• 12 Ιουλίου, 2020

Υψηλές βαθμολογίες κατόρθωσαν και φέτος οι μαθητές του Αλμυρού στις Παννελλήνιες – Δηλώσεις μαθητών

Υψηλές βαθμολογίες κατόρθωσαν και φέτος οι μαθητές του Αλμυρού στις Παννελλήνιες – Δηλώσεις μαθητών

Πρώτη με τις δικές της δυνάμεις!
ΜΟΣΧΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
(ΕΠΑΛ Αλμυρού): 19.585 μόρια – 1η βαθμολογία στο ΕΠΑΛ

Διπλή χαρά στην οικογένεια Μόσχου αφού η 18χρονη Εμμανουέλα ήταν η πρώτη των πρώτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού με 19.585 μόρια, ενώ παράλληλα έδωσε και ο 25χρονος αδερφός της, Νίκος συγκεντρώνοντας 17.595. Η Εμμανουέλα αρίστευσε χωρίς βοηθητικά μαθήματα καμία χρονιά!!!

Όπως μας είπε: «Έκανα ποιοτικό διάβασμα. Δεν έδωσα έμφαση στο χρόνο διαβάσματος αλλά στο να μελετήσω αυτά που έπρεπε. Έτσι, η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων δεν μου φάνηκε δύσκολη. Θεωρώ ότι το ποιοτικό διάβασμα με βοήθησε πολύ. Φοβηθήκαμε λίγο με την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την καραντίνα, αλλά τελικά εξελίχθηκε υπέρ μας, τόσο διότι ήταν ευκαιρία για ξεκούραση όσο και για να διαβάσουμε καλύτερα. Μας βοήθησε επίσης η μείωση της ύλης. Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά δεν περίμενα τόσο υψηλά. Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα και την οικογένειά μου και σίγουρα νιώθω περήφανη. Ανταμείφθηκαν όλοι οι κόποι μου».
Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν έκανε φροντιστήρια, η Εμμανουέλα τόνισε: «Πράγματι, δεν έκανα καθόλου φροντιστήρια σε κανένα μάθημα, σε καμία χρονιά. Είχα βοήθεια από την οικογένειά μου και ιδιαίτερα σε ορισμένα μαθήματα από τη μεγαλύτερη αδερφή μου η οποία είναι φοιτήτρια. Το διάβασμά μου θα έλεγα ότι ήταν ποιοτικό και όχι ποσοτικό».
Μας ανέφερε επίσης ότι θέλει να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο Βόλο κι αργότερα να ασχοληθεί με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων και τις εξαγωγές.

Όσον αφορά στο, αδερφό της Νίκο, είναι ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα αδέρφια Μόσχου τα οποία τη νέα χρονιά θα είναι όλοι φοιτητές! Ο Νίκος πήρε πέρυσι πτυχίο από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Βόλο, ξαναέδωσε λοιπόν πανελλήνιες φέτος και με τα μόρια που έπιασε, θέλει να βγάλει μια δεύτερη σχολή, το Οικονομικό Βόλου.

ΜΟΥΤΖΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΕΠΑΛ Αλμυρού): 19.400 μόρια – 2η βαθμολογία στο ΕΠΑΛ

«Ήμουν στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, στον τομέα υγείας, ειδικότητα βρεφονηπιοκομίας. Περίμενα την υψηλή βαθμολογία γιατί ήξερα ότι είχα γράψει πολύ καλά. Όσον πλησίαζαν οι ημέρες των εξετάσεων, το διάβασμά μου έγινε πιο εντατικό, με περισσότερες ώρες. Με βοήθησαν πολύ η οικογένειά μου, οι καθηγητές στα φροντιστήρια και οι καθηγητές του σχολείου με τους οποίους μέχρι την τελευταία στιγμή είχα επικοινωνία. Θα ήθελα όλους να τους ευχαριστήσω δημοσίως για την πολύτιμη στήριξη που με παρείχαν. Πρώτη μου επιλογή είναι η ΣΜΥΑ αεροπορίας και οι επόμενες αφορούν ιατρικές σχολές. Στις εξετάσεις είχα το λεγόμενο δημιουργικό άγχος, ενώ και περίοδος της καραντίνας λειτούργησε ευεργετικά διότι αφιέρωσα περισσότερες ώρες για να διαβάσω. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη βαθμολογία μας διότι έκανε υπερήφανους τους γονείς και τους ανθρώπους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια».

ΣΚΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ): 18.175 μόρια – 2η βαθμολογία στο ΓΕΛ Αλμυρού

«Θέλω να περάσω στη σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής και θεωρώ ότι θα την πιάσω. Από τις τάξεις του Γυμνασίου άρχισα το συστηματικό διάβασμα που έγινε πιο εντατικό στο Λύκειο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όποιος διαβάζει, οι κόποι του θα ανταμειφθούν. Να ευχαριστήσω το οικογενειακό μου περιβάλλον και ιδιαίτερα τη μητέρα μου που ήταν συνεχώς δίπλα μου, συμπαραστάτης της προσπάθειάς μου καθώς επίσης τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια. Στις εξετάσεις δεν αγχώθηκα καθόλου κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Όσο κι είναι κάποιος τέλεια διαβασμένος, αν δεν αποβάλει το άγχος δεν μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα. Η μέγιστη απόδοση στις εξετάσεις απαιτεί συνδυασμό διαβάσματος και ηρεμίας μυαλού».

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΡΑΣΜΙΑ-ΜΑΡΙΑ (ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ): 18.000 μόρια -3η βαθμολογία στο ΓΕΛ Αλμυρού

«Η πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική και είμαι πολύ χαρούμενη διότι με τη βαθμολογία που είχα, πιάνω τη σχολή. Θεωρώ ότι η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα συστηματικού διαβάσματος, όχι μόνο τη φετινή χρονιά αλλά τα τελευταία έτη. Παρά το μεγάλο άγχος που είχα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ήμουν καλά προετοιμασμένη, γι’ αυτό ανταπεξήλθα με τον καλύτερο τρόπο στις πανελλήνιες εξετάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν σε αυτή την πορεία μου, τους γονείς και τους καθηγητές μου».

ΜΑΡΙΑ ΜΟΣΚΙΝΟΓΛΟΥ (ΕΠΑΛ Αλμυρού), 14.450 μόρια – Πιάνει σχολή μετά από αξιοποίηση της τηλεδιάσκεψης και απόφαση της τελευταίας στιγμής

«Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για εμένα διότι γνώριζα πάνω-κάτω πόσο είχα γράψει και προήλθε με διάβασμα μόνο την περίοδο της καραντίνας. Πριν δεν ήθελα να δώσω εξετάσεις, ωστόσο άλλαξα γνώμη και το τελευταίο τρίμηνο το αφιέρωσα στο διάβασμα. Γνωρίζω ότι δεν είμαι αριστούχος, αλλά θεωρώ ότι πέτυχα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφορικά με το μικρό διάστημα διαβάσματος. Με βοήθησαν πολύ τα μαθήματα με τις τηλεδιασκέψεις και ο θείος μου Εμμανουήλ Τζανάκης τον οποίον ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να σπουδάσω στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Βόλο, ενώ οι άλλες επιλογές μου θα είναι στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών». 

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΝΕ (ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ): 1η βαθμολογία ανθρωπιστικές σπουδές με 19.200 μόρια

«Γνώριζα ότι είχα γράψει καλά, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα έπιανα τόσο υψηλή βαθμολογία! Την τελευταία χρονιά στη Γ’ Λυκείου είχα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές μου, με περισσότερο διάβασμα και τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις, τις αφιέρωσα σε επαναλήψεις. Θυσίασα χρόνο από άλλες δραστηριότητες ή εξόδους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε. Προσπάθησα να διαβάζω όσο έπρεπε με μέτρο και η περίοδος της καραντίνας μου έδωσε περισσότερο χρόνο. Είχα σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές μου στο σχολείο σε όλα τα μαθήματα, από αυτούς στο φροντιστήριο και την οικογένειά μου που με στήριξε πάρα πολύ. Το άγχος δεν το απέφυγα αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι δεν με επηρέασε. Άξιζε τον κόπο η προσπάθεια, τελικά τα καταφέραμε! Όσον αφορά στη σχολή που θέλω να περάσω, ακόμη δεν έχω αποφασίσει οριστικά, κυρίως προτιμάω τα παιδαγωγικά τμήματα».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ (ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ) – 1η βαθμολογία στη θετική κατεύθυνση με 16.825

«Ήταν μια δύσκολη και περίεργη χρόνια για όλους μας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό αλλά επιβράβευσε τον κόπο όλης της προηγούμενης χρονιάς και τώρα, ξεκινάει μια νέα περιπέτεια! Θα ήθελα να σπουδάσω στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών».

ΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  Δίδυμη επιτυχία στη Νέα Αγχίαλο!

Τα δίδυμα αδέρφια Λία και Χρήστος Σοφιανόπουλος διέπρεψαν! Με 16.475 και16.550 μόρια αντιστοίχως, είχαν τη δεύτερη και τρίτη καλύτερη βαθμολογία στη γενική κατεύθυνση ανάμεσα στους μαθητές του Λυκείου Νέας Αγχιάλου. Όπως μας επισήμανε η Λία «εγώ διάβαζα περισσότερο από τον αδερφό μου, πιο εντατικά κυρίως το τελευταίο διάστημα και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε!». Η ίδια σχολίασε πως ακόμη δεν έχει κατασταλάξει σχετικά με την πρώτη επιλογή της στις σχολές, ίσως είναι το τμήμα πληροφορικής ή μηχανολόγων περιβάλλοντος, ενώ ο Χρήστος θέλει να σπουδάσει Μηχανολόγων-Μηχανικών.

Δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των μαθητών που μας επέτρεψαν οι ίδιοι να δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας, καθώς είναι υποχρεωτικό να έχουμε τη συναίνεσή τους για τη δημοσίευση. Οπότε δεν δημοσιεύουμε πλήρη αποτελέσματα, αλλά όσα μπορέσαμε να συλλέξουμε. Έχουμε όμως το 95% των αριστεύσαντων από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, του ΕΠΑΛ Αλμυρού, του Γενικού Λύκειου Σούρπης και τα περισσότερα από το Λύκειο της Νέας Αγχιάλου.

Γενικό Λύκειο Αλμυρού

Τσαντήλα Ειρήνη 18225 Θεωρητική

Σκάκου Βασιλική 18175 Θεωρητική

Τσιρογιάννη Μαρία 18000 Θεωρητική

Τσιρίλας Δημήτριος 17725

Κοσμίδη Άννα 17650 Πληροφορική

Θεοδώρου Φωτεινή-Ευμορφία 17425 Υγείας

Καμπούρη ευαγγελία 17225 Οικονομικά

Κολέτας Χρήστος 17175

Ρούσσα Αγορίτσα 17100 Υγείας

Τσαπάρα Βασιλική Ορθοδοξία 16850 Υγείας

Ζαρογιάννη Κατερίνα 16675 Θετικής και τεχνολογίας

Κωτούλα Χριστίνα 16600 Θετική

Κοντοβάς Παναγιώτης 16.300 θετική

Ξυνού Παναγιώτα 16275 Οικονομικά

Καλλέ Σοφία 16250 θεωρητική

ΕΠΑΛ Αλμυρού

Μόσχου Εμμανουέλα 19565 ΓΤΡΟΦ

Μουτζούκη Αγγελική 19400 ΓΒΡΕΦ

Μαγγλάρα Ευφροσύνη 19260 ΓΝΟΣ

Παπαδάκης Αντώνης 17410 ΓΤΡΟΦ

Ξαφά Νίκη 17290 ΓΒΡΕΦ

Παλιαρούτη Ραφαηλία 17115 ΓΝΟΣ

Γουργιώτης Χρήστος 17025 ΓΤΟΥΡ

Μόρια στην κοινή ομάδα

Μόσχου Εμμανουέλα 19585

Μουτζούκη Αγγελική 18600

Μαγκλάρα Ευφροσύνη 18340

Γενικό Σούρπης

ΦΙΛΟΘΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 17500 ΥΓΕΙΑΣ

ΜΑΥΡΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 17300 ΘΕΤΙΚΩΝ

ΡΕΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 16970 ΘΕΤΙΚΩΝ

ΤΣΑΝΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ 16400 ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ

ΜΟΥΣΑΚΟΥ ΠΑΜΕΛΑ 16000 ΟΙΚΟΝ-ΠΛΗΡ

19.200 η πρώτη στη Νέα Αγχίαλο

Πολύ καλές επιδόσεις –για ακόμη μία χρονιά- είχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Νέας Αγχιάλου.

Η καλύτερη βαθμολογία ανήκε σε μαθήτρια ανθρωπιστικών σπουδών που συγκέντρωσε 19.200 μόρια είναι της Πηνελόπης Κούνε. Κατά σειρά οι επόμενες βαθμολογίες ήταν 18.450, 18.300, 17.925 και 17.300, όλες από κορίτσια.

Στη θετική κατεύθυνση, η καλύτερη βαθμολογία ήταν 16.825 του Κωνσταντίνου Βαγενά και μετά κατά σειρά 16.550 του Χρήστου Σοφιανόπουλου, 16.475 της αδερφής του Λίας και τέλος 16.075. Μαθητής ή μαθήτρια συγκέντρωσε 16.750 μόρια στις επιστήμες οικονομίας.

Είναι αξιοσημείωτο πως αρίστευσαν οι 13 από τους 41 μαθητές του Λυκείου.