• 18 Νοεμβρίου, 2020

Όταν αναπνέουμε ελεύθερα χωρίς πόνο ή αρρώστια, κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον αέρα… Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Όταν αναπνέουμε ελεύθερα χωρίς πόνο ή αρρώστια, κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον αέρα… Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Έκδοση 14-11-2020

Μέσα λένε μας έκλεισαν,

να διώξουν τον ιό…

Τα κρούσματα θα δείξουνε,

αν βάλαμε …μυαλό.

Μάλλον δεν δείχνει να αποδίδει τα αναμενόμενα η 2η καραντίνα (η τρέχουσα, του Νοεμβρίου)… Ενώ άρχισε να φαίνεται δειλά – δειλά ότι μειώνονται τα καθημερινά κρούσματα, η επόμενη μέρα είναι πιο δραματική. Επιπροσθέτως πιέζονται οι ΜΕΘ από τους διασωληνωμένους συμπολίτες μας και το χειρότερο είναι ότι οι θάνατοι που ανακοινώνονται κάθε φορά είναι αυξημένοι. Ήδη οι ειδικοί προβλέπουν ότι είναι πιθανό να πάμε σε καραντίνες – ακορντεόν, σύμφωνα με τις οποίες θα ανοίγουν περιοδικά η αγορά και οι μετακινήσεις, εστίαση κτλ. για λίγες βδομάδες και θα ξανακλείνουν όταν η νοσηρότητα του πληθυσμού θα δείχνει ότι πάει να ξεφύγει. Την ίδια στιγμή έρχονται διαρκώς καλά νέα για τα εμβόλια, που ναι μεν είναι στο τελικό στάδιο των δοκιμών, αλλά κάποια εμφανίζουν μεγάλη αξιοπιστία (μέχρι και 90%) σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το εμβόλιο της γνωστής εταιρείας Pfizer.

 

Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σ’ όλη την υφήλιο όλο και κάποιον Έλληνα θα βρεις από κάτω… Όπως ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, που –για τα καλά νέα του εμβολίου- δήλωσε: «Είμαστε ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στο να παράσχουμε στους ανθρώπους ανά τον κόσμο αυτήν την τόσο σημαντική ανακάλυψη που θα βοηθήσει στο να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την παγκόσμια υγειονομική κρίση».

 

Η χαρμόσυνη είδηση για το εμβόλιο ήρθε σε μια στιγμή ζόφου για την Ευρώπη, η οποία τελεί σχεδόν ολόκληρη σε νέο lockdown, γράφει η «Καθημερινή», καθώς και τις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού άγγιξαν τα δέκα εκατομμύρια, ενώ πυροδότησε ράλι στις διεθνείς αγορές. Η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει ευρεία άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου για τις ηλικίες από 16 έως 85 ετών στο τέλος Νοεμβρίου. Και η πληροφορίες λένε ότι πρώτοι θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές, κατόπιν όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Κάπως έτσι ίσως προχωρήσει ο χειμώνας και το σενάριο αυτό είναι σαφές πως σε κανένα μας δεν αρέσει είτε διοικεί τη χώρα είτε είναι απλός πολίτης, με τις καραντίνες. Το καινούργιο είναι και η αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων στον Αλμυρό και στην περιοχή του, που πέρασε απόλυτα σχεδόν ήσυχα το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το να προσέχουμε λοιπόν, χωρίς πολλές φιοριτούρες και τις …συνομωσιολογικές θεωρίες, είναι «εκ των ουκ άνευ» και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε και πάλι.

 

Ένας Βολιώτης συνάδελφος και φίλος, ο Δ.Χ., ανέβασε στο διαδίκτυο το παρακάτω σχόλιο: «Ο επόμενος διαδικτυακός “πόλεμος” φαίνεται να είναι για το ποια φαρμακευτική εταιρεία έχει βγάλει το καλύτερο εμβόλιο. Βλέπω διαχωρισμούς ανατολικού και δυτικού μπλοκ. Να έχουμε πάλι ”ψυχρό πόλεμο” με φόντο τον Covid-19;» Δείτε τώρα τις …ενθουσιώδεις αντιδράσεις όσων σχολιάζουν το …σχόλιό του: «Ν.Δ.: Είναι πολλά τα λεφτά Αρη…» – «Σ.Μ.: Χμ… Συμφέροντα… Κι εδώ….» – «Ρ.Μ.: Εμένα πάλι άλλο με προβληματίζει. Που στις έρευνες συμμετείχε κτηνίατρος!!» – Φ.Τ.: Όλοι είναι να τους ανεβάσεις σε ένα γάιδαρο καβάλα και να τους πετάξεις στη θάλασσα να ξεβρομίσει ο τόπος. Όλα τα είχαμε το εμβόλιο μας έλειπε. Κ είμαστε σίγουροι αν δεν έχει παρενέργειες; Ποιος ξέρει τι θα βάλουν μέσα!»

 

Το παράδειγμα της Γαλλίας και της Αγγλίας αποφάσισε να ακολουθήσει τελικά η ελληνική κυβέρνηση, απαγορεύοντας στα σούπερ μάρκετ τη διάθεση ειδών ένδυσης – υπόδησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, επίπλων, χαλιών κ.λπ. για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία του υπόλοιπου λιανεμπορίου. Η κυβέρνηση προέβη σε αυτή την κίνηση ύστερα από αίτημα του εμπορικού κόσμου, αίτημα το οποίο ήταν κοινό αυτή τη φορά από τους μικρούς και τους μεγάλους του κλάδου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Βέβαια, ειδικότερα σε όσους και όσες διαθέτουν ίντερνετ και μετέχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα παραλείψω να παρακαλέσω και πάλι να αρθούν –να αίρονται διαρκώς- στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων, που βιώνουμε λόγω πανδημίας- με λιγότερα λόγια, λιγότερες απόπειρες επίδειξης και λοιπές …σαχλαμαρίτσες, χωρίς κουτσομπολιό και αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας, κομματικές «μαϊμουδιές» κτλ. Αντίθετα, πρέπει να αναπτύξουμε το αίσθημα και τις πράξεις αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, τον ανήμπορο ή τον μοναχικό, να στηρίξουμε τη χειμαζόμενη τοπική αγορά και –γενικότερα- να καλλιεργήσουμε την ενότητα στην τοπική μας κοινωνία. Ζώντας μέσα στην καραντίνα, να έχουμε πάντοτε στο νου μας ότι νομοτελειακά μετά από μια θύελλα έρχεται η γαλήνη, άρα δεν μπορεί παρά να αλλάξουν τα πράγματα, να ηρεμήσουμε και να ξαναβρούμε τις παλιές μας ζωές και συνήθειες.

 

«Οι νέοι φταίνε, που δεν πρόσεχαν το καλοκαίρι και μετέδωσαν τον ιό», λένε οι μεν…. «΄Όχι… οι γέροι που δεν προσέχουν και μας κόλλησαν κι εμάς», λένε οι δε… Κανείς δεν βλέπει –ή καμώνεται πως δεν βλέπει- ότι παντού στο κόσμο τα ίδια γίνονται και μάλιστα πιο επιβαρυμένα, πιο τραγικά, ακόμα και με δεκάδες χιλιάδες θανάτους καθημερινά και «κλατάρισμα» τελικά των συστημάτων Υγείας.

 

Για καταστρατήγηση των μέτρων από ορισμένους πολίτες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS στο 13033 για σωματική άσκηση. «Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά, αν κι αυτό το «ψαλίδι» διαψεύστηκε αργότερα. Ιδού λοιπόν που οι Έλληνες έγιναν ξαφνικά πολύ …αθλητικοί τύποι.

 

Για δείτε και το άλλο… «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει απερίφραστα τη συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών της, των Ρούμπεν Σεμέδο, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο Φελίπε σε συγκέντρωση 30 ατόμων το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού, όπως προκύπτει από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ. «Η αψήφιση των απαγορεύσεων αλλά και των κανονισμών της ομάδας μας για αυτή την εποχή, είναι απαράδεκτη. Οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη κληθεί σε απολογία και θα τους επιβληθεί το ανώτατο προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα διατεθεί στο σύνολό του ως δωρεά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Και υποτίθεται ότι ολόκληρη η ώρα είναι σε εγκλεισμό στο …σπίτι, ειδικότερα τις νύχτες, αλλά και οι αθλητές δεν πρέπει να ξενυχτούν.

 

Πάρτε κι αυτό… Τα κομμωτήρια μετατράπηκαν σε… τόπους ψυχαγωγίας, εν μέσω του δεύτερου καθολικού lockdown: Με μικρούς χώρους αναψυχής έμοιαζαν τα κομμωτήρια, την περασμένη Κυριακή, δεύτερη μέρα του καθολικού lockdown. Ήταν τα μόνα σημεία, ειδικότερα στην Αθήνα, όπου οι πελάτες μπορούσαν να πιούν τον καφέ τους ενώ κάθονταν. Φυσικά, όση ώρα επέτρεπε το προγραμματισμένο ραντεβού τους και μόνο σε χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης. Αμετανόητοι…

 

Μια χρήσιμη (και αγνοημένη) παράμετρος από τη πραγματική αξία της ζωής του κάθε ανθρώπου, από την Ελένη Λίλα, με τίτλο «Αχάριστοι όλης της Γης, ενωθείτε»: «Μετά τη βελτίωση της υγείας ενός 93χρονου σε ιταλικό νοσοκομείο, του ζητήθηκε να πληρώσει για μία ημέρα το κόστος του αναπνευστήρα και στη συνέχεια ο ηλικιωμένος ξέσπασε σε κλάματα. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να μην κλαίει για τα λεφτά. Αυτά που είπε έκαναν όλους τους γιατρούς να κλάψουν. Ο γέροντας είπε: «Δεν κλαίω για τα λεφτά που πρέπει να πληρώσω, γιατί μπορώ να αντέξω όλα αυτά, κλαίω επειδή αναπνέω τον αέρα του Θεού για 93 χρόνια αλλά ποτέ δεν τα πλήρωσα. Χρειάζονται 500 ευρώ για να χρησιμοποιηθεί ο αναπνευστήρας στο νοσοκομείο για μια ημέρα. Ξέρεις εσύ πόσα εγώ χρωστάω στον Θεό; Δεν έχω ευχαριστήσει ποτέ τον Θεό για αυτό.» Τα λόγια αυτού του ανθρώπου αξίζουν τη σκέψη μας. Όταν αναπνέουμε ελεύθερα χωρίς πόνο ή αρρώστια, κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον αέρα. Μόνο όταν φτάνουμε σε νοσοκομείο μπορούμε να ξέρουμε ότι ακόμα και το οξυγόνο με τεχνητό αναπνευστήρα κοστίζει χρήματα! Ευχαριστείστε τον Θεό για τον χρόνο που περάσατε όλη σας τη ζωή γιατί μπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα..! Να είστε ευτυχισμένοι για το σήμερα,» Άδικο έχει;

 

«Εν τω μεταξύ, κάποια χρόνια πριν, αν έλεγες στον ψυχίατρο ότι υπογράφεις άδεια στον εαυτό σου για να βγεις από το σπίτι, ένα φαρμακάκι το τσίμπαγες στάνταρ…» (τάδε έφη ο Νίκος Μαλέζας.)

 

Όλοι αυτοί που ειρωνεύονται τα προβλήματα στο διαδίκτυο με τις τηλεδιασκέψεις για τα μαθήματα των παιδιών της Μέσης Εκπαίδευσης, προφανώς να υποθέσω ότι έχουν ….τεράστια πείρα από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Τι όχι; Εδώ ετοιμάζονται να πάρουν πτυχία πανεπιστημοσύνης ακόμη και στην Άνω – Κάτω Ραχούλα…. Τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και εμπειρίες «συμφέρει» πάντοτε να τις παραβλέπουν οι «πολύξεροι»…

 

«Δεν είναι «γριά», δεν είναι «γέρος». Δεν είναι πακέτο, δεν είναι ηλίθιος, δεν είναι ζαβός.

Ναι, έχει άγνοια κινδύνου. Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν πήγαινε στη λαϊκή και τα έπαιρνε όλα λειψά. για να σου πάρει και για το δικό σου σπίτι! Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν δούλευε σαν σκυλί για να μην σου λείψει τίποτα, τσακίζοντας το σώμα και τις αντοχές του! Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν ερχόταν με πέντε συγκοινωνίες, ό,τι καιρό και να είχε, να σου προσέξει τα παιδιά! Να στα φροντίσει με ιώσεις, με δυσκολίες, με «όλα τα καλά». Την ίδια άγνοια κινδύνου που χρόνια τώρα έχει και βγαίνει έξω μόνος και φροντίζει τον εαυτό του μόνος, κι έχει κάνει παρέες στο ΚΑΠΗ και στην πλατεία, γιατί εσύ πάντα δουλεύεις και δεν προλαβαίνεις. Δεν είναι «γέρος» και «γριά», δεν είναι όλα τα κοσμητικά που του έχεις φορέσει! Είναι ο πατέρας σου, η μάνα σου, ο παππούς σου, η γιαγιά σου, ο συγγενής σου, ο γείτονας! Γι’ αυτό, όσο δίκιο κι αν έχεις που φωνάζεις για το καλό του, βούτα τη γλώσσα στο μυαλό. Εσύ κι εγώ τους υποχρεώσαμε για την επιβίωση στην άγνοια κινδύνου και τώρα τους ζητάμε προσαρμοστικότητα, αντίληψη, αλλαγή, με άμεση εφαρμογή. Σαν να πατάμε κουμπάκια.

Ε, μάθε εσύ, που έχεις τόσο υποτιμητικά λυσσάξει με το «γριές και γέροι» και «για εσάς μένουμε εμείς μέσα», να κλείνεις λίγο το στόμα σου. Ναι, πρέπει να μείνουν μέσα. Ναι, κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Ναι, πες το 5.000 φορές. Μέχρι να καταλάβουν. Όσες χρειάστηκε να σου πουν κι εσένα να μην κάνεις κάθε βλακεία που έκανες και ήρθαν να σε ξεμπλέξουν, να σε φροντίσουν και να σε κανακέψουν! Δεν είναι «ο γέρος κι η γριά». Είναι κάποιου μάνα και πατέρας. Δεν είναι το πακέτο που σε βαραίνει, ανόητε! Κι αν δεν τους έχεις χάσει, δεν ξέρεις τι αξία έχουν αυτές οι λέξεις! Δεν έχεις ιδέα! Άντε γιατί πήξαμε στους μάγκες…» (Από ανάρτηση της Σοφίας Παπαηλιάδου, με μια «αδέσποτη» φωτογραφία που αναδημοσιεύω, χωρίς να έχει «ταυτότητα» προέλευσης.)

 

Από ανάρτηση στο facebook: «Ονομάζομαι Τσ. Δημήτρης και δουλεύω στην εστίαση, όποιος έχει ανάγκη και δεν έχει κάποιον, μπορώ να του φέρω φάρμακα, ψώνια από super market, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο (γράφεται ο αριθμός κινητού τηλεφώνου), εννοείται χωρίς χρέωση!!! Υ.Γ. μακάρι να τελειώσει όλο αυτό γρήγορα…. πόλη Καβάλα…». Όσο υπάρχουν άνθρωποι…. Αν και οι «μαϊντανοί» θα σπεύσουν να σχολιάσουν: «Ε, δεν μπορεί… Πολλοί, από κάποιους που θα εξυπηρετήσει, θα τον χαρτζιλικώσουν…» Απαντώ λοιπόν: Και καλά θα κάνουν….

 

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Μίκης Θεοδωράκης – Οι δρόμοι του Αρχάγγελου»: «Στην τάξη μας οι μαθητές είχαν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη ήταν αυτοί που πεινούσαν και λιποθυμούσαν. Στη δεύτερη ήταν αυτοί που πεινούσαν χωρίς να λιποθυμούν. Και στην τρίτη ήταν αυτοί που τρώγανε όσο ποτέ στη ζωή τους, γιατί οι πατεράδες τους ήταν αγρότες, μαυραγορίτες,  ή και τα δύο. Εμείς οι πεινασμένοι της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, αποφασίσαμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή την κατάσταση. Οργανωθήκαμε και μια μέρα ανακοινώσαμε στην τάξη ότι είναι απαράδεκτο οι μισοί να παχαίνουν και οι άλλοι μισοί να πεθαίνουν της πείνας. Οι χωριάτες έβαλαν τις φωνές. Είχαν και τον αέρα που τους έδινε η σωματική τους ευρωστία. Όμως εμείς ήμασταν οι περισσότεροι και οι αποφασισμένοι για όλα. Είπαμε: ”Δεν μπαίνει κανείς στην τάξη αν δε βάλει τρόφιμα

(πατάτες, αλεύρι, σταφίδα, αυγά) στο καλάθι που βρίσκεται μπροστά στην πόρτα.” Την άλλη μέρα δυο – τρεις έφεραν τρόφιμα. Οι άλλοι πήγαν να περάσουν με το ζόρι. Έπεσε ξύλο. Όταν έμαθαν οι καθηγητές τα καθέκαστα, τήρησαν ουδετερότητα για το φόβο των Ιταλών. Τελικά όλοι πλήρωσαν τα αναγκαστικά ”διόδια”. Μοιράσαμε τα τρόφιμα στους σκελετωμένους συμμαθητές μας. Σε λίγο, όλο το Γυμνάσιο έκανε το ίδιο. Έτσι, εκείνη τη χρονιά, δεν είχαμε θύματα από την πείνα. Και όταν λέω θύματα, δεν εννοώ μόνο τον θάνατο αλλά και τις βαριές αρρώστιες που προκαλεί η έλλειψη τροφής.» (Μίκης Θεοδωράκης – Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα «Πρόσωπα»)

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η διαδικασία έγκρισης ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού θα πρέπει να καθοδηγείται από την επιστήμη, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του, ενώ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντιμέτωπες με έναν «σκοτεινό» χειμώνα κι ότι ένα εμβόλιο πιθανόν δεν θα είναι διαθέσιμο για μήνες. «Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, φορέστε μάσκα. Κάντε το για τον εαυτό σας. Κάντε το για τον γείτονά σας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι πολιτική στάση», είπε ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει τελείως την πορεία της πανδημίας, αμέσως μόλις ορκιστεί.

 

Ο Ευτύχης Βαρδουλάκης γράφει για την περιπετειώδη και πονεμένη ζωή του Τζο Μπάιντεν: «Ένα μήνα μετά την εκλογή του ως Γερουσιαστής το 1972 έχασε σε τροχαίο τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη. Ορκίστηκε ως Γερουσιαστής στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν τα δύο αγόρια του. Για χρόνια ολόκληρα γύριζε κάθε βράδυ από την Ουάσιγκτον στο Ντελαγουέρ με το τρένο για να προλαβαίνει τα παιδιά πριν κοιμηθούν. Κατέβηκε πρώτη φορά για πρόεδρος το 1988, αλλά η καμπάνια του καταστράφηκε μετά από ένα εγκληματικό λάθος του λογογράφου του. Κατέβηκε ξανά το 2008, αποσύρθηκε νωρίς και ο Ομπάμα τον επέλεξε ως αντιπρόεδρο. Το 2015 έχασε από καρκίνο το μεγάλο του γιο, το καμάρι του, τον τάφο του οποίου επισκέφθηκε την ημέρα των εκλογών. Το 2020, στα 78 του, εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει πάρει ποτέ υποψήφιος. Τζο Μπάιντεν… Ένας πολιτικός του μέτρου, που καλείται να βγάλει από τα χαρακώματα μια βαθιά διχασμένη χώρα. Ένας γενναίος άνθρωπος που στάθηκε όρθιος μετά από ανείπωτες τραγωδίες ,δείχνοντας ότι το καλό μπορεί να αργεί αλλά η ελπίδα είναι η δύναμη της ζωής. Κύριε πρόεδρε, σιδεροκέφαλος και προσέξτε να μην τα θαλασσώσετε.»

 

Μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, το γνωστό Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί ένα ευρηματικό σκίτσο (στη σημερινή φωτο) που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να τοποθετεί το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας στη θέση του, με τη λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά». Το αναδημοσιεύω για όσους και όσες δεν διαθέτουν ίντερνετ ή έχουν αλλά δεν έτυχε να το δουν.

 

«Κάθε μικρό κοριτσάκι που παρακολουθεί απόψε, βλέπει ότι αυτή είναι μια χώρα δυνατοτήτων», ανέφερε η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στα επινίκια, στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν.

 

Αρκετά βολικός τουλάχιστον μέχρι το μέσιασμά του ο Νοέμβρης… Έπεσε κάπως μεν η θερμοκρασία, πέφτουν και κάποια ψιλόβροχα και –κατά τα άλλα- αφήνει απερίσπαστη την …καραντίνα να κάνει τη δουλειά της.

 

Μεταφέρω αυτούσια μια ανακοίνωση του «Ορφανοτροφείου ΒΟΛΟΥ – Ίδρυμα»: «Ξέρω πως κι αυτή τη φορά θα μας βοηθήσεις…. Όταν θα κάνεις μια συναλλαγή ηλεκτρονικά, θα ήθελα να μεταφέρεις 5 ευρώ για τα παιδιά της καρδιάς μου… Βοήθησέ με να αγοράσω δυο λάπτοπ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα οι 11 μαθητές μου, λίγο πιο άνετα και περισσότερο τα 4 μεγαλύτερα παιδιά μου που θα πρέπει να παραδίδουν και ασκήσεις στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Με 5 ευρώ ο καθένας θα τα καταφέρουμε! Είμαστε πολλοί εμείς που στηρίζουμε τα καλύτερα παιδιά του πλανήτη!!» Παρακαλώ, βοηθήστε…

 

Εσείς που βγαίνετε βόλτα, στέλνοντας SMS για …μάζεμα της ελιάς, να κρατάτε κι ένα καλάθι με λίγες ελιές ανά χείρας, για να μην …εκτεθείτε.

 

Για πολλούς από όσους συνταξιούχους δεν εισέπραξαν ακόμη τα αναδρομικά τους έρχεται νέος γύρος πληρωμών μέσα στο Δεκέμβριο.

 

«Δεν υπάρχει καλύτερος ράφτης απ’ το χρόνο…. Μαζεύει τα κομμάτια μας… Τα ράβει και μας βγάζει πάλι με καινούργια “ρούχα” στη ζωή….» (Αλκυόνη Παπαδάκη.)

 

Να μια καλή ιδέα για να απαλλαγείς από «άβολους» δήθεν φίλους: Εκφράζεις απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους και απλά υπογείως σε ….ξεφορτώνονται ησύχως.

 

Ποτέ δεν είχα ξένους εχθρούς. Έχω πιεί καφέ με όλους τους…

 

«Πάντως αν εξαιρέσεις τα πάντα, στα υπόλοιπα καλά πάμε…»

 

Ένας 78χρονος κατόρθωσε να εκλεγεί -με ρεκόρ ψήφων- Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών… Υπερήλικες όλου του κόσμου …ξεσαλώστε !!!


Σχετικά Άρθρα

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…
Ψήφισμα των “Ιώνων” για την απώλεια του Γιώργου Τσιντσίνη ιδρυτικού μέλους της εστίας Μικρασιατών

Ψήφισμα των “Ιώνων” για την απώλεια του Γιώργου Τσιντσίνη ιδρυτικού μέλους της εστίας Μικρασιατών

«Ψήφισμα για την απώλεια του Γεωργίου Τσιντσίνη, Ιδρυτικού Μέλους της Εστίας μας» Το Διοικητικό Συμβούλιο της…