• 10 Αυγούστου, 2020

Αυτοψία στις πληγείσες αγροτικές περιοχές της Ν. Αγχιάλου και του Κροκίου

Αυτοψία στις πληγείσες αγροτικές περιοχές της Ν. Αγχιάλου και του Κροκίου

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τις πληγείσες -από την πρόσφατη κακοκαιρία- αγροτικές περιοχές της Νέας Αγχιάλου, αλλά και αυτές του Κροκίου Αλμυρού, μαζί με τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Παρών επίσης ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί έγινε συνάντηση στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Νέας Αγχιάλου με τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Καπουρνιώτη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου,  Ιωάννη Κίτσιο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μικροθηβών, Νίκο Σταφυλοπάτη και τον επόπτη του ΕΛΓΑ Σπύρο Σπυρόπουλο.

Στη συνέχεια, μετά την εκτενή συζήτηση με αγρότες και παραγωγούς στη Νέα Αγχίαλο, ακολούθησε επιτόπια καταγραφή των ζημιών στην περιοχή από τον ΕΛΓΑ, η ανταπόκριση του οποίου -αξίζει να σημειωθεί- ότι είναι υποδειγματική, ανταποκρινόμενη στην έντονη ανησυχία των παραγωγών της περιοχής, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι καταστροφές σε αμπέλια, ελαιώνες, αμυγδαλιές και άλλες καλλιέργειες είναι σημαντικές.

Κατά τη διάρκεια της «αυτοψίας» στην περιοχή υπήρξε αναλυτική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, “με τους οποίους η συνεργασία και επικοινωνία είναι στενή και η προβλεπόμενη διαδικασία θα προχωρήσει -όπως σε κάθε περίπτωση- με ταχύτητα, ώστε να στηριχθούν οι αγρότες και παραγωγοί της περιοχής” όπως δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας κανονίστηκε την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, να επισκεφθεί τη Νέα Αγχίαλο ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Νίκος Δούκας. Η προβλεπόμενη διαδικασία, συνεπώς, συνεχίζεται σε ένα περιβάλλον στενής συνεργασίας και επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενδιαφερόμενους.


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ (για γεωργούς ευρύτερης περιοχής Αλμυρού)

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ (για γεωργούς ευρύτερης περιοχής Αλμυρού)

Ο ΕΛΓΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους που το φυτικό κεφάλαιο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων ζημιώθηκε από τον…
Μεϊκόπουλος: «Από το 50% στο 10% οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Χωρίς αποζημιώσεις οι αγρότες Αλμυρού»

Μεϊκόπουλος: «Από το 50% στο 10% οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Χωρίς αποζημιώσεις οι αγρότες Αλμυρού»

Από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κο Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμνε το παρακάτω δελτυο Τύπου: Τον…
Γεωργαντάς για ΕΛΓΑ: Μέσα σε μια τριετία καταβλήθηκε το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ, ύψους 863.560.549 ευρώ

Γεωργαντάς για ΕΛΓΑ: Μέσα σε μια τριετία καταβλήθηκε το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ, ύψους 863.560.549…

Για το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ σε μια κυβερνητική περίοδο τριών ετών από τον ΕΛΓΑ…