• 29 Ιουνίου, 2021

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του ΓΣΑ

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του ΓΣΑ

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού από τα μέλη του συλλόγου, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Ήταν ένα τυπικό θέμα ώστε το καταστατικό να εναρμονιστεί με τον νέο αθλητικό νόμο σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ ώστε τα σωματεία να μπορέσουν να λάβουν τη χορήγηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

Μεταξύ των άλλων που άλλαξαν, το διοικητικό συμβούλιο του ΓΣΑ θα απαρτίζεται πλέον από εννιά μέλη και όχι δεκαπέντε όπως ίσχυε τώρα, ο πρόεδρος θα εκλέγεται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τους συμβούλους, ενώ παραμένει διετής η διάρκεια της θητείας του δ.σ.

Σε κάποιες άλλες αλλαγές, δεν επιτρέπονται διακρίσεις σε τακτικά, δόκιμα ή πάρεδρα μέλη ή άλλες παρόμοιες, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου, κατά τα οριζόμενα από το καταστατικό του σωματείου, χωρίς δικαίωμα ψήφου, σε πρόσωπα που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στο σωματείο ή στον αθλητισμό.

Απαγορεύεται στο δ.σ. του αθλητικού σωματείου να συνάπτει συμβάσεις εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών, έργου, προμηθειών ή οποιεσδήποτε άλλες συμβάσεις με οικονομικό αντάλλαγμα, με μέλη του Δ.Σ., με τις συζύγους, τα τέκνα, τους γονείς και τα αδέλφια τους ή με νομικά πρόσωπα στα οποία μετέχουν τα προαναφερόμενα πρόσωπα. Η παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. που έλαβαν τη σχετική απόφαση. Η έκπτωση ενεργείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου.

Επιτρέπονται προσωρινές ταμειακές διευκολύνσεις προς το αθλητικό σωματείο από μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

Η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. είναι τιμητική και άμισθη. Στα μέλη του Δ.Σ., όταν μετακινούνται εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους για προσφορά οποιασδήποτε υπηρεσίας στο σωματείο, επιτρέπεται να καταβάλλονται έξοδα κίνησης, διαμονής και διατροφής.» Το καταστατικό δεν θα πρέπει να περιέχει: Διατάξεις για ίδρυση παραρτημάτων, καθόσον το σωματείο έχει συγκεκριμένη έδρα προς άσκηση της αθλητικής δραστηριότητάς του, τηρεί ενιαία βιβλία και έχει μία ενιαία διοίκηση. Συνεπώς, το σωματείο δεν μπορεί να επιμερισθεί λειτουργικά σε τμήματα αυτοδιοικούμενα ή αυτoλειτουργούντα. Επιτρέπεται, όμως, να λειτουργεί προπονητήρια εντός των διοικητικών ορίων της έδρας του.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…