• 7 Μαΐου, 2022

Γευστική περιπλάνηση από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου στο φεστιβάλ γαστρονομίας Βόλου

Γευστική περιπλάνηση από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου στο φεστιβάλ γαστρονομίας Βόλου

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από το 2οYachting&GastronomyFestival του Βόλου μετά την ιδιαίτερη πρόσκληση συμμετοχής που δέχτηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κο Μπασδάνη Αριστοτέλη. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου:

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, κος Ασδεράκης Βασίλης, για την αρτιότερη παρουσίαση καθώς και την ανάδειξη των γευστικών γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων της Μαγνησίας, η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου συμμετείχε με παρουσίαση τοπικών προϊόντων της Νέας Αγχιάλου καθώς και με μαγειρικές γευστικές περιπλανήσεις που ετοίμασε ο πολύ καλός φίλος και διακεκριμένος Σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος με μέγα χορηγό την εταιρεία «Θαλάσσιος Κόσμος».

Πιο συγκεκριμένα στο περίπτερό μας συμμετείχαν παραγωγοί της Νέας Αγχιάλου: η Οικοτεχνία Ράλλη με την γευστικότατη πάστα ελιάς και γλυκά του κουταλιού, η οικογένεια Δημόπουλου Νίκου με το περίφημο μέλι «Οιάνθη» σε μεγάλη ποικιλία σκευασμάτων μελιού, η οικοτεχνία Γκουγκαρά Χριστίνας «Ελιά από Σπίτι» με συσκευασία ελιών, η οικογένεια Αλεξανδρή με παραγωγή αιθέριου ελαίου λεβάντας, η βιοτεχνία ζυμαρικών «Το Παραδοσιακό» της οικογένεια Πανάγου με ποικιλία αυθεντικών σκευασμάτων,  η φάρμα Γκαραβέλα με το γευστικό παραδοσιακό της γιαούρτι, η οικογένεια Στεργίου με συσκευασίες μελιού και τα διακεκριμένα συσκευασμένα αμύγδαλα «HealthyNuts»της οικογένειας Τιμπλαλέξη.

Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν κι επιμελήθηκε ο Σιφνιός διακεκριμένος σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος – τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για την Μαγνησία –άφησε γευστικά άφωνο το διερχόμενο κοινό.

Παρουσιάστηκαν τα εδέσματα: Σφίγγοι με σάλτα μελιού βελανιδιάς «Οιάνθη»  και κανέλα – Ρεβυθοκεφτέδες – Κροκέτες ελιάς  – Πάστα ελιάς «Οικοτεχνίας Ράλλη» –  Χταποδοκεφτεδες «Θαλάσσιου Κόσμου» – Μπατζίνα με παστουρμά και κασέρι – Πατάτες γεμιστές με πουρέ μπακαλιάρου – Ντοματοκεφτέδες με φέτα – Κριθαρώτο με γαρίδες βιοτεχνίας «Το Παραδοασιακο»– Φρυγανισμένες μπακέτες με βούτυρο ατζούγιας, όλα μαγειρεμένα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο της οικοτεχνίας «Γκουγκαρά Χριστίνας»

Όλες οι συνταγές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του 2ου Volos Yachting & Gastronomy Festival.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε την Παρασκευή όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με ποικιλία κοκτέιλ με βάση το ντόπιο τσίπουρο από τον Κο. Σοφιανόπουλο Στάθη και τους μπάρμαν του BeachClub «Αιολία» στο Αλωνάκι Νέας Αγχιάλου. Το «Θεσσαλικό Τσίπουρο» έρεε άφθονο προσφορά του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

Η Ένωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί μέσω παρουσιάσεων και φεστιβάλ, να αναδείξει το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν καθώς και την γαστρονομία της Μαγνησίας με την διαχρονική συμμετοχή της σε εκθέσεις σε Ελλάδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό σε άρρηκτη συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας (στην οποία ο Κος Ασδεράκης είναι εκλεγμένο μέλος ΔΣ),  με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και με τους συνεργάτες της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου.

Θεμιτός μας στόχος η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της περιοχής μας… κι αυτό καταφέρνουμε μέσα από τις δράσεις μας!


Σχετικά Άρθρα

Κίνδυνος ατυχημάτων καθώς τα αγριογούρουνα κατέβηκαν χαμηλά

Κίνδυνος ατυχημάτων καθώς τα αγριογούρουνα κατέβηκαν χαμηλά

Η φωτογραφία της ανάρτησης δείχνει αγριογούρουνα στο Αλωνάκι της Νέας Αγχιάλου. Όπως έγραψε κάτοικος της περιοχής…
Με τιμές ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Με τιμές ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Με τις ευλογίες της εκκλησίας άρχισε η νέα σχολική χρονιά και στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου. Με…
Νέα Αγχίαλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Νέα Αγχίαλος: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Την Παρασκευή 7/9 το βράδυ έφυγε από τη ζωή 60χρονος αλλοδαπός ο οποίος διέμενε στη Νέα…