• 14 Σεπτεμβρίου, 2020

Εξαιρετικό cover κυπριακού έντεχνου τραγουδιού από τη Μαρία Αγγελή

Εξαιρετικό cover κυπριακού έντεχνου τραγουδιού από τη Μαρία Αγγελή

Η Μαρία Αγγελή, μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με τα πρώτα καλλιτεχνικά της βήματα. Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο το πρώτο της cover, δηλαδή μια διασκευή του κυπριακού έντεχνου τραγουδιού των Κώστα Κακογιάννη (μουσική) και Κουζάλη Πάμπου (στίχοι), «ο έρωτας ο γητευτής».

Ο Απόστολος Τσιάρκας είχε την ιδέα, είχε προσέξει τη φωνή της Μαρίας Αγγελή από αναρτήσεις της στο facebook και κάπως έτσι η ιδέα έγινε πρόταση και η πρόταση τέχνη, με τον Απόστολο Τσιάρκα στην ενορχήστρωση-programming, τον Απόστολο Μόσιο στο mix και mastering, τον Αλέξανδρο Καρκάλα video art και στη συνερμηνεία τον Κωνσταντίνο Ζεμπίλα. Ο Σπύρος Χαρμάνης έκανε την ηχογράφηση.

Οι βελούδινες φωνές των Κωνσταντίνου Ζεμπίλα και της Μαρίας Αγγελή και το συνολικό εξαιρετικό αποτέλεσμα προκάλεσε το σχολιασμό του δημιουργού Κώστα Κακογιάννη: Πριν λλίον άνοιξα το facebook τζαι εμφανίστηκε μπροστά μου αυτή η έκπληξη! Πέντε νέα παιδιά που δεν τα γνώρισα ποτέ μου έφτιαξαν αυτή την όμορφη και αιθέρια διασκευή του “Έρωτα του γητευτή” μας. Ένας λόγος που χαίρομαι ακόμα παραπάνω εν που η Κυπριακή διάλεκτος γίνεται ούλλον τζαι πιο αποδεκτή στο Πανελλαδικό κοινό.

Μπράβο σας Μαρία, Κωνσταντίνο, Απόστολε, Αλέξανδρε και Απόστολε!

Η Μαρία Αγγελή δήλωσε στο «Λαό»: Στόχος μου είναι η καλλιτεχνική έκφραση και εξέλιξη. Δεν επιζητώ να γίνω τραγουδίστρια, αλλά η ζωή μου και η έκφραση μου να κινείται γύρω από τη μουσική. Συνεχίζω τις σπουδές μου στην Κλασσική παιδεία στη μουσική, Ενοργάνωση και αρμονία. Φιλοδοξώ να ολοκληρώσω τις σπουδές και να γίνω μαέστρος. Προτρέπω ακόμη μια φορά τα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική. Θα ανοιχθεί μπροστά τους ένας υπέροχος κόσμος, γεμάτος εμπειρίες και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση. Για τη συνεργασία στο cover, είμαι πανευτυχής. Ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Το cover της Μαρίας Αγγελή, μπορείτε να το ακούσετε στο αντίστοιχο άρθρο στην ιστοσελίδα μας e-almyros.gr.

Καλή πορεία Μαρία! Ευχόμαστε τα μουσικά σου όνειρα, αλλά και όλα να γίνουν πραγματικότητα!