• 23 Φεβρουαρίου, 2021

Τρολλάρισμα από τους Αλμυριώτες στους απατεώνες που αλιεύουν κωδικούς ίντερνετ

Τρολλάρισμα από τους Αλμυριώτες στους απατεώνες που αλιεύουν κωδικούς ίντερνετ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αλμυρού, από τις εκατοντάδες κλήσεις που δέχονται από απατεώνες που προσπαθούν να τους αποσπάσουν τους κωδικούς των υπολογιστών τους και σελίδων ίντερνετ.

Προ ημερών είχαμε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τις πρώτες κλήσεις που έκαναν σε χωριά του Αλμυρού, κυρίως της επαρχίας Πτελεού. Μέχρι σήμερα, έχουν αυξηθεί πολύ οι κλήσεις. Μάλιστα τηλεφωνούν πολλές φορές την ημέρα σε κάθε αριθμό, ώστε να βρουν το …καταλληλότερο θύμα για να αποσπάσουν τις πληροφορίες που θέλουν.

Σκοπός τους είναι είτε να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς για να εισέλθουν σε λογαριασμούς τραπεζών, είτε να αντλήσουν πληροφορίες και υλικό από τους υπολογιστές, με το οποία και θα απειλούν, είτε να “κλειδώσουν” τους υπολογιστές και να ζητούν “λύτρα” για να τους “ξεκλειδώσουν”.

ΠΡΟΣΟΧΗ, σε καμία περίπτωση και σε κανέναν δεν δίνουμε τους κωδικούς μας, ούτε βέβαια “κατεβάζουμε” προγράμματα κατά παραγγελία τους.

Τρολλάρισμα Αλμυριωτών… αμ, πως!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας εν μέσω καραντίνας το διασκεδάζουν, κρατάνε τη γραμμή και τους “τρολλάρουν” όπως τους αξίζει… Απαντήσεις όπως “σας ομιλεί ο Bill Gates (ιδρυτής της Microsoft)” ή “δεν έχω microsoft γλυκιά μου, έχω linux” είναι μερικές από τις φάρσες που τους αναπέδωσαν. Αλλος, φίλος, είχε την υπομονή να τους ρωτήσει “ποιος υπολογιστής μου έχει πρόβλημα, γιατί έχω πέντε…” ενώ έδωσε πέντε κωδικούς και ονόματα χρήστη, με τις πιο δύσκολες ελληνικές λέξεις που μπορούσε να σκεφτεί.

Σε άλλη περίπτωση προσπαθούσαμε να κάνουμε το ρεπορτάζ και η συζήτηση με τον αναγνώστη μας πήγε κάπως έτσι…

– Με πήραν και ‘μενα τηλέφωνο.

-Αλήθεια; δώσατε κωδικούς;

-Όχι βέβαια… τι με πέρασες.

-Τι σας ρώτησαν;

-Ε, με πήραν τηλέφωνο… ακούω αγγλικά… τους απαντάω, Υes…

-και μετά;

-ε, μετά μου λένε κάτι άλλα… με τη λέξη computer τους ξαναλέω… Yes… και μετά με ρώτησαν κάτι άλλα, με τη λέξη Microsoft και τους ξαναείπα, Yes… και στο τέλος μου είπαν κάτι άλλα αγγλικά και τους απάντησα, No… και τους το έκλεισα στα μούτρα… Καλά δεν τους τα είπα;

Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, σε …άπταιστα αγγλικά, κατόρθωσε ο αναγνώστης μας να διαφύγει από τον κίνδυνο και την απάτη… Έτσι για να γελάσουμε λίγο, γιατί τα νεύρα μας δεν αντέχουν και πολλές κλήσεις ακόμη. (το γεγονός είναι όμως πραγματικό)

Ακολουθεί το παλαιότερο ρεπορτάζ μας:


Σχετικά Άρθρα

Ο Steven από τη …Μicrosoft «χτύπησε» και στον Πτελεό – Προσπάθειες εξαπάτησης συμπολιτών μας

Ο Steven από τη …Μicrosoft «χτύπησε» και στον Πτελεό – Προσπάθειες εξαπάτησης συμπολιτών μας

Σε ένα εγκληματικό tele-marketing, επιδίδεται ο αυτό-αποκαλούμενος Steven, ο οποίος δήθεν καλεί από τα γραφεία της…