• 4 Οκτωβρίου, 2021

Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Σε κατάληψη βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Οι μαθητές αφού συγκέντρωσαν υπογραφές για την κατάληψη την περασμένη Παρασκευή, προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού. Τα αιτήματά τους κοινοποίησαν στον Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Καπράνα, ζητώντας να τα διαβιβάσει στην διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στο αρμόδιο Υπουργείο.

Τα αιτήματα των μαθητών

Μάλιστα, τόνισαν ότι είναι αρκετά όσα θα μπορούσαν να αιτηθούν αλλά επικεντρώνονται στα εξής τρία βασικά: κατάρτηγη της τράπεζας θεμάτων Α΄ και Β΄ Λυκείου, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη (αίθουσα), να τους χορηγηθούν τα υπόλοιπα βιβλία για την ύλη των πανελληνίων, -καθώς μέχρι σήμερα σε κάποια μαθήματα δουλεύουν με φωτοτυπίες.

Στο σχολείο σήμερα το πρωί το παρόν έδωσαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και γονείς, οι οποίοι μίλησαν με τα παιδιά για τα αιτήματά τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη σχολική κοινότητα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Καπράνας, ενημέρωσε τους καταληψίες για τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε περίπτωση κατάληψης και παρέλαβε τα αιτήματά τους με σκοπό να ενημερώσει τις Αρχές. Αναμένεται σήμερα να τελειώσει η κατάληψη, η οποία φαίνεται πως είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα για την προώθηση των αιτημάτων των μαθητών, μετά από νέα γενική συνέλευση των μαθητών σήμερα το μεσημέρι.


Σχετικά Άρθρα

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 9ο Διεθνή  Μαθητικό  Διαγωνισμό για τον Κυρίτση Χρήστο – Παρασκευά

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Κυρίτση Χρήστο – Παρασκευά

ΠΡΩΤΟ  ΒΡΑΒΕΙΟ  στον 9ο Διεθνή  Μαθητικό  Διαγωνισμό “Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” για μαθητή…
3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού – Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τον Επαναστατικό αγώνα στον Αλμυρό

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού – Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τον Επαναστατικό αγώνα στον Αλμυρό

Με μια μεγάλη εκδήλωση στον χώρο του σχολείου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τον Επαναστατικό αγώνα στον…