• 11 Ιουλίου, 2021

Προκρίθηκε η περιοχή Αλμυρού για την έδρα του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού

Προκρίθηκε η περιοχή Αλμυρού για την έδρα του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού

Δήλωση του Δημάρχου Αλμυρού για την προοπτική κατασκευής των εγκαταστάσεων στην παραλία του Άη Γιάννη

Η περιοχή του Αλμυρού προκρίθηκε έναντι του λιμανιού του Βόλου για τη δημιουργία ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού, όπως έκανε γνωστό ο Βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος σε συνέντευξή του στο Ράδιο Βέρα αναφερόμενος στην ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης.

Ο κ. Μπουκώρος επισήμανε ότι ολοκληρώνεται σύντομα η σχετική μελέτη και θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση. Πρόκειται για ναύσταθμο που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις ανάγκες των πεζοναυτών και της 32ης Ταξιαρχίας του «Γεωργούλα» σε έκταση περίπου 90 στρεμμάτων που θα παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού και ο οποίος σε πλήρη λειτουργία μπορεί να απασχολεί μέχρι 1.000 άτομα προσωπικό. Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, είναι μία σημαντική κίνηση ανάπτυξης για την περιοχή του Αλμυρού και ο κ. Μπουκώρος σχολίασε ότι η επιλογή του θαλάσσιου μετώπου του Αλμυρού για να δημιουργηθεί ο ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση, θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την επενδυτική αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

Για το θέμα αυτό άλλωστε, είχε υπάρξει συνεργασία μεταξύ του κ. Μπουκώρου, του Δημάρχου Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου τον Απρίλιο του 2021. Είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην οποία αναφέρονταν η πρόθεση της δημοτικής αρχής για παραχώρηση έκτασης στην παραλία Αλμυρού, όπως και τα πλεονεκτήματα της επιλογής Αλμυρού σε σχέση με το λιμάνι του Βόλου. Επίσης μηχανικοί των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ήρθαν στη Μαγνησία κι αξιολόγησαν τις προτεινόμενες περιοχές.

Συνομιλήσαμε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Χατζηκυριάκο, ο οποίος μας ανέφερε ότι βλέπει με θετικό μάτι τη δημιουργία ναυστάθμου στην παραλία του Αη Γιάννη όπου ο Δήμος έχει έκταση 85 στρεμμάτων. «Προτείναμε την περιοχή του Αλμυρού ώστε να παραμείνει η δημιουργία του ναυστάθμου στον Παγασητικό και θεωρούμε ότι αυτό το έργο, μπορεί να φέρει επενδύσεις, ανάπτυξη και ισχυροποιεί την πρόταση για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Αλμυρού. Τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή μας θα είναι τεράστια όταν ο ναύσταθμος θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Θα έχει τέσσερα αρματαγωγά από 200 άτομα προσωπικό το καθένα και 100-150 άτομα προσωπικό, δηλαδή περίπου χίλια άτομα θα διαμένουν μόνιμα στον Αλμυρό. Μιλάμε για ένα καινούργιο χωριό… Χίλια άτομα που θα εργάζονται στον ναύσταθμο θα έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση στον Αλμυρό με τις οικογένειές τους. Σίγουρα θα αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής, αλλά τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Με τη δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων, θα αξιοποιηθεί η περιοχή γενικότερα, θα γίνουν επενδύσεις όπως για παράδειγμα ανάμεσα στα αντισταθμικά οφέλη μπορεί να είναι το λιμάνι στο Αη Γιάννη που θέλουμε να κατασκευάσουμε».

Ο κ. Χατζηκυριάκος τόνισε επίσης ότι το θέμα κατασκευής ναυστάθμου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα υπάρξουν επίσημες προτάσεις. «Το συμβούλιο και η τοπική κοινωνία θα αποφασίσουν όταν γίνει επίσημη πρόταση και γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των μελετών» σχολίασε ο Δήμαρχος Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Ο ναύσταθμος Αλμυρού στο ΤΠΑ ΥΠΕΘΑ 2021-2025 – Η ένταξη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Ο ναύσταθμος Αλμυρού στο ΤΠΑ ΥΠΕΘΑ 2021-2025 – Η ένταξη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την υπογραφή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά και λίγο πριν…
Ναύσταθμος: Τώρα live η συζήτηση για την παραχώρηση Δημοτικών εκτάσεων

Ναύσταθμος: Τώρα live η συζήτηση για την παραχώρηση Δημοτικών εκτάσεων

Δείτε στο παρακάτω “παράθυρο”, με ένα κλικ, σε ζωντανή μετάδοση, τη συζήτηση των Δημοτικών Συμβούλων, παρουσία…
Νέα δημοσιεύματα-πληροφορίες για το ναύσταθμο στον Αλμυρό

Νέα δημοσιεύματα-πληροφορίες για το ναύσταθμο στον Αλμυρό

Ανάρτηση της ιστοσελίδας doureios.com σχετικά με τη δημιουργία ναυστάθμου στον Αλμυρό, κάνει το γύρο των τοπικών…