• 9 Μαρτίου, 2022

Οι θέσεις τοποθέτησης υπόγειων κάδων

Οι θέσεις τοποθέτησης υπόγειων κάδων

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ανάδειξης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος, της βιώσιμης διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, της βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής, του αστικού εξοπλισμού και της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, ο Δήμος Αλμυρού υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης στο “Πράσινο Ταμείο” της πράξης με τίτλο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δ. Αλμυρού μέσω της υπόγειας

αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων». Με απόφαση Δ.Σ. του «Πράσινου Ταμείου», εντάχθηκε η παραπάνω πράξη με ποσό ένταξης 174.891 ευρώ.

Η παραπάνω πράξη αφορά την προμήθεια 12 τεμαχ. Υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων (χωρ. 3m³ περίπου έκαστος) οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα κοινόχρηστα σημεία του Δήμου καθώς και την προμήθεια 1 μηχανισμού υδραυλικού γερανού ο οποίος θα προσαρμοστεί επί ενός απορριμματοφόρου οχήματος (τύπου πρέσας) ιδιοκτησίας του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αποκομιδή των ανωτέρω υπόγειων κάδων.

Ήδη ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την σχετική διαγωνιστική διαδικασία και έχει συνάψει σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση της πράξης. Οι υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν ανάλογα με το σημείο εγκατάστασης, είτε επί του πεζοδρομίου, είτε επί οδοστρώματος, είτε επί αδιαμόρφωτου εδάφους (παρτεριού).

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχοντας ολοκληρώσει -σε συνεργασία με τον Aνάδοχο και με τους Oργανισμούς ΟΚΩ- τον προκαταρκτικό έλεγχο των υπόγειων δικτύων, διαπίστωσαν ότι για ορισμένες από τις αρχικά επιλεγμένες θέσεις υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια διέλευσης υπόγειων δικτύων που καθιστούν ανέφικτη την εγκατάσταση των υπό προμήθεια υπόγειων κάδων σ’ αυτές.

Επομένως οι τελικές θέσεις εγκατάστασης των υπόγειων κάδων είναι οι εξής:

ΑΛΜΥΡΟΣ

Βασ. Παύλου & Βόλου 1

Αθήνας & Μαραθώνος (Πάρκο) 1

Αχιλλέως & Οικονομίδου 1

Αργυρόπουλου & Ελλησπόντου (Πάρκο) 1

Αθηνών (Πάρκο) 1

Βασ. Γεωργίου & Μυρμιδόνων 2

Κορυτσάς & Αβέρωφ (Πάρκο)) 1

ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Αθαν. Διάκου (Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου) 1

Εθν. Αντιστάσεως & Ι. Πανέρη 1

ΚΡΟΚΙΟ

Πλατεία Κρόκιου (πλησίον Τσιπουράδικου) 1

ΝΕΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ

Κ. Καραμανλή & Αγ. Αθανασίου 1