• 28 Μαρτίου, 2022

Ευχαριστήριο Πρ. Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας κ. Ευάγγελου Καραθόδωρου

Ευχαριστήριο Πρ. Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας κ. Ευάγγελου Καραθόδωρου

Συνεργαζόμαστε – συνομιλούμε – αναδεικνυούμε!

Έφτασε το τέλος των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, σε συνεργασία με τον σύλλογο Σαρακατσαναιοι Μαγνησίας Σαρακατσαναίοι Μαγνησίας που έγιναν στην Μαγνησία, και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου στην Νέα Αγχίαλο και στην Μακρινίτσα, και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία!

Ως πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Μαγνησίας, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΟΣΣ Κύριο Georgios Moutsianas και όλο το Δ.Σ για την επιλογή της Μαγνησίας ώστε οι εκδηλώσεις να γίνουν στην περιοχή μας!

Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ηλικιωμένους σαρακατσάνους και Σαρακατσάνες που την Παρασκευή 25/3/22 γέμισαν το αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου και έδωσαν τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που έχουν βιωματική σχέση με την σαρακατσάνικη παράδοση, στο πλαίσιο της έρευνας για την Σαρακατσάνικη λαλιά που διενεργεί το

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, καθηγητή στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο

την Γλωσσολογία – Ελληνική Γλώσσα και Διδακτική της.

Ευχαριστώ επίσης την Κυρία Τασία Τιμπλαλέξη που μας είπε μοιρολόγια τα όποια και καταγράφηκαν! Να ευχαριστήσω την Αγαθή Τιμπλαλέξη, Rania Gkovarh και Κατερίνα Τιμπλαλέξη για την πολύτιμη βοήθεια τους!

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Κύριο Christos Triantopoulos την αντιπεριφερειάρχη Κυρία Δωροθέα Στεφ. Κολυνδρίνη, Γιάννης Τέας, Γιώργος Κίτσιος, Thanasis Moras Ιατρό Κύριο Μπασδάνη Γεώργιο, τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο, την Κυρία Ελένη Χαρατσή, τον Κύριο Μποντό Αλέξανδρο, τον Κύριο Τσιάτσιο Θρασύβουλο, Stella Douka, Αχιλλεας Τιμπλαλεξης, Sofia Kostoula-vlontzou, Σπύρος Γιαννιός, Dimitrios Samourelis, Τάκης Γαλλής, τους συλλόγους Σαρακατσαναίων Λάρισας, Τρικάλων, Αγιάς και Λαμίας, και όλο τον κόσμο που το Σάββατο 26/3/22 γέμισαν το αμφιθέατρο Δ. Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημοσιογράφο Κύριο Dimitris Hortargias που συντόνισε άριστα την εκδήλωση!

Ευχαριστώ την Roussas Dairy SA για την παράθεση γεύματος!

Ευχαριστώ επίσης τον κοινοταρχη Μακρινίτσας Κύριο Νίκο Τσούκα, τον πρόεδρο Ευάγγελο Σαρακατσάνο, και τον Γιώργο Σαρακατσάνο ιδιοκτήτη του καφέ Θεόφιλος για την ξενάγηση και άψογη φιλοξενία τους στην Μακρινίτσα!

Ευχαριστώ την πρόεδρο Κυρία Βασιλικη Πυργανη-Παρασκευοπουλου και τον αντιδήμαρχο Argiris Kopanas για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου στην Νέα Αγχίαλο.

Ευχαριστώ τον Κύριο Thodoris Karalis και τον Κύριο Παναγιώτη Κουτσάφτη Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου για την οικονομική προσφορά στον σύλλογο! Ευχαριστώ την Οικοτεχνια Ραλλη για την προσφορά του τσίπουρου! Επίσης να ευχαριστήσω δημόσια την μητέρα μου Ελευθερία Καραθόδωρου για τις υπέροχες πίτες που έφτιαξε για κέρασμα στις εκδηλώσεις!

Τέλος να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας, όπως επίσης και την Μένια Επισκόπου για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε σε όλη την διαδικασία της οργάνωσης!