• 8 Σεπτεμβρίου, 2020

Μια άσχημη εικόνα στην είσοδο του Αλμυρού και δημόσιος κίνδυνος

Μια άσχημη εικόνα στην είσοδο του Αλμυρού και δημόσιος κίνδυνος

Γράφει ο Χρήστος Τσιοκάρας

Με την αδράνεια και την αδιαφορία των δημοτικών μας αρχόντων έχει δημιουργηθεί μια πολύ άσχημη εικόνα στην είσοδο του Αλμυρού και όχι μόνο, με τις πανύψηλες ξερές λεύκες και πλέον ακατάλληλες για μέσα στην πόλη που δημιουργούν κινδύνους και λόγω της γήρανσης για την ασφάλεια στην κυκλοφορία των πεζών πολιτών και των διερχομένων αυτοκινήτων.

Αυτή η άσχημη εικόνα πολύ ορατή από κάθε ξένο, επισκέπτη και τουρίστα στην είσοδο της πόλης του Αλμυρού, αλλά συνηθισμένη έως και απαρατήρητη από τους πολίτες της περιοχής λόγω της ρουτίνας της καθημερινότητας και της μη έμφασης στον πολιτισμό, είναι αδικαιολόγητη για τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής σήμερα.

Επικίνδυνα ξερά δένδρα, με σπασμένα κλαδιά και μερικά κατά άσχημο τρόπο κομμένα δένδρα στέκουν πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.

Βέβαια για την ύπαρξη αυτών των ξερών και κατεστραμμένων δένδρων δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή αλλά ήταν μια κακή επιλογή πριν πολλά χρόνια να φυτευτούν αυτά τα ακατάλληλα δένδρα στην είσοδο του Αλμυρού και μάλιστα πέριξ του Δασαρχείου!

Καποδίστριας, Καλλικράτης, μνημόνια…ξεμνημόνια, αλλά αυτή η άσχημη κατάσταση με τις ξερές λεύκες στην είσοδο του Αλμυρού προσομοιάζει με το δάσος από λεύκες στο βάλτο του οικισμού της Λειχούρας του Πτελεού.

Η σημερινή δημοτική αρχή που και γνώση διαθέτει και εμπειρία έχει, καθώς και εκπαιδευμένο προσωπικό και μηχανήματα, θα πρέπει να ενσκήψει σοβαρά, να προλάβει, προτού συμβεί κανένα κακό.

Να λάβει όλα τα άμεσα μέτρα, ώστε με κατάλληλο συνεργείο να κοπούν και να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι ξερές λεύκες σε πρώτη φάση και στην συνέχεια και οι φερόμενες ως ανθεκτικές (γιατί έκλεισαν τον κύκλο τους) και να εκπονηθεί ένα σχέδιο για δενδροφύτευση με τα κατάλληλα, όμορφα και τα ανθεκτικά εκείνα δένδρα, ώστε να κοσμούν την είσοδο του Αλμυρού και να ομορφαίνουν τα γύρω σπίτια τις πολυκατοικίες και τις παριές του δρόμου…

Ο Αλμυρός η πόλη της αρχαίας Άλος!

Ο Αλμυρός η πόλη με τον πρώτο αγροτικό συνεταιρισμό!

Ο Αλμυρός αξίζει μια καλή φροντίδα, μέριμνα και προσοχή από όλους μας!