• 26 Αυγούστου, 2020

Ανέλιξη για τη Νικολέτα Βελάνη στο χώρο της διαιτησίας χάντμπολ

Ανέλιξη για τη Νικολέτα Βελάνη  στο χώρο της διαιτησίας χάντμπολ

Προσφάτως σφύριξε τον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος και διεθνούς τουρνουά στην Κύπρο

Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν το μπιτς χάντμπολ. Όχι μόνο υπάρχει αυτό το άθλημα, αλλά η εθνική Γυναικών της χώρας μας πριν δύο χρόνια κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο και η Νικολέτα Βελάνη από τον Αλμυρό είναι η μοναδική διαιτητής στη Μαγνησία. Στη Νικολέτα (η οποία είναι επίσης προπονήτρια του τμήματος στίβου του ΓΣΑ) έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο “Λαό”. Αφορμή για αυτό το κείμενο αποτέλεσε η διαρκής ανέλιξή της στο χώρο της διαιτησίας. Προσφάτως πριν λίγες εβδομάδες, διαιτήτευσε τον τελικό Ανδρών -για πρώτη φορά- στο πανελλήνιο πρωτάθλημα-Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι αργότερα τον αντίστοιχο τελικό του Διεθνούς τουρνουά στη Λάρνακα της Κύπρου.

Η ίδια μάς ανέφερε σχετικά: “Είμαι γυμνάστρια αλλά όχι με ειδικότητα το χάντμπολ. Η διαιτησία με το συγκεκριμένο άθλημα ξεκίνησε εντελώς τυχαία όταν ένας καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ μάς προέτρεψε να δηλώσουμε συμμετοχή στη σχολή διαιτησίας του χάντμπολ. Το δοκίμασα και ήταν κάτι που μου άρεσε. Είμαι διαιτητής στο χάντμπολ σάλας σε επίπεδο Β’ Εθνικής Ανδρών και Α2 Γυναικών, ενώ διαιτητεύω στα τουρνουά του μπιτς χάντμπολ. Ειδικότερα το καλοκαίρι, είναι κάτι πολύ ωραίο. Ξεχνάω ότι είναι δουλειά και το βλέπω σαν καλοκαιρινή απόδραση, σαν διακοπές. Έχουμε πολύ καλό κλίμα με τους άλλους διαιτητές και τις ομάδες καθώς γνωριζόμαστε και για μένα αποτελεί διασκέδαση”.
Σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ως διαιτητής, σχολίασε: “Υπομονή, δουλειά, καλή φυσική κατάσταση στην άμμο και όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα με τους διαιτητές, “γερό στομάχι” γιατί  ακούμε διάφορα…”.

Η Νικολέτα επισήμανε ότι η χώρα μας κέρδισε με την ομάδα Γυναικών τον παγκόσμιο τίτλο πριν δύο χρόνια στη Ρωσία, ενώ το άθλημα κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. “Είναι πολύ διασκεδαστικό, όχι τόσο σκληρό όσο το χάντμπολ σάλας. Προσωπικά το λατρεύω και περιμένω πώς και πώς τα τουρνουά που γίνονται σε διάφορα νησιά. Φέτος λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθησαν πολλά όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι κάτι που αποτελεί συνδυασμό διακοπών κι ευχάριστης ενασχόλησης, ένα ωραίο καλοκαιρινό χόμπι” τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείσα για το ένα η περιοχή μας θα μπορούσε να φιλοξενήσει τέτοιους αγώνες, ήταν σαφής: “Σίγουρα, έχουμε παραλίες στην επαρχία του Αλμυρού όπου μπορούν να διοργανωθούν αγώνες μπιτς χάντμπολ. Χρειάζεται χώρος, κάποιοι χορηγοί κι οργάνωση. Θεωρώ ότι θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα ώστε να προσελκύσει ο Αλμυρός ένα είδος από τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό. Θα ήταν ωραία να προγραμματιστεί ένα τουρνουά εδώ, θα τραβήξει θεωρώ πολύ κόσμο διότι είναι ένα θεαματικό άθλημα”.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι σε λίγο καιρό, η Νικολέτα Βελάνη θα δώσει τεστ, εξετάσεις για να ανέβει επίπεδο στη διαιτησία του χάντμπολ σάλας, να μπορεί δηλαδή να σφυρίζει σε Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών, ενώ βλέποντας λίγο πιο μακρυά, στοχεύει τον Μάιο του 2021 να βρεθεί στην Ολλανδία για τα τεστ διεθνών διαιτητών (είναι ήδη διεθνής με σημαντικούς αγώνες στο ενεργητικό της).


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…