάκη, ο οποίος θα καταθέσει στο επόμενο χρονικό διάστημα νόμο. Επίσης, ζητάμε συγγνώμη από τους συναδέλφους κυνηγούς για τη μικρή αναστάτωση που προκλήθηκε από την παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι προσήλθαν στο χώρο του σκοπευτηρίου κατόπιν καταγγελίας, ότι διεξάγονται πέραν του νομοθετικού πλαισίου σκοπευτικοί αγώνες. Το θέμα λύθηκε άμεσα καθώς τα αστυνομικά όργανα δεν εντόπισαν κάτι το μεμπτό ή παράνομο. Οι καταγγέλλοντες «κέρδισαν τρία λεπτά δημοσιότητας» και μας επιβεβαίωσαν ότι το υγιές και δημιουργικό κομμάτι της κυνηγετικής οικογένειας  μπορεί  να διασφαλίσει τις αξίες και τα κεκτημένα τόσων χρόνων, βάζοντας στο περιθώριο κακεντρεχείς και εμμονικές συμπεριφορές».

Ο κ. Μόσδρομος, πρόεδρος του σκοπευτηρίου, σχολίασε σχετικά: «Η ενημέρωση που έγινε στους κυνηγούς ήταν σημαντική γιατί ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω των συνθηκών της πανδημίας, διεξήχθη στο σκοπευτήριο και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη όλων των συλλόγων της Θεσσαλίας. Είναι ιδιαίτερα αυτό που αναφέρθηκε από τον κο Μπαλατσό σχετικά με τον νόμο ώστε οι κυνηγοί να μπορούν να χρησιμοποιούν τα σκοπευτήρια χωρίς σκοπευτική ταυτότητα. Έτσι, θα τους δοθεί η δυνατότητα να εξοικειώνονται με τα όπλα και να έχουν οδηγίες από εκπαιδευτές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Αγοραστό και την κα Κολυνδρίνη γιατί ύστερα από αρκετά χρόνια, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το σκοπευτήριο. Επίσης, μέχρι το τέλος του χρόνου, αρκετοί αγώνες πανελληνίου επιπέδου θα διεξαχθούν στο σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών της Νέας Αγχιάλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε πρόσφατες διοργανώσεις, συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα που ήρθαν στη Μαγνησία με τις οικογένειές τους, διέμειναν σε ξενοδοχεία του Αλμυρού, της Ν. Αγχιάλου, του Βόλου, κινήθηκαν σε αυτές τις πόλεις, άφησαν χρήματα εδώ. Οπότε, το σκοπευτήριο αποτελεί πόλο έλξης για σκοπευτές απ’ όλη την Ελλάδα, για προπονήσεις κι επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας, έχοντας συμπληρώσει ήδη επτά χρόνια λειτουργίας».


Σχετικά Άρθρα

Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Αλόννησο προτείνει ο Δημ. Κουρέτας

Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Αλόννησο προτείνει ο Δημ. Κουρέτας

Ο δεκάλογος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το νησί των Σποράδων Η Αλόννησος αποτέλεσε τον 2ο σταθμό…
Τρία δοκάρια, πολλές ευκαιρίες και τρία γκολ για τον εξαιρετικό Αίαντα!

Τρία δοκάρια, πολλές ευκαιρίες και τρία γκολ για τον εξαιρετικό Αίαντα!

Με το δεξί μπήκε στη νέα σεζόν ο Αίας κερδίζοντας 3-1 την νεοφώτιστη Δάφνη με ανατροπή…
Πέρασε από την Ευξεινούπολη η Αγία Άννα – Ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Πέρασε από την Ευξεινούπολη η Αγία Άννα – Ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Καλύτερη η Αγία Άννα, πέρασε με 0-2 από το γήπεδο της Ευξεινούπολης στην πρεμιέρα της Α’…