• 28 Αυγούστου, 2021

Άδικος αποκλεισμός για Δήμητρα – Οι “πράσινοι” …έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ Κυριακίδη

Άδικος αποκλεισμός για Δήμητρα – Οι “πράσινοι” …έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ Κυριακίδη

Η Δήμητρα είχε πολύ καλή παρουσία στο σημερινό αγώνα με αντίπαλο την Κοζάνη, δεν απέφυγε όμως την ήττα με σκορ 2-1 στη μακεδονική πόλη κι έτσι, οι «πράσινοι» δεν συνεχίζουν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Στέλιου Αρσένου να …πέφτουν πάνω στον Κυριακίδη, τον πρώην Σουπερλιγκάτο γκολκίπερ της Κοζάνης (και διεθνή πριν λίγα χρόνια) ο οποίος έκανε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Κοζάνη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτο σουτ από τον Μπάρο στο 5ο λεπτό που δεν ανησύχησε τον Σταυράκη ο οποίος μπλόκαρε εύκολα. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς αφού στο 10’ ο Κωστούλας με ωραία ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ιορδανίδης από την άσπρη βούλα. Σταδιακά κι όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες της Δήμητρας ανέβασαν ρυθμούς και έφεραν το ματς σε ισορροπία, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Από εξαιρετική διαγώνια μακρινή μπαλιά του Καρρά, ο Βουρδάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα στο 36’ και πλασάροντας εύστοχα ισοφάρισε, σημειώνοντας το πρώτο γκολ των «πρασίνων» για τη σεζόν 2021-22, πρώτο επίσης στο Κύπελλο Ελλάδος.
Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα της Ευξεινούπολης είχε τη μεγάλη φάση να φθάσει γρήγορα στην ανατροπή του σκορ. Ο Αναστασίου έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, κοντά στο τέρμα που εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης. Στο 43’ ο Φαράντος αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Λάμπος, στο επόμενο λεπτό σε σέντρα του Μπίντση, κεφαλιά του Μπάρο έφυγε λίγο άουτ και στις καθυστερήσεις, έγινε το 2-1. Η φάση του δευτέρου τέρματος των γηπεδούχων ξεκίνησε από κόρνερ που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και σκόρερ χρίστηκε ο αρχηγός της Κοζάνης, Μπακάλης με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας.

Ανοικτό ματς στο β’ 45λεπτο, με την Δήμητρα να …πέφτει πάνω στον Κυριακίδη όποτε οι παίκτες της βρέθηκαν σε θέση για γκολ. Στο 47’ φοβερό σουτ του Αναστασίου εκτός μεγάλης περιοχής έβγαλε ο πορτιέρε της Κοζάνης, στο 59’ ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που απείλησαν με εξ επαφής κεφαλιά άουτ του Παπαδόπουλου, ενώ στο 60’ ο Σιόβας από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς ο Κυριακίδης και πάλι είπε «όχι» με ωραία επέμβαση. Μια μεγάλη ευκαιρία είχε η Κοζάνη όταν στο 76’ σε σέντρα του Τσώτσου, ο Μαυροματίδης αστόχησε με σουτ στην κίνηση από την μικρή περιοχή. Τελευταία φάση στο ματς ένα σουτ του Αναστασίου από καλή θέση, στο 81’, που δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Συνθέσεις:
ΦΣ Κοζάνη: Κυριακίδης, Δινοβίτσης (70’ Τσώτσος), Παπαργυρίου, Σερσέμης, Ρογγότης, Μπίντσης (80’ Νάνος), Παπαδόπουλος (65’ Μαυροματίδης), Ιορδανίδης, Μπακάλης, Μπάρο, Κωστούλας (70’ Ντούκα).
Δήμητρα: Σταυράκης, Φαράντος (43’ λ.τρ. Λάμπος), Θεοδωρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Στεφανής, Θωμαΐδης (70’ Γαλανόπουλος), Κρανάς (70’ Μαυροζούμης), Καρράς (82’ Καμπέρης), Σιόβας (70’ Μπιρμπίλης), Αναστασίου, Βουρδάκης.


Σχετικά Άρθρα

Επτά γκολ η Αγχίαλος με την Δήμητρα

Επτά γκολ η Αγχίαλος με την Δήμητρα

Στα επτά γκολ σταμάτησε η Αγχίαλος στον αγώνα με την Δήμητρα. Ο Αγιασλάρι, ο παίκτης που…
Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο

Αίας και ΓΣΑ στη Σούρπη το Σάββατο, ενώ την ίδια ώρα ντέρμπι μεταξύ Αγίας Άννας και…
Επτά γκολ η Ακρόπολη με την Δήμητρα

Επτά γκολ η Ακρόπολη με την Δήμητρα

Η Ακρόπολη νίκησε 7-1 την Δήμητρα. Τα δύο πρώτα γκολ ο Παγώνης στο 8ο και 15ο…