Ο Σαρακηνός έσβησε το όνειρο της Δήμητρας / ρεπορτάζ από τον προημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Ο Σαρακηνός έσβησε το όνειρο της Δήμητρας / ρεπορτάζ από τον προημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Ο Σαρακηνός έσβησε το όνειρο της Δήμητρας για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Στο σημερινό προημιτελικό που διεξήχθη στον Βόλο, η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη κέρδισε 2-1 και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, αφήνοντας εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί. Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, δοκάρια, ωραίο ρυθμό.

Υπό συνεχή βροχόπτωση και με τσουχτερό κρύο ο αγώνας. Ο «Λαός» βρέθηκε και παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκειά του το σημαντικό αυτό ματς και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Στο 13ο λεπτό, από λάθος στην άμυνα της Δήμητρας, ο Βαλωτής τσίμπησε την μπάλα κι απέκρουσε ο Πουλιάνας που είχε κάνει έξοδο, ενώ λίγο πιο μετά η απάντηση από πλευράς φιλοξενουμένων όταν σε καλή θέση σούταρε ο Δημητρίου, αλλά αμυντικός με τάκλιν ανέκοψε την πορεία της μπάλας.

Στο 20’ ο Σταμάτης Καρράς, περίπου δυο-τρία μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε δυνατό ευθύβολο σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο, κλασική ευκαιρία όταν ο Δημητρίου από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ και ο Γράντας μεγάλη απόκρουση, χαμηλά με το ένα χέρι.

Στο 34’ ο Δημητρίου τροφοδότησε τον Καρρά στο κέντρο, αυτός με τη μία άνοιξε την μπάλα προς τα αριστερά, εκεί όπου ο Βουρδάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, από πλάγια θέση, πλάσαρε και ο Γράντας απέκρουσε.

Στο φινάλε του α’ μέρους ήταν η σειρά του Σαρακηνού να απειλήσει και να χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες. Στο 40’ ο Καλαμάτας έστρωσε στον Αραμπατζή, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στο καλό του πόδι, σούταρε με τη μία από ευνοϊκό σημείο αλλά ψηλά άουτ και στο 45’ από σέντρα του Βαλωτή, ο Πουλιάνας έδιωξε με το ένα χέρι, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Δημόπουλο ο οποίος σχεδόν από τη μικρή περιοχή, σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Η επανάληψη άρχισε με τον Αναστασίου να παίρνει τη θέση του Σιόβα. Καλό σουτ του Καρρά μπλόκαρε ο Γράντας, στο 50’ σε σέντρα του Αντωνίου, ο Δημόπουλος αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν τελείως άστοχη. Σε καλό σημείο ο νεαρός μεσοεπιθετικός, κακό τελείωμα όμως.

Στο 52’ δεύτερο δοκάρι για την Δήμητρα όταν ο Λάμπρος σέντραρε από αριστερά, ο Αναστασίου πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή στο οριζόντιο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του υψηλόσωμου επιθετικού πέρασε ένα μέτρο δίπλα από το δεξί κάθετο.

Το 1-0 στο 58’ με φοβερό φάουλ του Αραμπατζή. Με το αριστερό πόδι, πέρασε την μπάλα αριστερά από το τείχος και την έστειλε εκεί όπου δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, κεφαλιά του Αναστασίου από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ και φθάσαμε στην ισοφάριση.

Στο 64’ ο Πεπκολάι υποδέχθηκε την μπάλα με κίνηση πίβοτ (αλά Λεβαντόφσκι θα λέγαμε μιας και είναι πρόσφατος ο αγώνας της Μπάγιερν που ο Πολωνός κέρδισε πέναλτι με παραπλήσιες κινήσεις), έβαλε τον Μοράλες στην πλάτη του ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο ρέφερι Κούστας έδωσε το πέναλτι που μετάτρεψε σε γκολ ο Πεπκολάι .

Πέντε λεπτά έμεινε το ματς στην ισορροπία καθώς στο 69’ σε σέντρα του Αγγελή, ο Αντωνίου με φοβερή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Ο έμπειρος επιθετικός χωρίς να πηδήξει, έβαλε το κεφάλι του με τέτοιο τρόπο, στέλνοντας την μπάλα εκεί όπου ήθελε. Δύσκολο και ωραίο τέρμα!

Στη συνέχεια η Δήμητρα πίεσε μέχρι τέλους, αλλά δεν είχε φάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ του Διαμαντόπουλου στο 85’ εντός μεγάλης περιοχής που έφυγε άουτ (ύστερα από αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού, ο αριστεροπόδαρος μπακ-χαφ έκανε την επανεμφάνισή του).

Στην επόμενη φάση, ο Σαρακηνός θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Αίας-Αγία Άννα που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Σαρακηνός: Γράντας, Γιοβάνης, Αγγελής, Μοράλες, Ράπτης, Καλλιακούδας, Δημόπουλος (62’ Νιαώτης), Καλαμάτας, Βαλωτής (74’ Θεοχάρης), Αραμπατζής, Αντωνίου (86’ Μίλτος).
Δήμητρα: Πουλιάνας, Λάμπος, Φαράντος (67’ Παπουτσής), Γαλανόπουλος, Στεφανής, Θωμαΐδης (72’ Καμπέρης), Βουρδάκης (72’ Μπουμπούκης), Καρράς, Δημητρίου (84’ Διαμαντόπουλος), Πεπκολάι, Σιόβας (46’ Αναστασίου).


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …