• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Μπρος Χολόρεμα και πίσω ΟΠΚΕ – Καταδίωξη ληστών

Μπρος Χολόρεμα και πίσω ΟΠΚΕ – Καταδίωξη ληστών

Όλα ξεκίνησαν όταν δυο άνδρες απείλησαν με μαχαίρι υπάλληλο σε βενζινάδικο στην οδό Λαρίσης στο Βόλο, με σκοπό να πάρουν ως λεία τις εισπράξεις, ξημερώματα Τετάρτης, ώρα 1:30.

Ο υπάλληλος μπόρεσε και πάτησε το “κουμπί ληστείας” που διαθέτει το κατάστημα και οι άνδρες τράπηκαν σε φυγή με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Η καταδίωξη συνεχίστηκε, ως tour Μαγνησίας… από το Βόλο, σε Νέα Ιωνία, προσπάθησαν να διαφύγουν προς Βελεστίνο, συνέχισαν προς Νέα Αγχίαλο και μέχρι τα όρια του Αλμυρού. Εκτός της κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόντουσαν στον Βόλο, έπεσαν στην αντίληψη των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που έκαναν μπλόκο στον Σορό, ενώ είχε ειδοποιηθεί και το Α.Τ. Αλμυρού.

Φυσικό εμπόδιο των δραστών η σπασμένη γέφυρα του Χολορέματος. Εκεί, προσπάθησαν να κατεβάσουν τη μηχανή, η οποία δεν είχε φώτα και βεβαίως δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην κοίτη (δείτε εικόνα της στο βίντεο παρακάτω) η οποία ιδιαίτερα μετά τον Ιανό, έχει πολλές φερτές ύλες και πέτρες… Παράτησαν τη μηχανή και μέσα στο σκοτάδι προσπάθησαν να διαφύγουν… Με συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Βόλου και του Αλμυρού, συνελήφθη ο ένας εκ των δυο σε αποστακτήριο της περιοχής στις 3:30, ενώ ο δεύτερος αναζητείται ακόμη.

Ακολουθεί το ενημερωτικό Δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Συνελήφθη σήμερα (1-12-2020) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, φορώντας κράνος, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μετέβη πεζός σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βόλο και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, απαίτησε από τον υπάλληλο του πρατηρίου να του παραδώσει τις εισπράξεις, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, ενώ στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, που τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος δράστης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και συνελήφθη, ενώ ο άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του αναζητείται.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και ένα κράνος.

Η μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν οι προαναφερόμενοι δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ όπως προέκυψε, είχε κλαπεί σε χρόνο προγενέστερο και θα αποδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη της.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.