• 5 Ιουλίου, 2022

Μαγική η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Μαγική η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Μαγική η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη που απολαύσαμε στον προαύλιο χώρο του Ωδείου Αλμυρού. Τη συνεργασία εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, μια συνεργασία που θα φέρει και άλλους καρπούς και άλλες παρουσίες στην πόλη μας, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος κα Μπέη στον χαιρετισμό της.

Ένα υπέροχο, καλο-κουρδισμένο σύνολο από 140 μαθητές και μαθήτριες, δύο ορχήστρες και μια χορωδία, μας ταξίδεψε σε 22 από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα τραγούδια που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μιχάλης Χατζηκοτέλης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης ανέλαβαν τη διεύθυνση των δύο ορχηστρών αντίστοιχα, ενώ η Φιλαρέτη Φροξυλιά τη διδασκαλία της χορωδίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η διευθύντρια του σχολείου κα Αρετή Τζανετοπούλου, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη, εκπρόσωπος της Υφυπουργού κας Ζέττας Μακρή, η βουλευτής κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, ενώ η γραμματέας του Δήμου κα Νίκη Κυριτσά, διάβασε τον χαιρετισμό του βουλευτή κ. Αθανάσιου Λιούπη.

Αξίζει να σχολιάσουμε, την άψογη πειθαρχία και παρουσία των μαθητών, τα οποία μαζί με το αισθητικό αποτέλεσμα, μας γέμισαν ελπίδα και περηφάνια. Ελπίδα για το μέλλον της μουσικής, του πολιτισμού, του ελληνισμού και περηφάνια για τα παιδιά μας, τα οποία με μεγάλο σεβασμό στάθηκαν απέναντι στον τεράστιο αυτό συνθέτη και απέναντι στους δασκάλους τους και στο κοινό τους. Η συλλογική αυτή δουλειά, δασκάλων, παιδιών και γονέων, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και ένα παράδειγμα προς μίμηση στους νεότερους που παρακολούθησαν τη συναυλία. Συγχαρητήρια!


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…