• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Στον Αλμυρό η Φώφη Γεννηματά, ενημερώθηκε για τις καταστροφές

Στον Αλμυρό η Φώφη Γεννηματά, ενημερώθηκε για τις καταστροφές

Στον Αλμυρό βρέθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος ώστε να ενημερωθεί για τις καταστροφές στην περιοχή μας. Την υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Μαζί με την κα Γεννηματά, ήρθαν ο πρόεδρος του οργανωτικού κ. Στέφανος Παραστατίδης και η Βουλευτής Λάρισας κα Λιακούλη, πολιτευτές του Κινήματος από την Μαγνησία, στελέχη της τοπικής οργάνωσης, ενώ μετά τη σύσκεψη έγινε αυτοψία των ζημιών στον Περιφερειακό της πόλης.

Στην ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Δήμαρχος Αλμυρού ενημέρωσε την κα Γεννηματά για τις καταστροφές, το γεγονός ότι ο Αλμυρός δεν έχει πόσιμο νερό, την εξαφάνιση μεγάλου τμήματος του περιφερειακού της πόλης, το διαλυμένο αγωγό αποχέτευσης, τις υποδομές που πλέον δεν υπάρχουν. Μίλησε για τη φύση της περιοχής που έχει πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους και όπως χαρακτηριστικά είπε “κάνουμε μεγάλο αγώνα ώστε σε σύντομο διάστημα να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στην πόλη, αν και δεν θα είναι στην πρότερα κατάσταση. Από εσάς ζητάμε από το πόστο σας τη βοήθεια που μπορείτε να μας προσφέρετε για γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής η οποία πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο εν ώρα υπηρεσίας του πυροσβέστη από τον Πλάτανο και ευχαριστίες προς όλους τους πυροσβέστες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά με το πέρασμα του “Ιανού” είπε: “Μαζί με το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ από το πρωί έχουμε κάνει πέντε στάσεις σε περιοχές που επλήγησαν σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και η εικόνα που αντικρύσαμε είναι τραγική, ξεπερνάει τη φαντασία. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά με σχεδιασμό. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποια μέτρα ανακούφισης που είναι κρίσιμο να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Το ΚΙΝΑΛ θα παρακολουθεί και θα πιέζει για την άμεση υλοποίησή τους. Το ερώτημα είναι “φθάνουν αυτά τα μέτρα”; Σίγουρα δεν είναι αρκετά, οι πληγείσες περιοχές χρειάζονται άμεσο ολοκληρωμένο σχέδιο που αφορά την αποκατάσταση των υποδομών, τη στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επιχειρηματιών και σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Από πού θα βρεθούν οι πόροι; Από τον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το ΕΣΠΑ που έχει σημαντικά κονδύλια που δεν έχουν απορροφηθεί, το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητήσαμε ήδη σήμερα τη συνεδρίαση στη Βουλή των επιτροπών οικονομικών, παραγωγής, εμπορίου, που καλύπτουν το φάσμα όλων για τις περιοχές που επλήγησαν. Στόχος είναι να έρθουν στην επιτροπή όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί και να δεσμευτούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, αφενός για την υλοποίηση των άμεσων μέτρων, αφετέρου για να μας παρουσιάσουν το σχέδιό τους για την επανεκκίνηση της περιοχής.

Εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε αυτό ο ρόλο, μπορούμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση, και το κάνουμε σκληρά αλλά δημιουργικά, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα υπέρ των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Όλα αυτά επίσης δείχνουν ότι χρειάζεται κι αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, είναι φανερό ότι πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση του συστήματος, δεν γίνεται όλα να γίνονται από τα κέντρα της Αθήνας. Δεσμεύομαι ότι τα κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ θα ναι παρόντα στην περιοχή σε τακτικά χρονικά διαστήματα, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο όσο υπάρχει στην επικαιρότητα αλλά να το κρατήσουμε ζωντανό τους επόμενους μήνες και να δώσουμε λύσεις στην περιοχή”.


Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη στον Αλμυρό – Ποια έργα σχεδιάζονται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη στον Αλμυρό – Ποια έργα σχεδιάζονται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, στα πλαίσια περιοδειών σε…
Χρ. Τριαντόπουλος: 2,7 εκατ. ευρώ κρατικής αρωγής για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος: 2,7 εκατ. ευρώ κρατικής αρωγής για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Η υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής συνεχίζεται για τους δικαιούχους, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές…
Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την…