• 22 Ιουνίου, 2020

Επιτέλους παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού – Θ’ αφήσουν να στεριώσει;

Επιτέλους παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού – Θ’ αφήσουν να στεριώσει;

Από το 2012 αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας

Με μπαλώματα από το 2016, καλύπτονταν για 1-2 μήνες το χρόνο η θέση παιδιάτρου. Μια θέση, την οποία απαίτησε η κοινωνία του Αλμυρού, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 6.500 υπογραφές το 2012 μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αλμυρού.

Την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε παιδίατρος, οποίος δέχθηκε τη θέση που είχε προκηρυχθεί και αναμένεται μέσα στον Ιούλιο να τοποθετηθεί στο Κέντρο Υγείας.

Αυτό που αναμένουμε να πληροφορηθούμε, είναι αν θα παραμείνει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι ανάγκες του Αχιλλοπούλειου ή πιο απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας από το Νοσοκομείο του Βόλου, επιστράτευαν για κάποιες μέρες ή όλες τις μέρες τον διορισμένο παιδίατρο του Αλμυρού.

Κανείς ποτέ δεν μας απάντησε στα γραφόμενά μας, αναλογικά με τους ασφαλισμένους που διαθέτει ο Αλμυρός των 20.000 κατοίκων, αν είναι νόμιμο να στερούν την υπηρεσία παιδιάτρου.

Η τοπική κοινωνία απαιτεί να παραμείνει ο παιδίατρος στον Αλμυρό και να καλυφθεί και δεύτερη θέση παιδιάτρου, όπως και να καλυφθούν οι υπηρεσίες του ακτινολογικού, όλες τις ημέρες και ώρες.

Οι φορείς, διεύθυνση και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, δίνουν μάχη καθημερινά με όσα μέσα διαθέτουν για μια περιοχή που αξίζει να αναφέρουμε ότι εξυπηρετεί τη Νέα Αγχίαλο, το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, αλλά και πληθυσμό που αυξάνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Σχετικά Άρθρα

Ενημέρωση των μαθητών από στελέχη του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Ενημέρωση των μαθητών από στελέχη του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Tην Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 ολοκληρώθηκε από τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλμυρού η δράση του…
Ζ. Μακρή: « Αλμυρός, Αργαλαστή, Βελεστίνο και Σκόπελος ανάμεσα στα πρώτα 156 ΚΥ που δημοπρατεί το ΤΑΙΠΕΔ»

Ζ. Μακρή: « Αλμυρός, Αργαλαστή, Βελεστίνο και Σκόπελος ανάμεσα στα πρώτα 156 ΚΥ που δημοπρατεί το…

Ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί των συγχρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης έργων, κυρίως εκείνων των υγειονομικών δομών, τα…
Χρ. Μπουκώρος: Δημοπρατούνται στις 9 Μαρτίου τα Κ.Υ. Αλμυρού- Βελεστίνου-Αργαλαστής

Χρ. Μπουκώρος: Δημοπρατούνται στις 9 Μαρτίου τα Κ.Υ. Αλμυρού- Βελεστίνου-Αργαλαστής

Ένα μεγάλο έργο, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας Αλμυρού, Βελεστίνου…