- 23 Ιουνίου, 2021
Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 19/6/21
Σπάνια δείγματα ανθρωπιάς
οι αθλητές μας δίνουν.
Κι οι επερχόμενες γενιές
νέες ελπίδες δίνουν.
Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στο “Λαό” το Σάββατο 19 Ιουνίου
Καλημέρα και χρόνια πολλά για το «επί θύραις» τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ελπίζω ο μουρτζούφλης φετινός Ιούνιος να πάψει να το …διανθίζει με συννεφιές, βροχές και μπόρες ή μη και το «χρωματίζει» με κάτι χειρότερο (καταιγίδες και χαλάζι). Ο καλός Θεός ας λυπηθεί τουλάχιστον τους αγρότες μας κι ας προστατεύσει τις έτοιμες σοδειές σε όλες τις θερινές καλλιέργειες, δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, δενδροκομικά κτλ. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες, αλλά εύχομαι να διαψευστούν, όπως γίνεται συχνά άλλωστε και να περάσουμε ένα πραγματικό φωτεινό τριήμερο χαλάρωσης, που όλοι το έχουμε ανάγκη.
Το Άγιο Πνεύμα είναι ο προστάτης άγιος των δημοσιογράφων, άγνωστο γιατί…. Ίσως γιατί οι περισσότεροι-ες συγχέουν την επιφοίτησή του με το …οινόπνευμα, γι’ αυτό αναμένεται πάλι να «πάρουν φωτιά» οι ταβέρνες, τα τσιπουράδικα και τα μπαράκια. Κι επειδή οι ελεγχόμενες συναθροίσεις (μετά μουσικής βεβαίως) είναι μόνο για καθιστούς σε εξωτερικούς χώρους δεν θέλουμε να τραγουδάμε (εν μετρία μέθη) «το σύννεφο έφερε βροχή κι έχουμε μείνει μοναχοί».
Λόγω του εορταστικού κλίματος επομένως ας μη γράψω σήμερα πολλά για την πανδημία. Άλλωστε κάθε μέρα που περνάει μειώνονται διαρκώς τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι και αυξάνονται ολοταχώς οι πιο ακίνδυνοι: οι εμβολιασμένοι. Μέσα στα παράδοξα και περίεργα που συμβαίνουν συχνά σ’ αυτόν τον τόπο έχω τους Έλληνες …ικανούς ακόμη και να πετύχουν την επιθυμητή ανοσία μέσα στο καλοκαίρι. (Συνοδεία της γνωστής γκρίνιας, βεβαίως – βεβαίως).
Πάντως στους 6,8 εκατ. εμβολιασμούς έχει φτάσει η χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος ανέφερε πως σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε πως από το σύνολο των εμβολιασμών, οι 4,25 εκατ. αφορούν στην πρώτη δόση και οι 2,75 εκατ. και με τις δύο δόσεις. «Τρέχουμε πολύ γρήγορα και βήμα – βήμα προχωρά η διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού.
Ως προς την πρόσφατη δημοσκόπηση που αναφέρει ότι 7 στους 10 Έλληνες είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, θέλω απλά και προσωπικά να δηλώσω ότι δεν την πολυ-πιστεύω. Νομίζω πως είναι περισσότεροι οι αρνητές και οι …φοβισμένοι. Μακάρι η εξέλιξη να με διαψεύσει.
Μακάρι να πάει έτσι μέχρι το τέλος τους… Η πανδημία βάζει το στίγμα της στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Λόγω της πολύμηνης καραντίνας, οι τελειόφοιτοι έχουν διδαχθεί την ύλη κατά κύριο λόγο –σε σχολεία και φροντιστήρια– με τηλεκπαίδευση, έχουν αποξενωθεί, έχουν χάσει τις λιγοστές ώρες χαλάρωσης με φίλους ή σε αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για πρωτοφανή, εκπαιδευτική και ψυχοσωματική, κατάσταση για τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», έχει δοθεί αρμοδίως άτυπη οδηγία να προσμετρηθούν οι συνθήκες για τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Αυτό στην πράξη σημαίνει θέματα που θα επιτρέπουν στους υποψηφίους να «πιάσουν» με ευκολία το ψυχολογικό όριο του 10. Άλλωστε, φέτος ανοίγει μια νέα σελίδα για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταπολιτευτικά, καθώς θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, εξαιτίας της οποίας θα μείνουν κενές θέσεις σε ΑΕΙ.
Νομίζω πως έπεσα μέσα κάνοντας την εύκολη πρόβλεψη για το πώς θα πήγαινε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, Ο δικός μας ήθελε ήρεμο καλοκαίρι (για να μεγιστοποιήσει το τουριστικό ρεύμα που αναμένουμε πρωτίστως) και ο Τούρκος δικτάτορας να δείξει το …καλό παιδί στη Δύση. Έτσι λοιπόν έγινε βήμα παγίωσης της αποκλιμάκωσης και διασφάλισης ήρεμων νερών για το καλοκαίρι κι αυτό προέκυψε ως συμπέρασμα από την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ. Η «Καθημερινή» γράφει πως «σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η 50λεπτη συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα – «έσπασε ο πάγος», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να «αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν». Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε να αποφεύγονται οι προκλήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε «δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις».
Ουδέν καλό αμιγές …κακού. Η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία, στα ωράρια λειτουργίας κτλ. που μοιραία και αναπόφευκτα συνδυάζεται με την ύφεση της πανδημίας, άθελά της «άλειψε βούτυρο στο ψωμί» των κλεφτών, διαρρηκτών και άλλες μορφές εγκληματικότητας. Προφανώς οι λωποδύτες άρχισαν να δουλεύουν πιο εντατικά και για τη δική τους ….εστίαση και για το δικό τους παράνομο «μεροκάματο». Στην περιοχή μας (από Νέα Αγχίαλο έως Αχίλλειο) έχουμε μπαράζ κλοπών αυτοκινήτων, διαρρήξεων σε οικίες και καταστήματα και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη. Καλά θα κάνει το κοινό να επαγρυπνεί και να παίρνει όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την προστασία της περιουσίας του αλλά πρωτίστως και για την ίδια τη ζωή των πολιτών. Όταν απουσιάζετε από τα σπίτια σας μην αφήνετε πίσω σας ανασφάλιστη ούτε μια …χαραμάδα. Μια κοντινή έξοδος, για κολύμπι ή διασκέδαση και –ακόμη χειρότερα- ολιγοήμερες διακοπές προκαλούν του πάσης φύσεως «ποντικούς» και είναι πιθανό να τους ανοίγουν την όρεξη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η αστυνόμευση δεν επαρκεί. Όχι γιατί οι αστυνομικοί δεν κάνουν τάχα καλά τη δουλειά τους. Το αντίθετο μάλιστα… Άλλα είναι πολύ λίγοι για να καλύπτουν διαρκώς ολόκληρη τη μεγάλη σε έκταση Νοτιοδυτική Μαγνησία.
Αυτές τις μέρες του καλοκαιριού ο αθλητισμός, με επικά αλλά και τραγικά γεγονότα, μας έδωσε στον τηλεοπτικό φακό και πίσω απ’ αυτόν πολλά παραδείγματα που πρέπει να μας προβληματίζουν, να μας διδάσκουν και να μας αναγκάσουν σχεδόν να δούμε ότι ανάμεσα στους αγωνιστικούς χώρους και τις κερκίδες δεν υπάρχουν μόνο σκοτεινές «παράγκες», στοιχήματα, συμφέροντα και σκοπιμότητες. Υπάρχουν και φωτεινοί «φάροι» που διδάσκουν αισθήματα, ευαισθησίες, αλληλεγγύη, αλτρουισμό και στεριώνουν την ελπίδα ότι οι ανθρώπινες αξίες πάντοτε θα ζουν, ανεξάντλητες και φωλιασμένες στις ψυχές κάποιων ανθρώπων. Με αφορμή το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, αλλά και τον τιτάνιο αγώνα δυο δικών μας παιδιών στο τένις, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, που έφτασαν στην κορυφή του κόσμου και έχασαν πάνω στο νήμα, μετά από τιτάνιες μάχες.
Με ανάρτησή του στο Instagram, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας Τσιτσιπάς -εμφανώς συγκινημένος- έγραψε: «Η ζωή δεν είναι πάντα να κερδίζεις ή να χάνεις. Είναι να απολαμβάνεις κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής είτε είσαι μόνος σου ή με άλλους. Ζώντας μια ζωή που έχει νόημα, χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις για νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλους ανθρώπου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι όπως εκείνη σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν».
Τον λένε Σίμον Κιάερ. Είναι διεθνής Δανός ποδοσφαιριστής και παίκτης της Μίλαν. Δεν είναι σταρ, δεν έχει χρυσά παπούτσια και τεράστιες προσωπικές διακρίσεις, ούτε είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους. Στο σημαδιακό αγώνα Δανίας – Φιλανδίας όμως, που σοκάρισε το περασμένο Σάββατο και καθήλωσε στις οθόνες όλου του κόσμου πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές, που έκλαιγαν και προσεύχονταν, πέρασε στην ιστορία του αθλήματος, ως ένας σύγχρονος σούπερ ήρωας. Πρώτα έσωσε τον συμπαίκτη του, Κρις Έρικσεν, που έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο, δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες στα κρίσιμα πρώτα δευτερόλεπτα. Μετά ζήτησε από τους συμπαίκτες του να σχηματίσουν μια «ασπίδα» προστασίας γύρω από τον πεσμένο στο χορτάρι συναθλητή του, για να τον προστατεύσουν από φλας, κάμερες και σοκαριστικά στιγμιότυπα. Και αμέσως βρήκε χρόνο να πάει στην κερκίδα και να δώσει κουράγιο στη σύζυγο του άτυχου – τυχερού (αφού τελικά ανάνηψε) Έρικσεν, που σοκαρισμένη έβλεπε τον σύζυγο και πατέρα των δυο ανήλικων παιδιών της, να παλεύει με τον θάνατο. Όπως αποτυπώνεται στη σημερινή φωτογραφία.
Αγαπητέ γονιέ, μην παρακαλάς τον Θεό να γίνει ο γιός σου ένας νέος Μέσι ή Ρονάλντο. Παρακάλεσέ Τον να γίνει ένας Άνθρωπος σαν τον Σίμον Κιάερ.
Και είναι ευκαιρία να επισημάνω ότι στα σχολεία της Δανίας διδάσκεται ως υποχρεωτικό μάθημα στα παιδιά η ενσυναίσθηση. Η γνώση δηλαδή του να κατανοείς τα συναισθήματα του άλλου και να του προσφέρεις αυθόρμητα, με κάθε τρόπο, τη στήριξή σου.
Στην άλλη πλευρά, ο Πογιάνπαλο σκόραρε το πρώτο και μοναδικό γκολ για τη Φινλανδία στο σοκαριστικό ματς με τη Δανία. Ήταν και το πρώτο στην ιστορία της χώρας του σε Euro. Δεν το πανηγύρισε έξαλλα. Δεν φώναξε. Σεβάστηκε τον Έρικσεν που πάλευε την ίδια ώρα για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Ήθος !!!
Επίσης το ένα από τα πανιά που φαίνονταν να είναι γύρω από τον Έρικσεν στο χορτάρι -σαν «ασπίδα»- ήταν μια σημαία της Φιλανδίας, που πέταξαν από την κερκίδα κάποιοι Φιλανδοί για βοήθεια!!
Στις 8 Αυγούστου 1982, μια μπάλα baseball χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι ενός τετράχρονου αγοριού. Ο Τζιμ Ράις καταλαβαίνοντας ότι θα πάρει πολύ ώρα στους διασώστες να φτάσουν και να περάσουν μέσα από τον κόσμο, έτρεξε και πήρε το αγόρι (βλέπε φωτο). Το άφησε απαλά στο έδαφος όπου η ιατρική ομάδα των Red Sox άρχισε να τον βοηθά. Όταν το αγόρι έφτασε στο νοσοκομείο 30 λεπτά αργότερα, οι γιατροί είπαν, πώς χωρίς αμφιβολία οι ενέργειες του Τζιμ είχαν σώσει τη ζωή του. Ο Τζιμ επέστρεψε στον αγώνα με ματωμένη μπλούζα, ένα πραγματικό μετάλλιο θάρρους. Αφού επισκέφτηκε το αγόρι στο νοσοκομείο και βλέποντας ότι η οικογένεια είχε περιορισμένα μέσα, πέρασε από το λογιστήριο του νοσοκομείου και ζήτησε ο λογαριασμός να σταλεί σε εκείνον.
Αντρέ Μπρετόν: «Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση» .
Ο διάσημος Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς (ο νικητής στον κρίσιμο φετινό αγώνα τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά) δεν διστάζει να εκφράσει δημοσίως την αγάπη του για την Ορθοδοξία σε κάθε ευκαιρία. Προσεύχεται και κάνει τον σταυρό του πριν από κάθε αγώνα, φορά σταυρό γύρω από το λαιμό του και όπως λέει απλά, η πίστη του στον Χριστό είναι πάνω από τους 70 τίτλους που έχει κερδίσει από την αρχή της καριέρας του.
«Ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου, είναι αυτός που έλαβα τον Απρίλιο του 2011, παίρνοντας το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας από τον Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Ειρηναίο.» Το παράσημο αυτό αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και του αποδόθηκε, για τη σημαντική συμβολή του στην ανακαίνιση εκκλησιών στην πατρίδα του, τη Σερβία. Το φιλανθρωπικό έργο του διάσημου τενίστα είναι επίσης αξιοσημείωτο. Χρηματοδοτεί ένα δωρεάν εστιατόριο για άστεγους και άπορους ενώ πριν από λίγο καιρό το Ίδρυμα Novak Djokovic, συνέβαλε με 94.000 ευρώ στην ανακαίνιση σχολείου στην πόλη Pozega. Η τύχη των νέων της χώρας του –όπου ο κατώτατος μισθός ορίζεται σε λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα– δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αθλητή. Το 2015, το ίδρυμά του σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κατήρτισε πρόγραμμα πρόσβασης των νεαρών Σέρβων στην εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Χαιρετίζοντας τη γενναιοδωρία του, η UNICEF τον έχρησε πρέσβη καλής θέλησης στη Σερβία τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.Ως πιστός χριστιανός που έζησε την παιδική ηλικία του σε μια χώρα που μαστίζονταν από βίαιες συγκρούσεις εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του. Γνώρισε τη γυναίκα του Jelena, στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν στο Βελιγράδι, παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2014 και απέκτησαν δύο παιδιά. (Πηγή: orthodox agency).
Νέο δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού στον αθλητισμό που μας κάνει περήφανους. Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε την κλάση της ως άνθρωπος κατά τη διάρκεια του ιατρικού time out της αντιπάλου της, στον ημιτελικό αγώνα του πιο φημισμένου τουρνουά στο κόσμο. Η Μαρία Σάκκαρη ήταν πάνω με 1-0 σετ και 2-0 στο δεύτερο σετ όταν η Ίγκα Σβίατεκ κάλεσε στην καρέκλα της τον φυσιοθεραπευτή. Κάποιες ενοχλήσεις την υποχρέωσαν να πάρει το ιατρικό τάιμ άουτ που δικαιούται με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή περίπου 6-7 λεπτών. Η Σάκκαρη κάθισε στην καρέκλα της κι όταν πέρασαν ορισμένα λεπτά κατάλαβε πως το παιδί που κρατούσε την ομπρέλα για να την προφυλάξει από τον ήλιο είχε κουραστεί στο χέρι του. Η Σάκκαρη γύρισε στον διαιτητή και ζήτησε «αν είναι να αλλάξει το παιδί που της κρατάει την ομπρέλα, γιατί μπορεί να έχει κουραστεί το χέρι του. Κρίμα είναι». Όλα αυτά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της καριέρας της…
Κι αυτήν την τεράστια νεαρή Κυρία βρήκαν …πρόχειρη να …ξεσκίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποια «κοράκια» …παντός καιρού και αμφίβολης ηθικής, αναμειγνύοντας την προσωπική της ζωή με την πολιτική της …κλειδαρότρυπας και άλλες βρωμιές κτηνώδους και αρρωστημένης έμπνευσης. Ναι… Γιατί πολύ συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα το γνωστό: «Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς».
Διαβάστε την ετυμηγορία που έδωσε ένας δικαστής στον κλέφτη…
Ένας 15χρονος πιάστηκε να κλέβει από κατάστημα στην Αμερική. Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει, το αγόρι κατέστρεψε και ένα ράφι… Αφού ο δικαστής άκουσε την υπόθεση, ρώτησε το αγόρι:
-Αλήθεια έκλεψες κάτι; Έκλεψες ψωμί και τυρί και κατέστρεψες το ράφι;
Το αγόρι, ντροπιασμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, απάντησε:
-Ναι
-Γιατί έκλεψες;
-Χρειαζόμουν.
-Δεν μπορούσες να τα αγοράσεις αντί να κλέψεις;
– Δεν είχα λεφτά.
-Θα μπορούσες να είχες ζητήσει χρήματα από τους γονείς σου.
-Έχω μόνο τη μητέρα μου που είναι άρρωστη στο κρεβάτι και δεν έχει δουλειά. Για εκείνη έκλεψα το ψωμί και το τυρί.
-Δεν κάνεις τίποτα, δεν έχεις δουλειά;
-Δούλεψα σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Πήρα ρεπό για να βοηθήσω τη μαμά μου και γι’ αυτό απολύθηκα.
-Δεν έψαχνες κάτι άλλο για να δουλέψεις αλλού;
Μετά το τέλος της συζήτησης με το αγόρι, ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία:
-Το να κλέβεις, ειδικά το να κλέβεις ψωμί, είναι ένα πολύ επαίσχυντο έγκλημα. Και εδώ είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτόν τον φόνο. Όλοι οι παρόντες σε αυτή την αίθουσα σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, ευθύνονται για αυτόν τον φόνο…Έτσι όλοι οι παρόντες θα πληρώσουν πρόστιμο 10 δολάρια. Κανείς δεν θα φύγει από εδώ μέχρι να δώσει 10 δολάρια.
Ο δικαστής πήρε ένα χαρτονόμισμα 10 δολαρίων από την τσέπη του, πήρε ένα στυλό και άρχισε να γράφει.
-Επιπλέον, έχω θέσει πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη του οικείου καταστήματος που παρέδωσε το πεινασμένο αγόρι στην αστυνομία 1.000 δολάρια. Αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο σε μία ώρα, το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό.
Όλοι οι παρόντες ζήτησαν συγγνώμη από το αγόρι και του έδωσαν όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν… Ο δικαστής έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου κρύβοντας τα δάκρυά του… Αφού άκουσαν την ετυμηγορία, οι παρόντες στην αίθουσα είχαν μάτια γεμάτα δάκρυα…
Αναρωτιέμαι αν η κοινωνία μας, το σύστημα μας, τα δικαστήρια μας θα μπορούσαν να βγάλουν μια τέτοια ετυμηγορία…
Ο δικαστής πρόσθεσε:
-Αν ένας άνθρωπος πιαστεί να κλέβει ψωμί, όλοι οι άνθρωποι της κοινότητας, της κοινωνίας και της πολιτείας πρέπει να ντρέπονται!
Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να στέκει πάνω από την ευλογημένη χώρα μας (εν είδει Περιστεράς) διαρκώς και να μας δίνει πάντοτε υγεία και ειρήνη.