• 13 Ιανουαρίου, 2021

Συνέχεια εργασιών και αποκαταστάσεων για τις Αντιδημαρχίες Έργων και Καθαριότητας

Συνέχεια εργασιών και αποκαταστάσεων για τις Αντιδημαρχίες  Έργων και Καθαριότητας

Επικοινωνήσαμε με τους δυο Αντιδημάρχους κ. Βασίλη Αργυρόπουλο και κ. Βούλγαρη Λεωνίδα με σκοπό να ενημερωθούμε για τις προόδους σε εργασίες στον Αλμυρό και στα χωριά μας. Οι δυο Αντιδημαρχίες είναι αλληλένδετες για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης και καθαρισμού στον Δήμο μας.

Έτσι, συνοπτικά, μας ανέφεραν ορισμένες από τις εργασίες που διενεργούνται αυτή την περίοδο.

Βασίλης Αργυρόπουλος, Αντιδήμαρχος έργων: Με την ευκαιρία του προσωρινού lock-down και εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία, και την χρήσιμη συμβολή του νέου Αντιδημάρχου κ. Λεωνίδα Βούλγαρη, προχωρήσαμε στην ανασκευή-αποκατάσταση των κυβόλιθων που είχαν υποχωρήσει στην πλατεία στη συμβολή των οδών Αργυροπούλου και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, επιλέξαμε την εβδομάδα εργασιών, καθώς μας ζήτησαν να μην εμποδίσουμε περαιτέρω την εμπορική περίοδο των Χριστουγέννων.

Έτσι, ενισχύουμε την υπό-βαση ώστε να μην υπάρξει καθίζηση και θα τοποθετηθούν και πάλι οι κυβόλιθοι. Η αποκατάσταση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξανα-χρειαστεί επέμβαση. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την προσωρινή αναστάτωση τους.

Κατά τους θερινούς μήνες για τις απογευματινές ώρες και εφόσον προκύψει και μετά από διαβούλευση ότι εξυπηρετεί τους επαγγελματίες, σκοπεύουμε να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας από την πλευρά του Δημαρχείου και από Μυρμιδόνων έως Αργυροπούλου και από την απέναντι πλευρά της πλατείας από Αργυροπούλου μέχρι την alpha (ώστε να μην εμποδίσουμε την πιάτσα των ταξί).

Παράλληλα εργαζόμαστε για την προσωρινή αποκατάσταση της πίσω πλευράς του κτιρίου του Γ.Ε.Λ Αλμυρού. Έγινε καθαρισμός, βαφή με αναστολέα οξείδωσης του οπλισμού, επίστρωση ειδικού κονιάματος, σοβάτισμα και στο τέλος βαφή.

Επίσης ολοκληρώνεται από την ΚΤ.ΥΠ η μελέτη επισκευής του κτιρίου ώστε να προχωρήσει σε χρηματοδότηση. Έπρεπε να σταματήσουμε την περαιτέρω διάβρωση του κτιρίου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της καθολικής επισκευής.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ξηριά, προγραμματίζουμε ευρύ έργο παρεμβάσεων. Κυρίως όμως, λόγω της εξυγίανσης της κοίτης του ποταμού με την συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας θα ενισχυθούν οι «άκρες» του ποταμού, με σκοπό να αυξηθεί σημαντικά η αντοχή του, ακόμη και σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Λεωνίδας Βούλγαρης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας: Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρόπουλο, προχωράμε σε καθαρισμούς και αποκαταστάσεις στον Δήμο Αλμυρού.

Μετά από μια μακροχρόνια παράκληση των κατοίκων της Σούρπης, εδώ και μερικές ημέρες γίνεται καθαρισμός του Κοιμητηρίου με την βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου Αλμυρού, καθώς και του πρόεδρου του χωριού κ. Κωστούλα Χρήστου. Απομακρύνθηκαν τόνοι σκουπιδιών και μπάζων, ενώ γίνονται αποκαταστάσεις του χώρου.

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αλμυρού οι εργασίες κλαδέματος δέντρων, με σκοπό τον καλλωπισμό και τη συντήρηση τους, αλλά και την πρόληψη πιθανών πτώσεων κλαδιών σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανανέωσης, διατήρησης και ανάπτυξης του πρασίνου σε διάφορες περιοχές, με στόχο την λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση τους, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, αφενός προς αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης, ο Δήμος Αλμυρού ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού, σχαρών και φρεατίων ομβρίων υδάτων.

Οι εργασίες αυτές κρίνονται απαραίτητες σε ετήσια βάση και κυρίως πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.