• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Το μήνυμα και η ευχή του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου για το Μαραθώνιο Αγάπης

Το μήνυμα και η ευχή του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου για το Μαραθώνιο Αγάπης

Πριν απ’ όλα όσα διοργανώσαμε για τον Μαραθώνιο Αγάπης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί και με τη πλήρη συγκέντρωση των προσφορών σας, ζητήσαμε και πήραμε την ευλογία του Μητροπολίτη μας Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου Γεωργακόπουλου.

Με την ευλογία ξεκινήσαμε και την εκπομπή του Μαραθωνίου Αγάπης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί σε κείμενο και βίντεο, απόσπασμα όσων μας είπε, η ευχή του, το δώρο του, και η προτροπή του για τη συνέχιση της αλληλεγγύης κλήρου και λαού στον Αλμυρό:

Καλώς ήρθατε στην εκπομπή μας σεβασμιώτατε, την ευχή σας.

Χαίρομαι πολύ που είμαι μαζί σας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο υπάρχει η ανάγκη να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μη στερηθεί κανείς τα αναγκαία. Ξέρω ότι στην περιοχή σας γίνονται φιλότιμες προσπάθειες, όπως αυτή της ενορίας του Αγίου Νικολάου, που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων που κινδυνεύουν να στερηθούν και τα ελάχιστα όπως είναι η τροφή. Έτσι θα ήθελα να σας συγχαρώ από την καρδιά μου και να σας δώσω την ευλογία μου, γιατί είναι ο Χριστός που μας κάλεσε να προσφέρουμε στον αδερφό, όπως θα προσφέραμε στον ίδιο τον Χριστό. Αυτή είναι η έμπρακτη αγάπη, όπως λέγεται, και η αγάπη είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να ζήσει κανείς. Όλα τα υπάρχοντά μας και τα πλούτη μας και τα υλικά αγαθά κάποια στιγμή θα μείνουν στη γη και δεν θα έχουν καμιά αξία. Αυτό που θα έχει αξία για την βασιλεία των ουρανών, για την αιωνιότητα, θα είναι τα έργα της αγάπης. Έτσι λοιπόν, νομίζω ότι και ‘σεις συμβάλλετε σ’ αυτό… και με τον τρόπο του ο καθένας. Και το ελάχιστο πιάνει τόπο και μάλιστα σε χέρια που εμπιστευόμαστε… και αυτό αν θέλετε είναι το μυστικό, ότι υπάρχουν ποιμένες μέσα στην Εκκλησία που οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται, και είναι το πιο σπουδαίο πράγμα, να ξέρεις ότι αυτό που θα δώσεις θα πιάσει τόπο. Από την πλευρά μας πρέπει να ξέρουμε ότι είμαστε διαχειριστές και  πρέπει να το δώσουμε εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Έτσι εύχομαι η προσπάθειά σας να έχει επιτυχία και να ευλογηθεί από το Θεό. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Είναι σπουδαίο να υπάρχει η αλληλεγγύη στον τόπο.

Σεβασμιώτατε, ο Αλμυρός απολαμβάνει τη δράση πολλών νέων Ιερέων και με την εμπειρία και τις συστάσεις των πρεσβυτέρων. Σας ευχαριστούμε που μεριμνείτε γι’ αυτό. Να μας θεωρείτε πάντοτε συμμάχους στο έργο σας και να μας επιστρατεύετε, εθελοντικά, όποτε το επιθυμείτε και όποτε χρειάζεται.

Εμπιστεύομαι τους Ιερείς στον Αλμυρό. Είναι μια ευλογημένη περιοχή, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλούς νέους Ιερείς που έχουν προστεθεί. Ο κάθε Ιερέας είναι πολύτιμος στην περιοχή μας…

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε την ενότητα και κάλεσε να παραμείνουμε κλήρος και λαός ενωμένοι, ενώ δώρισε στην προσπάθειά μας, μια γραφίδα συλλεκτικής αξίας, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια, είτε δημοπρατώντας το, είτε κληρώνοντάς το…

Ευχαριστούμε πολύ τον Σεβασμιώτατο. Η πατρική ευχή του, ήταν πολύ σημαντική για όλους μας και μας έδωσε τη δύναμη να φέρουμε εις πέρας τον Μαραθώνιο Αγάπης.

Όποιος δεν πρόλαβε να συνεισφέρει στον Μαραθώνιο με τρόφιμα ή χρήματα, μπορεί να επικοινωνεί με τον πατέρα Ευστάθιο Βαρβαρέλη στο 6984641105.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …